banada mesaj gelmedi bekliyorum
Printable View
banada mesaj gelmedi bekliyorum
arkadaşlar bana gelen mail...telefonumu yazdığım halde bugun oğlen geri dönmuşler mail olarak sadece...gruplardan biride istanbul universitesine gitmemi orda hocaların oğrencileriyle birlikte gorebileceği bir ders olacağını soyledi kopeğin vakası için...bir nevi kobay olarak gotur dedi
Öncelikle Kaza için üzüntümüzü belirtiyorum.Kaza sonrası CAN'ı veterinere götürmüş olmanız hem kanuni ,en önemlisi İnsanlık görevi.Bu duyarlılığınızdan dolayı sizi kutluyorum. sizi gruplarımıza yönlendiriyorum.Dilerim yardımcı olabilecek arkadaşlarımız çıkacaktır.
Suna/HAYTAP
bende sokakta bulduğum bi kediyi ameliyat ettirdim avcılar veterinerlik fakültesinde o zaman para almamışlardı yaklaşık 3 sene oldu. şerefsizin biri kediye tekme atmıştı ve diyafram yırtılıp bağırsaklar ciğerlerle birleşmişti. hayvan koşamıyordu ve nefes almakta zorlanıyordu. götürdüğümde %80 uyanamaz dediler ama uyandı ve şu an 4 yaşında aslanlar gibi. ben avcılara gitmenizi tavsiye ederim. sokakta bulduk derseniz ilgilenmeyebilirler ama gerçekten orası dışında bu işleri iyi derecede yapan bi veteriner daha yok.
bu omurga gecmesı bır an once amelıyat edılmesı gerekır aksı halde kaynama oluyor. hele kı genc bır hayvan ıse tedavıye kesınlıkle cevap verıyor. bızde poınterımızı yaslılıgından dolayı(8 yasında) ıkı kalcasından amelıyat ettırdık. suanda 10km hıc durmandan av yapıyor masallah. bız oturuyoruz o oturmak ıstemıyor. bu tur kemık amelıyatları acılınden yapılması gerekıyor. hesap numarasını ılk mesajın altına eklersen daha ıyı olur.
ilk mesaja ekledim hesap no yu...şimdi ist uni den bir cerrah a ulasmaya calısıyorum...hayvanı alıp da yolda telef etmenin anlamı da yok...once ulasmaya calısıyorum ancak saolsunlar telefonlar la cok ilgili veterinerlik faakultesi
ya boş zamanı olan biris varsa yardımcı olursa cok iyi olur...haftaiçleri okulum var 9 dan 5 e kadar yarın araba bulabilrsem gitmeyi denicem...filmler utku da zaten...yardımcı olabilcek biris varsa rica ediyorum bi el atsın
bgn yatırdım biraz hesap numaranıza.. inşallah hayırlısı olur köpek için
Oncelikle ALLAH hepinizden razi olsun , maddi destek olanlardan da fikir uretip yardimci olmaya calisanlardan da , bizzat ilgilenenlerde. Bu devirde boyle bir dayanisma gercekten kolay olur bir sey degil
p.m olarak hesap no alabilirsem kendimce maddi destek olmak isterim.
Edit : hesap no eklenmis. Pm e gerek yok. Tesekkurler
Ayrica ERENKOY de PASTEUR veterinerlik var. zihni bey avcilar veterinerlik fakultesinde profesordur ve aksamlari ve c. Tesileri erenkoyde oluyor
burasi hayvan dernekleri ile de calisan , sokak hayvanlarina ucretsiz olmasa da cuzi ucretlerle ameliyat ve tedavi yapan bi klinik. Benim diyen klinikten cok daha onemli ameliyatlari yaparlar
telefonu 0216 369 21 30 zihni bey veya alper bey
gidilirse Olca ( eşim ) 'nın vasitasi ile gelindigi soylenebilir
ulasim konusunda gerekirse yardimci olabilirim. Telefonum 0 533 218 76 81
cok tesekkurler...sabah ilk işim orayı aramak olucak...
Can durum nedir kardeşim ?
dostum öncelıkle tebrık ederım senı.
olaya bıde su yonden bakalım kopegın hasarı cok ıse amelıyattan sonra dahı hasar kalıcaksa vücudunda ( sakatlık, vucudunda kı herhangı bı organın eksıklıgı on ayak arka ayak gıbı ) sokak kopegı oldugunu soylemıstın sanırım. o şekılde sokakta savunmasız bı sekılde kalıcaktır. ( saıp cıkan olmassa ) ben derım kı masraf yapılmasından yana deıl kopegın sonradan da zor durumda kalacagını dusunerek o köpeğin uyutulmasıda ( veterıner tarafından ıgne ıle oldurulmesı) düşünülebilnir.
kımse yanlıs anlamasın canılık katıllık gozu ıle bakmayın b.cekmecede 13 tane kopek beslıyorum sıteden bılen arkadaslarda war, köpek sevgım buyuktur...
Yapıcak birşey yokmuşta niye 1 hafta dursun bakalım demiş ? Eziyet çekiyo garibim orda iyileşecek diye bir köşede iğnelerle akşama kadar yatıyor........Can ne yap et hayvanı Avcılara fakülteye götür kardeşim.Arabva bulamassan ben bulmaya çalışırım.Bakarsın biri ameliyat dener.Hayvanda olsa atan kalbi var vebali kalmasın günah...
Konuyu baştan sona okudum. Zor bir karar vermeniz gerekiyor. Allah kolaylık versin.
ben uyutmaktan ziyade azda olsa şansını denenmesinden yanayım. bi bakarsınız kalkar ayağa ayrıca allah korusun sakatta kalsa ona o şekilde bakacak biride kesin bulunur.
ben de ameliyat şansının olup olmadığını bir başka yerde denemenizden yanayım..
arkadaşlar avcılara dda gittim baska veterinerlere de hayvanın daha fazla acı cekmesini istemiyorum...ameliyat da olsa bi sonuc cıkmaycağını soylediler...kemik kırılmamıs iç içe geçmiş kemikler bu yuzden yapıcak bişey yok diolar ortak kararları uyutmak...yarın gidip uyutma işlemi için konusacağım veteriner ile...bu arada tereddut etmeden para yollayan ve maddi manevi acıdan yardımcı olan herkese tesekkurler özellikle
gurcell,alper-vns 65 -Fatih44,erkanyaslı- ya cok tesekkur ediyrum tereddut etmeden guvenip para gonderdikleri için...265 lira totalde para gonderildi kimsenin aklında soru işareti kalmasın diye yazdım miktarı...geri kalanı kendim halletmeye calısacağım...yarın tekrar yazacağım konuya son durumu
Uyutulacak yani öldürülecek...Eğer düşük bir ihtimal dahi varsa ne gerekiyorsa yapılması gerekli ve dahi sakat kalacak olsa acısının dindirilip hayatta tutulması gerekiyor elden geldiğince.Dışarıdan müdahele ile öldürülmesinin çok büyük bir vebalı vardır.Zira ne olursa olsun ALLAH 'ın verdiği canı kasten alamazsınız.Belki ağır gelebilir ama bu hayvana bakman gerekecek.İmtahan dünyasındayız.ALLAH yar ve yardımcın olsun.
veteriner beni beklemeden işlemi yapmıs ve pazar gunu uyutmuş cocuğu...ilacın 1 yerine 4 doz verdiğini ancak ağrısının dinmediğni bu yuzden otenazi yaptığını soyledi...bende istemezdim boyle olsun ama olucağı varmış mı diim ne diyeyim bilmiyrum...allah kimsenin basına vermesin boyle vicdan azabı...
ne olursa olsun boyle bi duurmda sakın carptığınız hayvanı insanı bırakıp kaçmayın arkadaslar...bu hem kanunen suc hemde insanlık sucudur
dediğinin arkasında durup maddi yardım yapanlara tesekkur ediyorum az da olsa yukum hafifledi
not:bu veterinerler tefeciden daha beter
Bu tarz bir sonuç gerçekten çok üzücü.Çabalarını takdir etmemek elde değil.Aslında sakat kalsaydı bu memlekette kimsenin öyle bir cana bakacağını sanmıyordum.Çünkü tanıdıklarımızdan çoğu bu şekilde bakıp yardım ettiği canları sahiplendiremediler.Türkiye'de hayvansever çok olsa da sakat canlar için sahiplenme konusunu hala aşmış değiliz.Hoş zati devlet olarakta hukuken birşeyler olsada yapamadığı için devlette bu konuda çok çok geride.Allah rahmet eğlesin.
Allah rahmet eylesin. Acıları dinmiştir, umarım gittiği yerde mutludur.
Can000 senin de içi n rahat olmalı , her şeyi denedin..
en ıyısı olmus dostum can sıkcak bı durum yok.
kardeşim vicdan azabı duymana gerek yok,olacağı buymuş demekki sen sana düşeni fazlasıyla yapmışsın.Allah senden ve senin gibi insanlardan razı olsun.
+ yol kenarlarında gün içerisinde o kadar fazla ölü kedi köpek görüyorumki için sızlar,maalesef insanlarımız çarptıkdan sonra dönüp arkasına bile bakmıyor.
Gerçekten üzüldüm :( Ama en azından sen elinden gelen herşeyden fazlasını yaptın. Allah senden razı olsun , eminim ki başka bir ihtimali olsaydı onuda deneyecektin . Benim bu konuda senden yana bir şüphem yok. İnşallah acı çekmemiştir ve gittiği yerde mutludur :(
Allah razı olsun Doğuş elinden geleni yaptın sen ;)
tesekkurler arkadaslar her ne kadar ustume duseni yaptığımı bende dusunuyo olsamda insanın içi sızlıyor işte...bir yandan seviniyorum acı cekmeyecek daha fazla (sakat sakat sokağa bıraksaydım daha cok aklım kalırdı) bi yandan da bi canlının hayatını aldık ona uzuluyorum
konu ibret olsun yada insanlar ders alsın diye sabit kalabilir sayın admin isterseniz sabit den de kaldırabilirsiniz herkese tekrar tesekkurler...
yazık oldu keşke kurtulsaydı. ama acı çekmeside cok kötü. bir can daha gitti. en azından bizim gibi bikaç kişinin umurunda onun için bişeyler yapmaya çalıştık. yol kenarında günlerce acı çekipte ölebilirdi. bakım gördü agrı kesicilerle acısı hafifledi. bu hayvanların kaderi bu. bunun önüne geçemesekte arkadaşımız elinden geleni yaptı. kendisine teşekkür ediyorum allah razı olsun..
Doğuşu tebrik ediyorum ve teşekkür ediyorum kendi duygularım adına bir hayvansever ve bakıcısı olarak bunları yaptığı için.Gönül isterdiki yardımlarımız ve inancımız sonuç versin ama olmadı..
Yalnız ben o veterineri tutmadım, sürekli bu kişilerle dialog halinde olan biri olarak tutmamda.Öküz ilk günden hayvana direk felç teşhisi koydu,kuyruk sallıyor deyince mort oldu kaldı.Yabancı dilden konuşup durdu.Röntgende hayvana olan davranışlarını saymıyorum.Ve "1 hafta 10 gün kalsın kaynamaya başlar o zaman görücez" deyipte 3.günü "ağrıları çekilmez hale geldi uyuttum" kısmındada çelişki arıyorum.Ben buna hiç inanmadım inanmamda.Yaşayacağı olupta yaşatılamadıysa yada yaşatamadıysa Allah gani gani hesabını sorar inşallah.Yoksada Allah razı olsun parasıyla yapması gerekenleri yapmış.