Toplamı 30.000 tl olan bir aracın maliyeti en az 20.000 tl dir. mantıklı bir konu açıkmış ama çok mantıksız cevaplar var.
Toplamı 30.000 tl olan bir aracın maliyeti en az 20.000 tl dir. mantıklı bir konu açıkmış ama çok mantıksız cevaplar var.
Madem bu kadar basit siz malzemeleri toplamaya başlayın.
1.000$ size maliyeti %1000 karla yapın bu işi. Ben size 10.000$ veriyorum.
Arge yapmanıza+ reklam yapmanıza + patent almanıza vs... gerek. Herhangibir model bi araçtan esinlenerek yapın...
Toplama parça olmasın...
Arkadaşlar o kadar basit değil yani...![]()
X-Trail 2014 1.6 DCI SkyPack
Vw Golf 7 2014 1.4 TSI DSG ComfortLine
Renault Symbol 2014 1.5DCI Joy
Renault Symbol 2012 1.2 Authentique Edition
Fiat Linea 2013 1.3 Multijet Active Plus
bu işin alt yapısı tasarımı kalıbı motoru ıvırı zıvırı maliyet hesabına bunlarıda katıp hesaplamak gerekli.
tahminen araç fiyatının yarısı kadar maliyeti oluyordur.
ama işte seri üretim oldugundan firmanın yıllık satış oranlarına bakıp kaç araç satmış cirosu nedir buralardan yola çıkılarak hesaplanabilir..
fabrika kalıp makine vs olarak değerlendirdiğinizde ve birim adet üretim gideri ile bu kalıp makine gibi giderleri toplayıp
toplam üretilen adet sayısına böldüğünüzde olay ortaya cıkar ancak arge gideri bir üretim gideri değildir adı üzerinde arge dir.
makine kalıp vs dediğimiz şeylerde kuruluş gideri kuruluş maliyetidir.hesaplamak istenilen alt yapı haricinde (arge,makina,kalıp vs) deki banttan iniş maliyetimi yoksa fabrika maliyetleride dahil olacakmı.
bunu en basta belirtmezseniz kimi der kalıp kimi der fabrika binası inşaatı kimi der büro mobilyası kimi der arazi parası sadece argeyle makinayla hammaddeyle bitmez bu iş...
Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur.
M.Kemal ATATÜRK
seriye baglandıgında yatan para geri alıncagından dolayı dediginiz rakamlara yakın bir maliyet olabilir nede olsa gözünüzü yumsanız 20.000 üstü araç üretilir bir fabrikada![]()
Soyadımın ilk iki harfi kişiliğim kadar ÖZ
Şirkete 2004 yılında partner almıştık 24.500 TL Fiyatıydı 11.500 TL fabirka çıkış fiyatıydı fiyat listesinde öle yazıyodu![]()
bencede 30 liralık bı aracın ortalaması 8000 fakandır tum masraflar ıcınde peronelın yemegı kalıp masrafları vs. bölundugunde rakam bunu gecmez
RICHIE RICH AUTO
http://richieric.sahibinden.com/
Unutmayinki? Bir arac daha uretilmeye kara verildiginde bile baslangic maliyeti minimum 1.5 Milton eeuro falan. Bu sadece 1 model icin, ornek fluence. Yatirim maliyetide sonic itibari ile uretim maliyetine etkir
www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz
Arkadaşım Berlin yakınlarında BMW motorsiklet fabrikasında üretim şefi asistanı. Ana fabrikalarını gezdiklerinde anlatılmış. Aklımda kalan 1 serisinin her türlüsünün maliyeti ortalama 6000€. Fakat firma üretilen her seri için 20 sene parça ürettirmek zorunda. Yani bunun maliyeti çok daha fazla. Bir kasa max 6 sene gider(BMW için) buna bakarak adamların eski bir kasa için ne kadar parça üreteceklerini/ürettireceklerini ön görmek daha zor ve maliyetli bir iş bana kalırsa.
OmerRS kardeşimiz daha bilgili bu konularda aslında o aydınlatabilir bizi, değil mi meister.![]()
19051919-23041920-30081922-01111922-29101923
abi fluence dedin neler cıktı netten bakayım dedimde
DÜNYADA sadece Oyak Renault'un Bursa fabrikasında üretilen Megane Sedan, baştan aşağıya yenilenerek "Fluence" (akıcı) adını aldı. Renault-Nissan ittifakının en son ve en yeni ürünü olan "Fluence" için tüm dünyada 250 milyon Euro yatırım yapılırken, bu yatırımın 110 milyon Euro'su Bursa fabrikası için harcandı. 28 ayda geliştirilen ve dünyada Renault markasıyla sadece Türkiye'de üretilecek 'Fluence', Kore'de ise Samsung markasıyla pazara çıkacak. Fluence ile birlikte Bursa'da Megane Sedan üretimi tamamen sona ererken, üretilen model sayısı yeni Symbol, 3 ve 5 kapılı Clio hatchback ve Clio Grand Tour ile birlikte yine 5 olarak devam edecek.
110 milyon Euro'nun yarısı kalıplara harcandı
OYAK Renault Fabrika Proje Direktörü Teoman Yücel, Fluence için Oyak Renault Fabrikası'nın seçilmesinde, Türk mühendis ve işçisinin yüksek eğitim seviyesi, tecrübesi, maliyetlerin rekabetçi oluşu, yüksek üretim kapasitesi, çevre ve kalite standartlarına uygun oluşunun rol oynadığını söyledi. Yücel, üretim kararı alındıktan sonra geçen 28 aylık süreçte imalatçı seçimlerin tamamlandığını ve hızla kalıpların üretimine başlandığını belirterek, "110 milyon Euro tutan yatırımın yaklaşık 54 milyon Euro'su imalatçılarımızdaki üretim kalıplarına, 37 milyon Euro'su 48 yerli imalatçıya, 35 milyon Euro’su ise proses kalıplarına harcandı" dedi.
alıntıdır...
dipnot:yıllık üretim adedi 100bin
satış fiyatı:38binTL ile 47binTL aralığında modellere göre değişiyor
100bin*38bin=380 milyonTL yıllık gelir
250milyon/100bin=2500euro araç başı düşen toplam yatırım miktarı yıllık
250milyon/500bin=500euro araç başı düşen toplam yatırım miktarı 5 yıllık
aslında rakamlar cok büyük gibi görünsede maliyetli gibi görünsede tek bir model için yapılan yatırım miktarı(arge-makina-kalıp hepsi) araç üretilmeye baslandığında araç başı maliyeti yıllık 2500euro ya düşüyor.üretimin 5 yıl olacağını düşündünüz zaman araç başı 500euro gibi bir rakam cıkıyor ortay gerisinide siz hesaplayın![]()
Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur.
M.Kemal ATATÜRK
Ben zaten milyar yazacaktim, milion yazmisim. Gerce oda abarti olacakmis AMA durum bu. Ozellikle belirtmek isterim Demir Celik fabrikalsrinin tedarikcisiyim. **** boklu demirin olcusu biraz degissin die gecen gun 750.000 tl tadilat yaptik. Sadece mm olcu degissin die, varin siz dusunun
www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz
Onu bilmiyorum da a3ün ney fiyatı 18bin euroyken . Piyasa da 36bin euroya satıldığını biliyorum . Bkz. A3 1.8 TFSI Net Fİyat 18.576 € Ötvcik(%60) 11.146 € kdvcik 5.350 € bandrol masrafcıgı 511 € ve karşınızda mutlu son 35.583 €
Audi r8de durum çok vahim .d 120bin euro oluyor 274bin euro ( hopp indiregandi .d )
Kaynak , resmi audi sitesi![]()
Instagram: mutusgarage
aracın üretime geçene kadarki kısmı çok maliyetli
ham madde olarak hesaplarsak 1 aracın maliyeti çok büyük miktarlar çıkmıcaktır zaten
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
toplamı 30.000 TL olan bi aracın ötv,kdv ve bandrol gideri çıkınca geriye 15-16.000 TL gibi bi rakam kalıyor. Bu rakamda maliyet-üretici karı-kargo ve bayi karı var. 4-5.000 bayi karı olsa geriye 11-12.000 TL kalıyor. maliyet-üretici karı vsvs.
Bana kalırsa üretim maliyeti ne kadar ise bi o kadarda de arge masrafı eklerler kalan parada üreticinin KAR'ı olur. NET KAR değil ama.
ben kendi arabamım geçenlerde şöyle torpidoyu açtım baktım beyaz beyaz çizgiler var serviste elemanla öyle ayak üstü sohbet ettim abi dedi bazen boyasız tamponlar geliyor içinde sinek ölüleri var dedi meğer plastik tamamen geri dönüşümmüşAyrıca mondeo serisinde 20 yıllık delphi ile anlaşma vardı olay şu yani 20 yıl boyunca aynı ürün üretilcek mondeo için model gelişsede üretilen malzeme uzunluk ve ürün aynı...artık çoğu araçta bakır kablo yok fiberoptik kablo kullanılıyor özellerikle elektronik donanım arttıkça daha çok maliyet azaltmak için daha basit sunumlar üretimler çıkıyor fiberoptik kablo bakır kablodan kat kat düşük maliyetli sizin gözünüzde model yükselsede maliyet daha çok düşüyor ayrıca malzeme anlaşmaları 10 yıllık 20 yıllık öyle araba başına hesap yok .. bence tl demişim ama işte euro ya
1000 euro dur fazla değildir ... hatta dahada az olabilir ama inanmak mümkün değildir neden çünkü okadar para verip aldığımız arabalara konduramıyoruz.. ha bide şöyle durum var ben standart bi arabadan bahsetmiştim bide bu firmaların firmayı ön plana çıkarmak için konsept arabaları var R8 gibi işte o araba bir maliyet Citroen in consept gt modelleri gibi bunlar reklam arabaları bunlar maliyet işte..ama standart arabalarda bunlar mümkün değil..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)