yavaş geçmek en mantıklısı
Tabi ki yavaş geçmek en mantıklısı ve Çarşambayı Perşembeye bağlayan gece saat 2 civarları başlayan ve sabaha kadar hatta öğlene kadar süren yağmuru biliyordur İzmir'li arkadaşlar. Karşıyakada oturuyorum ve odam cadde üstü. Caddedeki taşlar değişiyor (bknz: arnavut kaldırımı) işler fazlasıyla yavaş ilerlediği gibi yağmur yağdığı zamanda eski kırdıkları taşların yerine yenilerini döşemeden öylece bırakıyorlar. Ne bir işaret ne birşey! Yani yaklaşık 25-30 cm kadar aşağı iniyor belli bir aralıkta yol içindede döktükleri kum var. O kadar yağmurda ve üstünden geçen arabadan orası belki olmuştur 40 cm ***** çöker içine. Gece kalktım dışarıyı izliyorum 3 gibi, orası bildiğin çocuk havuzu gibi olmuş. Yolu bilenlerde problem yok zaten caddenin başından sonuna kadar tetikte gittiginde giren çıkan yokta. Sizin bu sordugunuz sorunun direk cevabını ben bizzat o gece ikinci kattan güzelce izledim
Yeni kasa bu hb civiclerden geçti , belliki yoluda bilmiyor. Gece gec saat diye hızlıda geliyordu hızı tahmini 60 km civarı. Araba resmen suya bir oturdu. Kendi kendine sıçrayan su ön camına geldi .bu en ilginç kısım ( kesın fızıkı bı acıklaması vardır
) Girdiği su birikintisi 20 metre kadar devam ediyor. Tabi düşünce panikle frenledi ama nafile çıktı bir güzel.. Hemen durdular indiler arabadan. Nasıl dumanlar çıkıyor, muhtemelen egzos vs. dicem ama ben başka yerlerdende şüpheleniyorum. Diskler vs frene bastıysa ısındıgından falan onlar yamulmustur belki. En son gördügüm aracı kullanan genç asağıda dövünüyordu. 3-4 dk durduktan sonra tin tin gittiler. Bidaha o durumda yavaş geçeceğine eminim yada o havada bilmediği yerde yavaş gideceğine
Yani bence kesınlıkle bu örnektede görüldüğü üzere yavaş geçilmeli , ben şahsen hep yavaş geçtim hiç bir sorun yaşamadım ama İzmir- Altınyolda Bayraklıçıkısına denk gelen yolda (ksk ye dogru gıderken) hep en solda su birikir. Geçen sene tek lastık oraya gircek sekılde denk geldım trafıkte hızım 90 km falan.Resmen barıyerlere giriyordum acaip çekti araba. Arkadasında dedıgı gıbı tek el kullanıyordum anında cıft el can havliyle sarıldım kurtuldum
aman dikkat
![]()
hızlı geçmek nası bi mantıktır ya yağışlı havada 1 şerit değiştirdiğimi hatırlıyorum otobanda bidaha hayatta hızlı gitmem![]()
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
derin sulardan geçerken bi programda izlemiştim,gaz kesmeden suyu hafifce yararak geçmek gerekiyormuş. Bu dediğim 4x4 ler için bele kadar sudan geçerken yapılması gereken ekşın.
Bugün kurtköyden sahile bağlanan yolda ileride bi avensis yokuş aşağı virajlı yolda (su birikintileride mevcut) spin atmış çelik halatlara vurmuş dağıtmıştı arabayı.Tam ona nası yaptı derken bi anda arkamın koptuğunu hissettim.Esp devreye girdi hafif bi hamleyle düz devam ettim ama avensisi daha iyi anladım o anda![]()
benım araba şahlanıyor bu bırıkıntılerde
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)