12 mayıstada kısa dönem için gidiş var yani dimi ? bunu duydum inanılmaz rahatladım.
12 mayıstada kısa dönem için gidiş var yani dimi ? bunu duydum inanılmaz rahatladım.
74 model sehpa...
güzel bir soru bende sorayım
şimdi bende yıllardır tecilliydim![]()
31.10.2010 da tecilim bitiyor bu tarihe kadar gidip muayene olmak gerekiyor sanırım muayeneden sonraki prosedür tam olarak nasıl oluyor yani hemen kasım yada aralıkta alırlar mı askere yani ilk celp döneminde yada atıyorum benim kütüğüm CİDE celp dönemi Mayıs 2011 o dönemdemi giderim![]()
o zaman bu sene 12 mayısta gidiyorumbu benim için muhteşem bir haber oldu
heh nisanda olur![]()
74 model sehpa...
anladım kasıma zaten evrak falan yetişmezşubatta dk olarak mı giderim yoksa dediğim gibi kütük kaydı olan cide nin mayıs dönemindemi onu tam çözemedim
dün askerlik şubesinden biriyle konuştum muayeneni ol dedi şubata kadar yoklamanı yaptıracaksın mayıstada gidersin dedi de kafa karıştı![]()
sabah gittim şubeye , bnmle ilgilenen sivil memur hanıma sordum , bu aralik döneminde gidebilmem için herhangi bir form ya da dilekçe doldurmam gerekirmi dedim , hanfendi gerekli olmadigini , zaten geliş zamanimin makul oldugunu , bu günlerde evraklarimi verirsem aralik ayinda büyük ihtimal silah altinda olacagimi söyledi. içim bir nebzede olsun rahat etti. aralik ayinda gitmem işimle ilgili zaruri bir durum cnkü.
bunlarin yaninda 4 senelik üniversite mezunlari için şubeler nispeten daha rahat , yani en azindan ben öyle hissettim. sira numaram daha gelmemiş olmasina ragmen içeri cagrildim , yapilan evrak işleri odada birebir yapildi falan. aralikta gitmek isteyenlere duyrulur.
ben ağustosta tecili bozdum dedim eylülde giderim belki diye ama en erken kasım 29 a aldılar ozaman 2 hafta önce arkdaş tecili bozdu devre kaybından hemen 1 hafta içinde aldılar , şimdiden hayrlı teskereler![]()
Ben de bu Aralıkta gideceğim için prosedürü az çok öğrendim. Normalde Aralıkta gidebilmek için 31 Ekime kadar başvurmak gerekiyor ama 31 Ekim ASAL'a doğrudan başvurmak için son tarih. Şubelerde bildiğim kadarıyla 25 Ekime kadar kabul ediyor. Okulu yeni bitirdiysen tecil bozdurma gibi bir şey olmaması lazım, okul senin tecilini bozdurmuştur zaten. Sen eğer yapmadıysan gidip ilk muayeneni olup karar aldıracaksın. Sana bir askerlik durum belgesi verecekler, eğer onda sevk dönemi Aralık 2010 yazıyorsa bu aralıkta çok büyük ihtimal askersin. Sanırım ayın 25inden sonra şubeyi ararsan Aralık listesinde adının olup olmadığını kontrol ettirebiliyorsun. Kasım ayı içerisinde askerlik şubesinden sarı zarfı (sülüs) aldıktan sonra Aralıkta kesin askersin. O zarfla beraber 1-2-3 Aralık tarihlerinde sınava giriyorsun, 1 Aralıktan itibaren asker sayılıyorsun. Şimdiden hayırlı teskereler.
Four wheels move the body, two wheels move the soul.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)