User Tag List

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
43 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Kıbrısta okumak?

redbaron - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Dr.Type R Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    5500 euro, dönemsel mi, yıllık ücretmi? 8'le çarptığına göre dönemsel galiba?

ben yillik diye biliyorum genelde kibristakiler 7-10bin civari senelik ucretleri.

8 le carpitigi sayi aylik harcayacagin para ve orada kaldigin ay sayisi

aylik 1500tl harcama * 8 ay yani

(öğretmen çocuğu ind. %25, ilk tercih indirimi %25= %50 ) bu indirimler turkiyedeki ozellerin hepsinde mevcut sadece oranlari farkli

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Dr.Type R Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    5500 euro, dönemsel mi, yıllık ücretmi? 8'le çarptığına göre dönemsel galiba?
    8le carpılan para aylık harcıcagın miktar.Puan ne durumda %50 burs puanları çok yüksek olmaması lazım...

Görkem.Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim KKTC Odtüden %50 bursum vardı tercih etmedim.Tatil amaçlı Kıbrısa gittim.Şehir olarak en aktif olan yer Girne.Ünv ortamı Magosa.Okunmazmı okunur.Honda olayına gelince '' ruudvan '' aynen katılıyorum cyprushondaclub'ta benmde üyelik vardı yedek parça konusunda karşılaşmıstık chatbox bölümü vs 7/24 honda ve diğerleri gibi tartışmalarla doluyordu
    Go kart vs çok çok gelişmiş İranlıları söylemeye gerek yok Okumak isteyen heryerde okur ama Kıbrısta geçinmek için min : 1250 - 1500 asgari miktar bir öğrenci için.En ekonomik Lefke ama ordada okunmaz, kuş uçmaz kervan geçmez

-34 BF 5098 06 S2000 (New)
    -07 DDL 55 08 CZT(Old)
    -35 CZT 03 06 CZT(Old)
    EKN GARAGE
    Görkem YERLİ

ruudvan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bn 750 tl aylıkla basladım 200 er kenara koyup araba aldım 91 cıvıc sımdı fuatta hatta arabam ona sattım.
    ama son sene 1000 tl den asagı harcadıgımı bılmem daha dorusu gunluk 100 200 harcadıgım oldu okursun cokta guzel olur ama tercıh meselesı bn gıttım ıstedıgım bolumdu az cok gelıstırdım kendımı ama gıdıpte yapamayanlar var.
    https://www.instagram.com/maxshineturkiye/

No coffee!!!

Hareli köyün polisajcısı !!!

gambit49 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kıbrısda okul ucreti ucuz fakat hayat pahali ne yazikki

SpeeDemoN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Çağrı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaslar 2 ay kıbrısta yasadım okul hayatı fılan bı cok sey gorebıldıgım kadarıyla yasadım.hayat kesınlıkle cook pahalı ogrencılerı yontmak ıcın kurulmus bır duzenek war.zaten turklerı cook sevmıyorlar kısacası turkıye sınırlarında bı okul secersenız daha iyi olur kanaatındeyim.gece hayatı ve eglencelerı bol bıyer ama yasanıcak bı yer degıl eger okul hayatınız olursa 5 yılınızın buyuk bır kısmını orda yasıcaksınız ve 1 seneden sonra hersey rutın olucak sonucta ada ve yapıcak pek bısey yok.
    Bıktım bu Türkleri sevmiorlar lafindan kardesim!!! Ben KIBIRISLIYIM bana sordunuzmu?
    Honda civic EJ2 K24 Panca-R
    www.CyprusHondaClub.com

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı F.A.T.İ.H Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu sene okul olarak Yakın Doğu Üniversitesine geziye gittim.Üniversite olarak büyük ve gelişmiş bir yer.Kıbrısda güzeldir.Fiyatı 5600 euro olması lazım.Okul öğrencilerinin bir çoğu %50 burslu okuyo orta derecede bir puanın varsa yarı burslu okuyabilirsin buda 2800 euro yapar.İstanbulda ne kadar bilmiyorum ama İzmirin en iyi özel Üniversitesi Ekonomi 13500tl bende gitmeyi düşündüm ama İzmirde kalmak daha mantıklı geldi.Sonuçta ev masrafın olucak ,araba şart(toplu taşıma araçları yaygın değil sadece ünv nin kendi otobüsü var) yemekti , carttı curttu sana aylık en az 800 tl gider.(ek olarak uçak parası) Bu arada Kıbrısın en iyi üniversitesi Girne Amerikan Üniversitesidir ondada fiyat farklı ydı galiba.Eğerki İstanbuldaki Üniversiteler 20000 civarındaysa Kıbrısta okumak daha mantıklı.
    Kıbrıs'taki en iyi üni. GAÜ mü? Yapma canim.. YDÜ varken...
    www.CyprusHondaClub.com

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı efe_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kıbrıs rahat 1 yerdir güvenli bir yerdir, ama bende arkadaşların dediği gibi istanbul ankara'da okumakla maddiyat olarak kıbrıs kıyas gitmez , her türlü daha ucuza geliyor öbür türlü olsa oradaki öğrenci sayısı direkt yarıya inerki kıbrıs'taki üniler bu sene ciddi boşaldılar geçen seneki kadar öğrenci alamadılar, türk'leri sevmiyorlar kısmına katılmıyorum!
    Ağzına sağlık...+1
    www.CyprusHondaClub.com

ruudvan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SpeeDemoN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bıktım bu Türkleri sevmiorlar lafindan kardesim!!! Ben KIBIRISLIYIM bana sordunuzmu?
    5 sene yasadım 2 ay orda yasayandan bıraz daha fazla bılırım dıe soluorum speedemon cyprushondaclup tanda tanorum bazıları sevmez turklerı ama azınlık kısmı onlar coguda gayet ıı anlasır .ögrenıyı yontmak ıcın duzenekmı var bazı yerlerde evet mesela ogrencıye kıraya verılen evler daha pahalı nedenı su olabılır ogrencı kırar doker ev sahıbı yapmak zorunda kalır bu mantıkta olabılır hayat pahalımı evet neden cunku naklıye ucretı var normal bır aracla mersınden kıbrısa gecmek 350tl gemıye bıner gecersın ee bu naklıyat ucretı tırlarda 1 mılyara kadar cıkıo tr de snn alıcagın bır urun kıbrısta aynı olmasının ımkanı yok kısacası bnzın-içki_sıgra ucuz gerısı pahalıdır yıllık 20 mılyarı gozden cıkarırsın.
    https://www.instagram.com/maxshineturkiye/

No coffee!!!

Hareli köyün polisajcısı !!!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kıbırıs'ta okumak isteyen arkadaslar ben YDÜ öğrenci islerinde calisiyorum eğer sormak öğrenmek istediginiz birsey varsa bana PM atabilirsiniz.. Elimden geldigimce yardimci olurum.. Ayrıca KIBIRIS'lıyım hani TÜRK'leri sevmioruz diye düsünen olursa bir daha düsünsün derim..
    Saygılar
    Bahadır
    www.CyprusHondaClub.com

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Simdi genelleme yapinca iş sıkıntılı olur cünkü sevilmeyen kısım zaten kendi memleketinde de sevilemeyen tiplerdir.. Adam gibi adam oludugunda kim sana ters yapti? kira konusuna gelelim kiralar Girne'de daha yüksektir Mağusa daha uygun Lefkoşa'da zaten kiralik ev zor bulunur... Kiralarin yüksek olmasi devletin yüksek stopaj almasindan kaynaklanir. Ayrıca Kıbırıs'ta hukuk yönünden mal sahibini koruyan bir durum söz konusu değil o yüzden insan kiralarken 2 kere düşünür.
    Hayat Ruudvan kardesimin dedigi gibi pahali cünkü bizde üretim az ve coğu şey ithaldir gümrügü cart curt e kar da kazanmak ister satici normal..
    Sizi zorlayacak şeyler toplu taşıma sıkıntısı,malesef Kıbırs'ta toplu taşıma yok ancak Mağusa'dan Lefkoşa'ya saat başı otobusler mevcut.. Ayrıca okulların kendi otobüs filolari var ve kampüs icerisinden sürekli şehir icine tasima yapiyorlar..
    Eğer güzel bir arkadas gurubu yaparsan ve eğitimine güzelce devam edersen hiç pişman olmazsin...
    Evet Türkiye'deki gibi bol sosyal aktivite yoktur ama aktiviteni kendi kendine yaparsin arkadas gurubunla... Kıbırıs güvenlidir her an silah patlamasi yada bicaklanma yada gasp yoktur..
    Aman!!! gece kulüplerine ve kumarhanelere dikkat...
    www.CyprusHondaClub.com

MBuğra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim gözüm korktu şimdiden. Şu yönden korktum. "Her şey dahil (yemek+yurt+öğrenim) %50 bursla 11 milyara felan geliyor. Bende orda aylık 400 harcasam, baya ucuz demek ki Kıbrıs" diye düşünüyordum. Fakat sizin söylediklerinizden sonra kafam iyice karıştı. Araba meselesine de gelince arabam olmaz, fazla sosyal de değilimdir açıkçası kafa dengimi bulmadıktan sonra Fakat bulsamda yapacağımız fazla bişey yok. İçkim,sigaram,gece hayatımda yoktur.
    "Korkmadık, savaştık"

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hersey sende bitiyo, hic korkmana gerek yok. hayatinda cok farkli bi 5 sene yasarsin emin ol kibrista bi cok anin olur. ha okulunu birakip gidenleri ben hic anlamiyorum, insan sorumluluklarini bilmeli bence okul zamani okul eglence zamani eglence. ben kendimden ornek veriyim bolumum mimarlik, her haftasonu cikip gezerim okul cikisi belli gunler arkadaslarimla vakit geciririm ki mimarlik agir bi bolum ama ortalamam 3.06

dedigim gibi hersey sende bitiyo hic korkmana gerek yok bende gelirken neler okudum ama hic takmadim. belki sana sunu oneririrm arkadas cevreni iyi sec o kadar.
    " Kontrolsuz güç gerçek güçtür. "

https://www.instagram.com/alpataktv/

emrah type-r - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aynen korkma bende 6 sene gıbı bı sure kaldım hala da gıdıyorum kktc ye cok gusel ama hayat paalı...ama okuyan yıne okuyo...benzın ıckı sıgara ucuz sadece..kıra yeme eglence pahalı bıde ydu dau warken ciu we gau bıraz wasat kalıyo ortam acısından..ben olsam ydu we dau yu tercıh ederdım..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kıbrıs'taki en iyi üni. GAÜ mü? Yapma canim.. YDÜ varken...
    Gaü de okuyan arkadaşlarım öve öve bitiremiyolardı.Öğrenci sayısı daha az olduğu için söyledim yoksa Ydü kampüsteki Hastahane Türkiyede yok.3 günüm geçti Ydü de güzel bir üniversite yani ona lafım yok...

Satış Yasaklı doğan_1981 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben şuan kıbrıstayım..arkadaşların dediklerine katılıyorum müşteri kitlemin hemen hemen hepsi öğrenci.dedikleri gibi çok sıcak .eminim artıları vardır ama eminolun klimaya gelecek elektirik faturasıyla bile tr deki açığı kapatır:)haa şuda var paranı veriyosun okula gitmesende olur..geçiyosun yani..parayla okumak bu sanırım..ama gece hayatı eğlencesi çooook hızlı..

coolvtec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ailenin olduğu bir özel üniversitede okumak çok daha karlı olacaktır diye düşünüyorum.
    Full-Time TeacheR
    Part-Time TradeR
    Part-Time DJ

tool - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kıbırıs'ta okumak isteyen arkadaslar ben YDÜ öğrenci islerinde calisiyorum eğer sormak öğrenmek istediginiz birsey varsa bana PM atabilirsiniz.. Elimden geldigimce yardimci olurum.. Ayrıca KIBIRIS'lıyım hani TÜRK'leri sevmioruz diye düsünen olursa bir daha düsünsün derim..
    Saygılar
    Bahadır
    kac yildan beri yakin dogudasiniz? ben 2002de gittim, yurtlar dayanilicak gibi degildi
    Experience is what you get when you don't get what you want.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı doğan_1981 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben şuan kıbrıstayım..arkadaşların dediklerine katılıyorum müşteri kitlemin hemen hemen hepsi öğrenci.dedikleri gibi çok sıcak .eminim artıları vardır ama eminolun klimaya gelecek elektirik faturasıyla bile tr deki açığı kapatır:)haa şuda var paranı veriyosun okula gitmesende olur..geçiyosun yani..parayla okumak bu sanırım..ama gece hayatı eğlencesi çooook hızlı..

Valla sizin okudunuz universite demek gitmesenizde geciriyo genelleme yapmayalim, kibrisin en buyuk ve en iyi universitesi daudur bunu arastirinca gormek mumkun.
    " Kontrolsuz güç gerçek güçtür. "

https://www.instagram.com/alpataktv/

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)