User Tag List

Sayfa 5/10 İlkİlk ... 34567 ... SonSon
181 sonuçtan 77 ile 95 arası

Konu: Bu AE86'yı Bileniniz Var mı? AE86 Toplamak Zor mudur?

doush - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Low-Rider Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şu fotodaki duruma gelmesi için 5lira yer zaten kakuş
    Komple boya soyulacak, tüm çürükleri yapılacak eğer bir kazası varsa fotoda görünmeyen yerde ya kalıbı alınmış yerden yardı isteyeceksiniz ya da kaportacın hatları bozmadan düzenleyecek, sadece dışı değil halıyı kaldırdığında altında neler olacak.. bunların hepsi temizlenince komple boyanacak falan.. motor ne durumda bilinmiyor.. yani şu anda en az 12-13 milyar elinde olmalı ki araba + işlemler vs. için rahat olmalı.. ben bi ara kendi fantezilermle motoru orijinal bırakarak komple boya istedğim parçalar alt takımı yenileme yani yol tutuşa dair her şey ve dış görünüm 20 milyarı birazcık aşmıştı rahatlıkla belki fantezi yaptım bilmiyorum

eğer araba yürüyorsa, para biriktirmene izin verecek kadar da sorun çıkarmazsa alırsın beklersin..
    Alıntı DeNNis Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sen iskender ustaya git 51lik borudan beyin kıvırsın sana

Ryhn
    Misafir
    Şu fotodaki duruma gelmesi için 5lira yer zaten kakuş
    Bu paraya jantlar dahil değil değil mi?

Kakus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı doush Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    eğer araba yürüyorsa, para biriktirmene izin verecek kadar da sorun çıkarmazsa alırsın beklersin..
    bende bundan söz ediyorum işte. Alıp çürükleri temizlettikten sonra günlük olarak binmeme engel ney? madem bunun sıkıntısı kaporta, e kaportayı yaptırıp günlük binerim. Resimdeki çok güzel. Ama ben ilk aşamada öyle bişey hayal etmiyorum. 6 liraya alıp çürüklerini toplattıktan sonra sağlıklı bi şekilde olduğu gibi gitsin istiyorum. ileriye dönük jantı da alnır coil'i de alınır. ben sadece günlük ayağımı yerden kessin, borcum harcım diğer arabam bittikten sonra, yani uzun vadede görünüşüne de motoruna da çalışiym diyorum.

---
    jantlar dahil değildir tabiki, sırf te37'ler 3 lira. Özgür abim onu misal olarak vermiş.

Low-Rider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı Ryhn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu paraya jantlar dahil değil değil mi?
    İyi niyetli baktım olaya

Normal bir kaporta boya evresi,jant,ıvır zıvır ama normal bir kaporta evresi geçirmiyecği *****

Ryhn
    Misafir
    İyi niyetli baktım olaya

Normal bir kaporta boya evresi,jant,ıvır zıvır ama normal bir kaporta evresi geçirmiyecği *****
    Ne kadarda iyimser olsa o jantların fiyatları iyimser değil. Sabır isteyen bir araç valla.

Low-Rider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Yahu o jantların hemde o ofsette orjinalini kim kaybetmiş biz bulalım

Replika devam

ReßeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu tarz isciliklerin maliyeti senin bahsettigin olcude minimum 4-5 kagit . Yani sen sadece kaportayi temizlik ve boya (bodykit, lip vs. Katmiyorum modlari) islerine bu parayi rahat harciyacaksin.
    Hic bir zaman evdeki hesap carsiya uymaz restorasyonda.
    ///Mürüvvette endaze olmaz.

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    5-6 liraya kaporta boya halletmek biraz hayal kalır bence bu araçlar için.en iyi merttepe bilir yani, yanlış söylüyorsam düzeltsin ben rahat 10+ yer diyorum ona göre düşün taşın kararını ver kardeşim

-batu- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    + bişey daha söylemek istiyorum;

içini öyle bebekler bebeği fabrikadan çıkmış gibi toplamayı düşünme bence. Arkayı söküp 2 sparco 2 kemer 1 direksyon devam derim. Yoksa klipsiymiş, panelmiş, trimmiş ebayden topliyim derken gençliğinden olursun.

Param çok gibi olsa, Komple soyar, kumlatır, kaynaklarını güçlendirir, Rollcage koyar vs. vs. diye giderim Ben. Ama günlük bilmiyorum zor. Yani benim arabamda ne elektrikli cam, ne klima, ne bişey var ama bazen insan istiyo o konforu. Sen bilirsin

ALPER-VNS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2. araba gereksiz bence.. 323ün kusursuz mu görmedim bilmiyorum arabanı ama illaki ona harcasan daha mantıklı olur.. ya da onu satıp üzerine para eklemek.. 2. araba kaç liralık olursa olsun lüx geliyo bana

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @alper

323'üm kusursuz değil. Onun da ihtiyaçları var. Ama ona ne dış, ne de iç olarak çalışıyoruz. Sadece motor ihtiyaçları. Onlar da ihtiyaç değil, modifiye. Yani güç kazanabilmek amaçlı. 2. araba gereksiz diyorsunuz ancak BMW normal gezmek tozmak amaçlı kullanılmayacak bir hal alıcak bittiğinde, bu yüzden gerekli ikinci bir araç.

@corolla
    zaten AE86'ya bakmaya gittiğimde içe ve çürüklere bakıcam. zaten içini toplamak gibi bi niyetim yok. popomu koyim yeter.

-batu- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Kakus Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    zaten AE86'ya bakmaya gittiğimde içe ve çürüklere bakıcam. zaten içini toplamak gibi bi niyetim yok. popomu koyim yeter.
    anladım seni güzel düşünüyorsunda bir de şu açıdan bak;

fren merkezin bozuldu,

diferansiyelin ötmeye başladı

direksyon kutusu, rot kolları körükleri rotiller.

Z rotları bushingleri salıncakları amortisörleri yayları vs. vs.

Hepsi çözülür ama nasıl? Mesela direksyon kutunda 2 karış boşluk oldu. Gidip AE101 falan uydurman lazım. Yok bushing kit alman lazım. Tornacıda Z rotu yaptıman lazım vs. vs. Hepsi bi macera bi proje olucak yani. Bozulan parçayı değiştirip devam gibi bir şansın olmayacak. Haydi hepsini geçtim. Allah korusun bir kaza olsa kapısına çamurluğuna bişey olsa? fiberden yaptırmak benim içime sinmezdi şahsen.

Günlük araç olarak gerçekten huzur verici olmaz. Anladığım kadarıyla sanayi ortamını vs. seviyorsun. Macera istiyorsan al derim, yok ben eşşek niyetine kullanıcam dersen hiç girme.

Eğer alırsan pm at bana; Motoruyla ilgili çok güzel hikayeler anlatırım

doush - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı corolla117 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Param çok gibi olsa, Komple soyar, kumlatır, kaynaklarını güçlendirir, Rollcage koyar vs. vs. diye giderim Ben. Ama günlük bilmiyorum zor. Yani benim arabamda ne elektrikli cam, ne klima, ne bişey var ama bazen insan istiyo o konforu. Sen bilirsin
    kumlattıktan sonra zaten o paslar sıkıntı sonra geri toplamamalı onun içini sadece boyatıp dediklerini yapmalı.. roll cag ekoymadan bile işte araba harciinde 5-6 milyarı olmalı..
    Alıntı DeNNis Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sen iskender ustaya git 51lik borudan beyin kıvırsın sana

TolgaEsentepe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kakus, hakikaten merak ettim yanlış anlama 17 yaşında kendi arabanı alıcak nasıl bir iş yaptın aile desteği olmadan ? sadece merak pm ya da buradan cevaplayabilirsin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçtiğimiz sayfada da yazdım, ben çalışıyorum. Son 2 senedir yazarlık yapıyorum. Kazandığımı da hayallerim uğruna hep kenara koydum. Çünkü 18 yaşıma gelmeden arabamı alamazsam kendime verdiğim sözü tutamamış olucaktım, bütün özgüvenim yıkılıcaktı.

TolgaEsentepe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maşallah o zaman kardeşim. 17 yaşında kendi paranla kendi arabanı alıyorsan saygı duyarım sana

gorke - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    5,6 liraya bu arabanın kaporta boya cam kilit döşeme işini yapamazsın. beklintin tam olarak ne arabadan bilmiyorum ama 6değilde 4 liralara alınırsa çürük durumuna göre arabayı amorti ettirebilirsin. bi süre böyle binersin toplamayı kafana koyduğunda parça toplaya toplaya devam edersin. ama öyle kolay değil tabi bu işler.. şunuda söylim 2liraya kaporta boyayı hallettirebilirsin. ama bütçe belirler resterasyonun ne kadar verimli olcağını.
    Sakin güç...

mody - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aracın şu anki sahibi yakın arkımdır, yukarıda da yazılmış, koşuyolu kartingin sahipleri, şerifte aslında s2000 hastasıdır, bir tane vardı sora sattı, bu ae86 çanakkalede denk geldi, hemen gidip aldılar, f20 motor, şanzıman, diff ayarladı, swap projesi için, ama bu sırada ankarada laguna blue s2000i satmak istedi sahibi, direk oraya yöneldi ve aldı. hal böyle olunda bu ae86 boşa çıktı.

aracın durumuna gelince aracı şu anda zaten günlük olarak kullanıyor, s2000 garajda duruyor, eve ae86 ile gidip geliyor, benim gördüğüm kadarı ile sıkıntısı yok, bir seferde marş alıyor, motor düzgün çalışıyor, frenler düzgün falan. kaportasına gelince, üzerinde bazı yerlerde çürükler var ama bunlar böle büyük ölmüş bitmiş çürükler değil, kaporta üstünde ufak tefek çürükler. ben fazla anlamam çürükten yanlışta yönlendirmek istemem. ama mesela yağmurda kullanırken su falan almıyor araba seninde yazdığın kadarı ile uzunca bir süre bu şekilde kullanabilirsin o sırada para biriktirmen için sana zaman tanır, araba sonuç olarak bu halde binilmiş yıllardır. yağını suyunu kontrol ettiğin sürece sende böyle binersin.

avatarında yazdığı kadarı ile istanbulda oturuyosun, araba devamlı koşuyolunda bi ara atla git bak, ne kadar yazsakta boş, almasan bile bi çaylarını içersin hoş sohbet muhabbet insanlardır.
    Everyone knows that 2003 was the last year of the real S2000!

ilkerrrrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı merttepe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hatun lafı geçmiş dip not ekliyeyim, ae86yı beğenen 1 tane kıza rastlamadım şimdiye kadar.
    Ankaraya gel sen mert .

Herkes yazmış birşeyler. Eray da yazmış sağolsun az kavga etmedik zamanında birbirimizle .

Yaşım senden biraz büyük ama üniversiteyi bitirir bitirmez aldım ben de arabamı. Öyle yakında falan da değildi elazığa gittim aldım. Sonra basıp Ankaraya geldim. Yolda falan da bırakmadı. Benim de ilk arabam, ben de kendi paramla aldım. Üstelik arabayı aldığımda cebimde para kalmadı elazığdan gelirken benzini kredi kartı ile aldım. Çok uğraştım, çevremdeki insanlar da çok yardım etti. Sonra yavaş yavaş toplamaya başladım. Bi ay sinyalini aldım öteki ay stoplarını vs,vs. Şimdi bakıyorum 1 yıl 3 aydır araba bende. Sadece boyanırken ve diğer arabalar için kalıbı alınırken 4 ay yattı arabam. Kalıp alma olayı olmasaydı 1 ayda çıkardı. Onun dışında her gün işe gittim geldim. Ayda 1000 kilometre yapıyorum dediğim gibi bana hiç bir problem çıkarmadı. Arabanın bana maliyeti neredeyse vti parasına geldi. Ama hiç para harcamasaydım da günlük kullanabilirdim.

Evet ae86 sahibi olmanın zorlukları var ama bu zorlukları aşmak seni farklı yapan şey. Alırım bi araba binerim yanlarım, parçasını kolay bulurum, satmak istediğim zaman çat diye satarım diyorsan adres belli (EKEray ). Ama bulunmayan bi arabam olsun. Her civatasında emeğim olsun. Bir gün istediğim gibi yaparsam da ömür boyu bende kalsın diyorsan o zaman al bunu.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)