Su birikintisine hızlı gırdık aracımızın turbosu patladı.araç 5.20dyavaş girin
![]()
Su birikintisine hızlı gırdık aracımızın turbosu patladı.araç 5.20dyavaş girin
![]()
Konuyu okumaya başladığımdan beri şu kelimeyi hatırlamayı çalışıyorum..Neydi lan aqua?? aquapllpolplpsda ?!?! aquasplashing ?!?! hayy senin gibi kelimenin diyecekken yazdınız sağolun
Taş kaydırma mantığını düşünün ne kadar hızlı geçerseniz o kadar çok suyun üstünde kalırsınız işte o anda araç kaymaya başlar.. Ayrıca su sıçratınca sadece dışa mı su sıçrıyor sanıyor arkadaşınızArabanın altını direk yıkıyorsunuz ısınmış ne varsa anında soğuyor. Biraz derin sudan yavaş geçmenin şöyle bir sorunu olabilir. Frenleriniz inanılmaz sıcaksa sorun olur.Ama yağmurlu ve soğuk havada sanmıyorm öyle bir sorun olacağını
![]()
su birikintisi gördüğünde hızlanabildiğin kadar hızlan, tam su birikintisinin üstündeyken direksiyonu tam tur sola kır ve birikintiyi geçene kadar bekle.
X-Trail 2014 1.6 DCI SkyPack
Vw Golf 7 2014 1.4 TSI DSG ComfortLine
Renault Symbol 2014 1.5DCI Joy
Renault Symbol 2012 1.2 Authentique Edition
Fiat Linea 2013 1.3 Multijet Active Plus
ben mümkün olduğunca yavas geçmeyi tercih ediyorum ancak fren imkanım yoksa yani tamponumda bir araba vs varsa gittiğim süratte ayağımı gazdan cekip bir düşük vitese alıp motor freni ve besmeleyle dalıyorum su birikintisine![]()
Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur.
M.Kemal ATATÜRK
bence o arkadaşın yağmurda hiç araba kullanmamış
nie suyun üzerinden topspeed geçmeyi planlariz ki su zaman nerden bileceksin içinde bi kasis olabilir ne bileyim belki yağmurdan dolayi oraya bi taş geldi yada başka bişey gireceksin arabaya vuracak belkide takla aticaksin ki zaten suda araba kendinden geciyor.
Mantiksiz valla
su birikintisi yüzünden pert macerası yaşamış biri olarak tek elle direksiyon tutmayın derim
arkadaşın hızlı girmekten kastı yüksek devir olabilir düşük devirde araç daha kolay savruluyor sanırım...
yavaş geçmek lazım tabi ve ilk mesajdaki gibi bir gölet varsa 1 viteste biraz devirli geçmekte fayda var. egzozdan içeri su almayın bir de![]()
su birikintileri yüzünden bir kere klima motoru değiştirmeme rağmen hızıma bağlı olarak çok yawaşlamadan geçerim genelde tek yaptığım şey direksiyonu sıkı tutmak.
+1. onu söyleyen aceminin önde gideniymiş.. göl olmuş su birikintisinden hızlıaca geçildiğinde lastik altında bulunan su kızak etkisi yapar, araba suyun üzerinde gezer lastikler hakimiyetini kaybeder ve büyük ihtimalle kaldırma alt geçitin duvarına patlarsınız.. aman ha...![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)