User Tag List

Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon
63 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Kıdem tazminatı hk. yardım?

hakzer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 8.000rpm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tayfun işin bir de şöyle bir puştluk ihtimali var ;
    -şirket iflas açıklar
    -şirketin asıl patronları şirket sahibi olarak görünmez , gölge birini (muhtemelen beş parasız birini) şirket sahibi olarak göstermiş olabilirler
    -iflas açıklanırsa bütün piyasa , alacakların tahsili yoluna gider , şirket adına kayıtlı taşınır-taşınmazlar hacz edilir
    -maaş/prim/tazminat alacağı olanlar ssk'ya başvurur , ssk gerekli takibatı yapar
    -ssk çok büyük ihtimalle karşısında parası malı mülkü olan bir muhatap bulamayacağı için (şirket sahibi olarak çulsuz biri gösterilmişse) sana iki satır cevap verir "alacağınızın tahsili için muhatap bulunamamıştır" diye...

aynı durum benim hanımın başına geldi , patronlar şirketi birinin üzerine göstermişler tabii bundan kimsenin bilgisi yok
    iflas ettik dediler kapıyı kapadılar millet hakkını aradı ama resmi kanallardan gidildiğinde bulduğun şahısın üzerine hiçbir mal varlığı yok...
    gerçek patronlar ise gidip başka bir şirket kurdular şerefsiz kansız itler...
    şu sıralar piyasada halen faaliyet gösteriyorlar ama yeni şirket de tabii ki gölge birinin üzerine...
    bizim yasalarda bu tür boşluklar haddinden fazla var ve bu şerefsizler de bütün boşlukları kullanıp köşe oluyorlar
    inşallah senin başına böyle bir durum gelmez de paranı alabilirsin...
    Abi emin değilim ama herhalde 2008 di, ticaret kanununda bir değişiklik oldu ve şirket hisse devirlerinde devrettiğin tarihten önceki borçlardan da sorumlusun artık. Eskiden borcundan dolayı ya da tasfiye süreci uzun olduğundan kapatılmayan şirketleri bir şarapçıya devir edip geçme vardı artık isterse vergi dairesi takibe alıp muhtarlık kayıtlarından buluyor.
    Ama bulduktan sonra ne yapıyor dersen orası muamma.
    Size de geçmiş olsun inşallah MiaMi alacağını kurtarır.

hakzer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MiaMi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Muştu onun aktifine pasifine .... ..... ....

MiaMi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Erhan güzel yazmışsın ama şu var bizden önce çıkartılan arkadaşlarda oldu yani 550 kişiden 80 kişiye düştü artık çıkartacak adam kalmadı bize geldi sıra işn kötüsü performansı kötü olan ve benden önce çıkan ( nisan ayı ve öncesi ) tüm insanlar paralarını tıkır tıkır aldılar. biz çalıştık çabaladık 3 ay sigortamız 10 gün bile gösterildi tamam dedik şimdi paramızı alamıyoruz.

Şirket patronun üstüne neden diye soracak olursan senetlerde hep onun şahsi imzası mevcut. Yönetim zaten 3 kayyumda onlarda nasıl adamsa tüm illegallikler var firmada.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evet arkadaşlar daha önce böyle bir konu açmıştım, gelinen son durum 14 15 aydır bekliyoruz icra çıkartan arkadaşlarımız oldu ama nafile iflas erteleme bu güne kadar hep geri gönderdi alacaklı elemanları ve carisi olan firmaları.

Bu ay sonu devlet firmanın iflasını vereceğini öğrendim.

Şimdi iflas masası kurulacakmış bizim bu konuda yapabileceğimiz sadece işten çıkartılma evrağı ile oraya gidip başvurmakmı yoksa yapılması gereken başka şeylerde varmıi Mesela şu kadar alacağı vardır gibi bir evrak yok elimizde

Bu konuda bilgi verebilecek arkadaşlarımız varmı az değil 13 14 bin tl alacağım var kıdem tazminatı olarak.

imhotep - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mmustu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yok öyle yağma

eğerki emekli olmak için gerekli prim gününü doldurup yaşını bekler durumda değilsen alamazsın
    benım gibi 10 seneyi doldurursan alabiliyorsun
    Fedakarlık yoksa zaferde yoktur.

ToNy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Siz iflas masasına çıkış bildirgeniz ile başvurun, isminizi ve alacağınızı kaydettirin, onlarda sizi oradan yönlendireceklerdir...

Savrulurken raconun kırmızı pelerini o zarif öfkeye, zaman ki sana hasta oldu. İncelikli haytasın.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ToNy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Siz iflas masasına çıkış bildirgeniz ile başvurun, isminizi ve alacağınızı kaydettirin, onlarda sizi oradan yönlendireceklerdir...
    Benim sadece çıkış belgem var iflas masasının kurulduğunu öğrenir öğrenmez gidip başvuracağız. 14 15 aylık bir bekleme oldu sorun olurmu bu yapabileceğimizde bişey yoktu gerçi sadece dava acabiliyorduk onuda kazananlar oldu ama hiçbir para alamadılar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim sadece çıkış belgem var iflas masasının kurulduğunu öğrenir öğrenmez gidip başvuracağız. 14 15 aylık bir bekleme oldu sorun olurmu bu yapabileceğimizde bişey yoktu gerçi sadece dava acabiliyorduk onuda kazananlar oldu ama hiçbir para alamadılar.

Hocam ben muhasebeciyim konuyu biraz yüzeysel biliyorum açıkçası aslında avukat bir arkadaş çok daha yardımcı olabilir...
    Şimdi beklemenin sorun olacağını düşünmüyorum çünkü bu tarihe kadar daha iflas masası kurulmamıştı,
    İflas masası kuruluyorsa önce şirketin alacaklarını toplayacaklardır ardından da 1. öncelik işçi alacakları ve kamu ödemeleri olmak üzere sizlerin alacakları ödenecektir...
    Dediğim gibi siz iflas masasının açılacağı günü takip edin, Hemen kaydınızı yaptırın, Tasfiyeden sonra ilk sizlerin alacakları ödenecektir...

Savrulurken raconun kırmızı pelerini o zarif öfkeye, zaman ki sana hasta oldu. İncelikli haytasın.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim inşallah hayırlısı ile o kadar emek verdik karşılığını alırız.

SOMEONESPECIAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Masaya başvuracaksın. Ilk etapta işçinin alacakları verilir.
    Faizi de alabilirsin tahminen.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim inşallah hayırlısı ile o kadar emek verdik karşılığını alırız.
    Rica ederim, İnş. bir terslik olmadan alırsınız...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SOMEONESPECIAL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Masaya başvuracaksın. Ilk etapta işçinin alacakları verilir.
    Faizi de alabilirsin tahminen.
    Abi asıl bomba bu icaraya 102-2 ve o makineye ait kompresü çıkartıyor satılsın diye kendi adamlarına aldıracakmış Yener zarf bir giriyor ihaleye 55 'e bunlar alacakken 60 milyar verip yener zarf indiriyor makineyi kudurmuş bizimki sadece kompresörün sıfırı 100 milyar adam çok uçuk bir kâe ile kaptı makineleri.

Bizim tek dayanağımız silivrideki büyük arazi ve s.tepedeki bina onları kaçıramadı şerefsiz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Uzun olacak ama idare edin
    Dün akşam çok sevidigm bir kardeşim ile iş hakkında konuştuk ,bunun yavşak patronu istedigi zaman arkadaşı izne yolluyormuş arkadaşın istedigi zaman değil kendi istedigi zaman yolluyor 7 yıldır çalışıyor komsan kompresör servisinde,bilmedigi birşey yok onun üzerinden güzel paralar kazanıyor,parası bankaya yatmıyor elden alıyor her hangi bir belgeyede imza atmıyor aldım diye, eski düzen devam,bu adam 2 3 defa hastaneye gitti gözlerinden dolayı her seferinde adamalr hastaneden işlerini bitirip geri geliyorlar gözleri kaynak alıyor şimdi gözlük kullanıyor güneşli havalarda.
    iş veren yasal olan emniyeti için elbise ve alet adevatları vermiyor işçinin güvenligini saglamıyor,yaptıkları işlerden misal teksilde kompresör tamiri yapıyorlar hediye olarak çorap veriyor servisin sahibide çorabın birini alıyor ,bu çorap dedim ama aklınıza ne gelirse alıyor adamın kişiligi zaten ortada,yemek yenecek 3 eleman var git ekmek arası tavuk al gel diyor ekmek arası tavuk alıyor 17 tl tutuyor ekmekler tekli ekmek,2tl de cebinden veriyor eleman dükkana geliyor patron nerde paranın üstü diyor,abi 17 tutdu üstünü cebimden verdim ne parası diyor sen manyakmısın ben sigara alacaktım para üstüyle vs vs vs vs çay paydolslarında çay içiyorlar ama içtikleri çay kendi paraları ile aldıkları çay şeker mesai yok şehir dışına gidiliyor mesai yok ,dün anlattı çıkmak istiyor, ama öyle bir baskı altına almışki patron arkadaşı az daha arkadaşı dövecektim sen malmısın diye Ama çocuk var ev var geçim var sıkıntılı işler kıdem tazminatı almak için ne yapmak lazım yada bu lavugu direk dövsem olurmu ? sonuncusu şaka tabi
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kanuni yol haricinde hiçbirşey yapılamıyor malesef sonra suçlu oluyorsun ben vuracaktım nerdeyse bu adamı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hani patronun elinden gelse ay sonu arkadaşın onun iş yerinde çalışıyor diye üste parada alıcakmış...
    Arkadaşın şuan o işyerinde anladığım kadarıyla sigortasız çalışıyor değil mi... ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kanuni yol haricinde hiçbirşey yapılamıyor malesef sonra suçlu oluyorsun ben vuracaktım nerdeyse bu adamı.
    Cidden çok kötü bir durum insan darlanıyor yemin ederim bende idaş dan ayrıldıgımda o züriyetini bilmem ne yaptığım şerefsizlerine çok hakaret ettim ,sinirle gitti avukata verdim 2 yıl sonra firmayla anlaştım birde cebimden avukat parası verdim bir daha tövbe avukata falan vermem firma ile anlaşır çıakrım ,zor iş yemin ederim.

Ben arkadaşın yerinde olsam kendi ayagımı kırarım kompresör düşürüm o kadar uyuz oldum patronuna .
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ToNy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hani patronun elinden gelse ay sonu arkadaşın onun iş yerinde çalışıyor diye üste parada alıcakmış...
    Arkadaşın şuan o işyerinde anladığım kadarıyla sigortasız çalışıyor değil mi... ?
    Yok sigortalı çalışıyor sadece parasını bankadan almıyor,aslında ben paramı alamıyorum dese olay kopar zatende oda onu yapmaz kimsede yapmasın zaten
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı yaşar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yok sigortalı çalışıyor sadece parasını bankadan almıyor,aslında ben paramı alamıyorum dese olay kopar zatende oda onu yapmaz kimsede yapmasın zaten
    Dostum bu işlerde acımasız olmazsan malesef hep hakkını yerler...
    Kanunen bir işyerinde 10 ve üzeri işçi çalıştığı zaman bankadan yatma zorunluluğu vardır, ama arkadaşının işyerinde 3 kişi çalışıyorlar o yüzden bankadan yatmasada kanunen sorun olmaz...
    Ama her ay maaşlarını aldıkları zaman işveren işçi ücret hesap pusulası ve bordroyu imzalatması gerekir... Yada maaşını bankadan yatırması gerekir...
    Eğer ki işverenin elinde bir evrak yoksa arkadaşında yanına işyerinden şahit bulursa unkapanında sigorta müfettişlerine bir uğrasın, orada doldurması kolay matbu formlar var onlardan birini doldurarak müracat etsin...
    Şimdi burda arkadaşın ya benim maaşımı vermedi diyerekten başvurcak yada anlattığına göre bu patron biraz düzenbaz, ssk ları varsada asgari ücretten gösteriyordur... Eğer arkadaşın asgari ücretten çalışmıyor ve çalışıyor gibi gösteriliyorsa bu güne kadar olan farkı isteyebilir... Yada daha acımasız olarak son 1 yıldır maaş almıyorum diyebilir... Ama bunda şahitte isteyebilirler, hatta her halukarda şahit ayarlarsa çok daha rahat canına okuyabilir patronunun...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Beyler şu 14 15 ay konusunda 1 yıl geçmiş işçi alacaklarında imtiyaz kaybetme konusunu biliyormusunuz. Önceliğimizi kaybetmeyelim durduk yere gidip yarın mahkeme acayım işçi mahkemesinden 1 aralıkta kesinmiş iflas verileceği.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)