User Tag List

Sayfa 5/7 İlkİlk ... 34567 SonSon
117 sonuçtan 77 ile 95 arası

Konu: Omuz Çıkması Başına Gelen?

pirasa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    korkar olmuşsun fakat tam tersini yapman kolunu omzunu güçlendirmen lazım. güreşirken arkadaş omzumun üstüne yere atmıştı beni. minder falan değil bildiğin beton üstüne sadece halı vardı. omuz çıktı. neyse orada azcık anlayan arkadaşlar yere yatırdı omuzları arkaya bastırdı sonra o şekilde nevresim sardılar komple ama robot gibiyim. 1 ay sonra ağrılar geçti, sonra başladım spor yapmaya omzuma daha çok yüklendim güçlendi. senin yapman gerekende yavaş yavaş güçlendirmek. hiç doktora gitmedim bu arada.
    turbocuk istiyoruz

tuner faruk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    4 aydir spor yapiyodum zaten suan asil kafama takilanda o tam biseyler olmaya basladi derken bu is geldi basima yuzme ve agirlik olarak calisiyodum okudugum yorumlsrin yarisi spora agirlik verip guclendirmeyle olur diyo yarisida tam tersini soyluyo bu arada ilkkez cikti 2 2.5 saat cikik kaldi ve hic oynatmadim tabi bu sure zarfinda tek elle araba kullandim doktor 15 gun sonra kontol icin randevu verdi

Yerine oturttuklarinda bi ohh cektim ama gece sizladi ve ara ara sizliyo mesela yarim saat uyuyosam sizlamasina uyanip oturuyorum sonra tekrar yatiyorum yine ayni sekilde doktor tam duz sekilde yatma dedi 75 derecelik aciyla arkanda yastik olsun dedi ama uyunmuyo iste 1 ay boyunca kalicak ve dus almiycaksin dedi hayati zindan etti yani

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tuner faruk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    4 aydir spor yapiyodum zaten suan asil kafama takilanda o tam biseyler olmaya basladi derken bu is geldi basima yuzme ve agirlik olarak calisiyodum okudugum yorumlsrin yarisi spora agirlik verip guclendirmeyle olur diyo yarisida tam tersini soyluyo bu arada ilkkez cikti 2 2.5 saat cikik kaldi ve hic oynatmadim tabi bu sure zarfinda tek elle araba kullandim doktor 15 gun sonra kontol icin randevu verdi

Yerine oturttuklarinda bi ohh cektim ama gece sizladi ve ara ara sizliyo mesela yarim saat uyuyosam sizlamasina uyanip oturuyorum sonra tekrar yatiyorum yine ayni sekilde doktor tam duz sekilde yatma dedi 75 derecelik aciyla arkanda yastik olsun dedi ama uyunmuyo iste 1 ay boyunca kalicak ve dus almiycaksin dedi hayati zindan etti yani
    Kesinlikle ameliyat ol, ilk çıkık sonrası iyileşme oranı en yüksek, gerisi fasa fiso, su anda omuz kapsülünde yırtık mevcut çıkık meydana geldiği için, istediğin kadar güçlendir et, tekrarlayacak, fizik tedaviymiş güçlendirmeymiş hikaye. Çıkık sayın artarsa ameliyatın başarı yüzdesi düşüyor haberin olsun.
    Bu ilk çıkık nasıl oldu üstüne mi düştün ya da sporda ağır bench press vs mi girdin?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onur_S Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kesinlikle ameliyat ol, ilk çıkık sonrası iyileşme oranı en yüksek, gerisi fasa fiso, su anda omuz kapsülünde yırtık mevcut çıkık meydana geldiği için, istediğin kadar güçlendir et, tekrarlayacak, fizik tedaviymiş güçlendirmeymiş hikaye. Çıkık sayın artarsa ameliyatın başarı yüzdesi düşüyor haberin olsun.
    Bu ilk çıkık nasıl oldu üstüne mi düştün ya da sporda ağır bench press vs mi girdin?
    Boşa giden yumruk bi anlik sinir ve ofke malesef

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hiç oyalanma ameliyat ol dostum yaşın 25, çıkık sayıların 5-10 oldumu ameliyat sonrası da toplayamazsın, doktorlara saygım var ama hepsi işini doğru yapmıyor maalesef, beni de fizik tedavi vs. safsatalarıyla oyaladılar sonra hiç beklemediğim anda ikinci üçüncü çıkıklar oldu, keşke deseydi baştan böyle olacağını hemen ameliyatımı olurdum. Karar senin geçmiş olsun.

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Benimde öyle çıktı

Ağırlık çalışmaya 1 sene sonra baslamani tavsiye ederim.

Kesinlikle 1 sene boyunca o kolu unutmani tavsiye ederim.

Ilkkez oldugundan sizlama normal ama agri kesici vermeliydi doktor

15 gunde askidan cikarmani tavsiye ederim.

Kireclenmeyi onler uzun askida kalmasida sıkıntı

Dus olayi 1 hafta sonra alabilirsin ama aski pozisyoninda olmali kol kesinlikle

Ameliyat kışın cok agri yapiyor diye ben yaptirmadim.

2 senedir kolumu unutmus sadece hafif islerde kullanıyorum.

Allah razi olsun cikmiyor cok şükür.

Refleks kavga arkadas sakalasmasina izin verme.

Ben kavga olacaksa dayak yiyip darp raporu alip davadan para kazanmayi tercih edenlerdenim.

Bu arada cekmis oldugun ağrı kol kirilmasinda cekilen agrinin 3 kati büyüklüğünde diye biliyorum
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Spor salonundan parayi gerimi istesem napsam Neyse kardiyoya agirlik vericez artik yaza ne guzel planlarim vardi benim yaa

O ağrı zaten varya of diyorum ne yerimde durabiliyodum ne ayakta Allah kimsenin basina vermesin gercekten zor bi durum kolum kirilsa iyiydi diyorum her iste vardir bi hayir hakkimizda hayirlisi artik

Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Kol gerektirmeyen antreman yapabilirsin

Allah bir daha yasatmasin valla hayatı zindan ediyor.

Bir tanesi benim aof sinavina denk gelmisti giremedim sinava ne isyan etmistim anlatamam
    Dr.ECU

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yigit-Y Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kol gerektirmeyen antreman yapabilirsin

Allah bir daha yasatmasin valla hayatı zindan ediyor.

Bir tanesi benim aof sinavina denk gelmisti giremedim sinava ne isyan etmistim anlatamam
    Ayni sekilde bi haftada aof var sabah 1 dersti simdi 3 ders var sene kaybi gibi bi sansim yok mecbur sol elle bisekilde yapmaya calisiyorum

AşkınS. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Malesef benim de 3 kez çıktı..dikkat etmek gerekiyor malesef.agir kaldirinca ağrıyor,sogukta agriyor.. Kisacasi herşeyde agriyor 2 senedir.. Gecen elimdeki poseti arka koltuga koyarken kolum cikti..

TechTurkey Yekta - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçmiş olsun. Her sakatlanma aynı değildir, kafanıza göre iş yapmayın derim. Çıktığı yön, kapsüle verdiği zarar vs çok önemli. Şunu bunu yap geçer, yada kesinlikle geçmez diyenleri dinlemeyin ikisi de olabilir duruma bağlı. Benimde 2 sene önce çıktı, üstüne sıcağı sıcağına 2 sefer daha çıktı ama her seferinde kendisi yerine oturdu. Şimdi çok şükür bir ağrım veya kısıtlanmam yok, çok zorlamamaya dikkat ediyorum ama yüzme veya normal yükleri kaldırmada bir sorunum yok.
    Her halükarda uzun bir süre çok kollaman lazım ama hiç kullanmamak da doğru değil. Uygun bir şekilde evde yapabileceğin basit fizik tedavi hareketleriyle büyük ölçüde geçebiliyor çoğu ama tekrarlamaya başlarsa ameliyat şart. Doktorun söylediğine göre artık eskisi gibi ağrı yapmıyormuş ameliyat sonrası ama tabi ilk çözüm değil bence.
    YouTube
    DR.ECU

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Teşekkür ederim Yekta aynı düşüncedeyim ameliyat son çare olarak düşünüyorum kapsülü tekrar eski dayanıklılığına nasıl getiririm onun araştırmasındayım doktor 15 gün sonra kontrole çağırdı o zamana kadar bandajlı şekilde kalsın oynatma dedi bakalım kotrolden sonra belli olucak

Sadık Özyer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çıkıkcı nedir ya ? Babam 6 sene önce kadar kiraz ağacından merdivenden düşmüştü omzu çıkmış hastaneye götürmüşler , üç beş kişi arayıp tanıdık bir çıkıkcı var dedi. Akıl var mantık var, olcak iş mi ya, amcaoğlu ortopedistti onu aradım , ordan Antalya Akdeniz üniversitesinden randevu aldık götürdük , 40 gün askıda kaldı şu an maşallahı var. 187 135 kiloydu o zaman. Ameliyat diyen doktorlarda var askıya alıp iyileşmesini gözlemliyecekte. Babamınki amelyiatsız iyileşti. Duruma göre değişiyor.

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla zamanında öyle kırıkçı çıkıkçılar vardiki doktorların ameliyatsız yapamadıklaırnı yaparlardı şimdikileri bilmiyorum ah o eski kırıkçılar
    bu arada benimde omuzum çıkıyor genelde senede 1 sürekli olmuyor eski mesajlardada yazmıştım. nekadar spor yaparsan yap kas güçlü olsada boşa geldimi kapsül bırakıyor kendini. kolunu bir yere uzatıyorsan eğer dengesiz uzatmamaya alışmanız lazım, dengesiz boşta yakalanırsa hemen çıkabilir.
    bu arada benimkinde soğukta vs ağrı olmuyor ağır kaldırıncada olmuyor ama kaldırmamaya dikkat ediyorum tabiki. bana doktor ameliyata gerek yok demişti ama yönetimi izletmişti gayet kolay bir yönteme benziyordu dışarıdan iğne iplik sokup kapsülün genişleyen yerini dikiyordu video da. iğne iplik dediğime bakmayın tabi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Teşekkür ederim Yekta aynı düşüncedeyim ameliyat son çare olarak düşünüyorum kapsülü tekrar eski dayanıklılığına nasıl getiririm onun araştırmasındayım doktor 15 gün sonra kontrole çağırdı o zamana kadar bandajlı şekilde kalsın oynatma dedi bakalım kotrolden sonra belli olucak
    Yırtılan kapsül iyileşmez kendinizi inandırmayın o yollardan çok geçtim okuldu eğitimdi derken ameliyat aksadı, kaç yıldır ameliyat olacağım diye yazmışım konuya, uygun zamanda bahar gibi düşünüyorum, ameliyat olmayıp 10 kere omzu çıkartıp o acıyı çekeceğine baştan ol zaten çok değişen bişey olmaz şu anda en kötü 3 hafta askıda duruyodur askı sonrası kolun incelecek kasların eriyecek 3 hafta sonunda, yükleneyim daha da güçlendireyim dersen beklemediğin bi anda kol gider yine, gitmiyorsa yeteri kadar zorlamıyorsun demektir , kolu ameliyatsız iyileşen arkadaşlara sormak istiyorum kaç kere voleybol oynamayı denediniz? iyileştiyse gitmemesi lazım ama eminim orada ilk ya da ikinci smaçta omzunuz gider lütfen yanlış yönlendirmeyelim, omuz yumuşak dokusu iyileşmez gibi birşey , hele ki yırtık kapsül kesinlikle iyileşmez dikilmesi gereklidir.

AşkınS. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dün gene çıktı yap-boz gibi olduk. Ameliyat dedi doktor ama...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Yırtılan kapsül iyileşmez kendinizi inandırmayın o yollardan çok geçtim okuldu eğitimdi derken ameliyat aksadı, kaç yıldır ameliyat olacağım diye yazmışım konuya, uygun zamanda bahar gibi düşünüyorum, ameliyat olmayıp 10 kere omzu çıkartıp o acıyı çekeceğine baştan ol zaten çok değişen bişey olmaz şu anda en kötü 3 hafta askıda duruyodur askı sonrası kolun incelecek kasların eriyecek 3 hafta sonunda, yükleneyim daha da güçlendireyim dersen beklemediğin bi anda kol gider yine, gitmiyorsa yeteri kadar zorlamıyorsun demektir , kolu ameliyatsız iyileşen arkadaşlara sormak istiyorum kaç kere voleybol oynamayı denediniz? iyileştiyse gitmemesi lazım ama eminim orada ilk ya da ikinci smaçta omzunuz gider lütfen yanlış yönlendirmeyelim, omuz yumuşak dokusu iyileşmez gibi birşey , hele ki yırtık kapsül kesinlikle iyileşmez dikilmesi gereklidir.
    aynen katılıyorum ameliyatsız bunun çözümü yok.

bu işi en iyi yapan hastane baltalimanı denildi bu arada

o kolu unutun bozuk deyin kol için 2. seneme girdim çok şükür unuttuğum için çıkmıyor şuan refleks olayı bitti eskiden iyi kalecilik yapardım kariyerimi bitirdi
    Dr.ECU

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Guncel arkadaslar, konu acildiktan yaklasik 7 sene sonra iki omzumdan da kapali ameliyat olmus durumdayim. Fizik tedavi surecindeyim. Sabir gerektiren bi surec. Yardimci olabilirim dusunen arkadaslara ya da merak edenlere.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Guncel arkadaslar, konu acildiktan yaklasik 7 sene sonra iki omzumdan da kapali ameliyat olmus durumdayim. Fizik tedavi surecindeyim. Sabir gerektiren bi surec. Yardimci olabilirim dusunen arkadaslara ya da merak edenlere.
    Soğuklarda ağrı yapıyor mu ?

Üstüne yattığında ağrı yapıyor mu ?

Maliyet hastane ne şuan ?

Benim en son 3 yıl önce çıktı

3 senedir bebekler gibi kolluyorum çok şükür çıkmadı
    Dr.ECU

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)