User Tag List

Sayfa 4/5 İlkİlk ... 2345 SonSon
90 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: e39 5.20 Bmw'lerı Nasıl bılırsınız?

Absinthé - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kskrhnegatif Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

BMW Heaven Specification Database | Specifications for BMW 528i E39 Sedan (1995-1998)

BMW - 5er (E39) - 528 i (193 Hp) - Teknik özellikler, yakıt tüketimi

Güzel kardeşim eklediğin linkteki değer mpg değeridir. Yani Miles Per Gallon. O değeri kmpm ye yani bizim standartlara da şurdan çevirebilirsin. Enazından aracının fabrika verilerini öğrenmiş oldun. Ha illa benim arabam bebek gibi, fabrika verilerinden bile az yakar, kompresyon değerlerim fabrika çıkışı 180 ama benim 200 diyorsan da eyvallah, canın sağolsun. Sağlıcakla.
    Kendi attığın linkte yazıyor zaten 9,5 LİTRE karma değerler sana acayip gelen ne? Ben de 11-12LİTRE günlük kullanım diyorum zaten.

Türkçe anlamıyorsan Fransızca veya ingilizce de yazabilirim istersen.

Ahahaha sırf cevap vermek için kendi kendini bozan da ilk defa görüyorum.

MPG ile LiTRE farkını herkes biliyor allaha şükür. O kadar yabancı dilim de var.

EDİT : İlk denk gelen siteyi vermiştim. Orda : 6.3L / 7.8L / 11.8L / -L yazıyor

Senin hesabına göre,
    11 MPG'miş yani çevirilince 21.38 L/100km ?
    6,3 MPG yi çevirincede 37.34 L/100km çıkıyor.
    http://calculator-converter.com/l_10...per_100_km.php

He yaw he, çırpındıkça sıvıyosun.
    Belong to beyond of your horizon.

Sert@ç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mertİ. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    e60 520i 10-12 mi yakıyor tempolu? 2004 model vardı bizde 13.5 altına düştüğünü hiç görmedim şehir içi. hiç trafiğe girmiyosan bişey diyemem.
    Bugun bol sikisik trafik gazlama ile 11.7 ortalamami 12.3e cikardim 3 gunde 600 km ortalamasi
    Alıntı hakotech Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    3 tane daha konu acarsan magnumdan lamboyu kazanıcaksın hemde yalamadan..

CGTY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1.3 dizel linea 25-26 kuruş yakıyor, 2.8 6 silindir arabadan bahsediyoruz . Aynı arabaya bindik hepimiz, hatta 2 tane aldım sattım. İkisiyle de şu an 30 kuruş yakmak imkansızdan biraz daha mümkün. Arabayı Himalayalardan atıp az yakıyo diyosanız bişey diyemem ama benim stock 5.28lerimin ikisi de 1-2 sene önce 30-32 kuruş arası yakıyodu. Ve arabalar silme yerdeydi mecburen sakin oğlu sakin kullanıyordum. Ayrıca soğuk havada ısınana kadar geçen sürede benzin tüketimi diğer lpg'li araçlara göre çok fazla. 100 kmde benzin + gaz toplamı yaparsanız fiyat iyice tırmanır. Onu da hesaba katın, para sonuçta. Manuelle otomatik arasındaki fark tabiki de fazladır ama 9-10 litre yakmaz lpgde GERÇEK ŞEHİR İÇİ TRAFİKTE. 12-13-14 lt'ler falan normal bana göre.

Ama uzun yolda da çok az yakarlar bu da bi gerçek.
    Alıntı R-Turbo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Lanet olası sokak yarışçıları...
    dekagrup.sahibinden.com

instagram.com/cagataycora

Baris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CGTY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1.3 dizel linea 25-26 kuruş yakıyor, 2.8 6 silindir arabadan bahsediyoruz . Aynı arabaya bindik hepimiz, hatta 2 tane aldım sattım. İkisiyle de şu an 30 kuruş yakmak imkansızdan biraz daha mümkün. Arabayı Himalayalardan atıp az yakıyo diyosanız bişey diyemem ama benim stock 5.28lerimin ikisi de 1-2 sene önce 30-32 kuruş arası yakıyodu. Ve arabalar silme yerdeydi mecburen sakin oğlu sakin kullanıyordum. Ayrıca soğuk havada ısınana kadar geçen sürede benzin tüketimi diğer lpg'li araçlara göre çok fazla. 100 kmde benzin + gaz toplamı yaparsanız fiyat iyice tırmanır. Onu da hesaba katın, para sonuçta. Manuelle otomatik arasındaki fark tabiki de fazladır ama 9-10 litre yakmaz lpgde GERÇEK ŞEHİR İÇİ TRAFİKTE. 12-13-14 lt'ler falan normal bana göre.

Ama uzun yolda da çok az yakarlar bu da bi gerçek.
    Uzun yol farkı komik cidden e46 328ci otm şehiriçi 45-48 kuruş,uzun yolda 24-25 kuruş yakıyodu yazın..uzun yol çok güzel ama anca avuntu bizimki,yılda 1-2 kere gidersem giderim napayım az yakmasını

SerkanKurt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rolantide okadar yakması normal. Evet.
    Bu nasıl bir yorumdur ? Yalan söylememizin kime ne artısı var ? Ortada bizim sattığımız bir 528i varda onun piyasasını mı arttırmaya çalışıyoruz ? 11-12 litre ile bu adam istanbul içi kullanıyor aracı. Aracı da gayet sağlıklı manuel 528i.

Gokmen Erbas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    5.40i alın kafanız rahat olur

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Gokmen Erbas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    5.40i alın kafanız rahat olur
    Manuelinin temizini bulsaydım valla 40 alacaktım kısmet olmadı. Ne kadar büyük o kadar iyi.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Absinthé Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kendi attığın linkte yazıyor zaten 9,5 LİTRE karma değerler sana acayip gelen ne? Ben de 11-12LİTRE günlük kullanım diyorum zaten.

Türkçe anlamıyorsan Fransızca veya ingilizce de yazabilirim istersen.

Ahahaha sırf cevap vermek için kendi kendini bozan da ilk defa görüyorum.

MPG ile LiTRE farkını herkes biliyor allaha şükür. O kadar yabancı dilim de var.

EDİT : İlk denk gelen siteyi vermiştim. Orda : 6.3L / 7.8L / 11.8L / -L yazıyor

Senin hesabına göre,
    11 MPG'miş yani çevirilince 21.38 L/100km ?
    6,3 MPG yi çevirincede 37.34 L/100km çıkıyor.
    L/100 km to MPG or MPG to L/100 km Fuel / Gas Efficiency / Consumption Conversion Chart / Table (Miles per US gallon to liters per 100 kilometers )

He yaw he, çırpındıkça sıvıyosun.
    Amacın tadsızlık mı? Allah aşkına şu attığın yorumda elle tutulur bi cevap göster bana. Yok çırpınıyormuşum yok kendimi bozuyormuşum yok fransızca anlatacakmışta falan fıstık. Sen kendin verdin MPG hesabını? Benim hesabım mı oldu şimdi? Bi de gelmiş biliyorum MPG nin ne demek olduğunu diyorsun. Güler misin, ağlar mısın. Gördüğün gibi "Conversion Calculator - Converter " yazıyor. İngilizcen varya hani(!) Sen karma yakıt tüketiminin ne olduğunu bildiğinden emin misin? Hangi şartlarda o değerin bulunduğunu? Aracının fabrika verisi 13.6 L ( ŞEHİR İÇİ ) bu değerin nasıl hesaplandığını da bilirsin? Bide 17 bbs jantlı, 1xx.xxx km'de. 2.8 v6 araçtan bahsediyoruz. İstanbul dan bahsediyoruz. Şehir içinden bahsediyoruz. Bak İstanbul diyorum konya ovası değil. Bana ne faydası var 11-12 litre yakmanın veya 15-16 litre yakmanın? 1.3 dizel linea bugün izmir'de (!) şehir içinde ortalama 7 litre yakıyorsa o araç 11 litre yakamaz. Kendini kandır tamam ama burda aracı düşünen arkadaşı kandırma enazından.
    Drive to win!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Amacın tadsızlık mı? Allah aşkına şu attığın yorumda elle tutulur bi cevap göster bana. Yok çırpınıyormuşum yok kendimi bozuyormuşum yok fransızca anlatacakmışta falan fıstık. Sen kendin verdin MPG hesabını? Benim hesabım mı oldu şimdi? Bi de gelmiş biliyorum MPG nin ne demek olduğunu diyorsun. Güler misin, ağlar mısın. Gördüğün gibi "Conversion Calculator - Converter " yazıyor. İngilizcen varya hani(!) Sen karma yakıt tüketiminin ne olduğunu bildiğinden emin misin? Hangi şartlarda o değerin bulunduğunu? Aracının fabrika verisi 13.6 L ( ŞEHİR İÇİ ) bu değerin nasıl hesaplandığını da bilirsin? Bide 17 bbs jantlı, 1xx.xxx km'de. 2.8 v6 araçtan bahsediyoruz. İstanbul dan bahsediyoruz. Şehir içinden bahsediyoruz. Bak İstanbul diyorum konya ovası değil. Bana ne faydası var 11-12 litre yakmanın veya 15-16 litre yakmanın? 1.3 dizel linea bugün izmir'de (!) şehir içinde ortalama 7 litre yakıyorsa o araç 11 litre yakamaz. Kendini kandır tamam ama burda aracı düşünen arkadaşı kandırma enazından.
    Arkadaşım o veriler litre değil diyen sensin. MPG olduğunu varsayarak litreye çevirince böyle çıkıyor dedik. Yanlış mı hesaplamışız yoo öyle saçma rakamlar çıkıyor demek ki değil? Konu zaten bu değil.

Senin attığın kaynaklarda zaten karma kullanım 10 litre diyor.

Sen kafana göre yakamassın diyosun bende karma kullanım 11-12 yakıyorum diyorum hala okuyorsun anlamıyorsun. 7 desem eyvallah

Söylediğim rakam abartı bi rakamda değil fabrika verilerinin üstünde bile.

Sen istanbulu ara sokaklardan ibaret mi zannediyorsun? Karma kullanım verilerini baz al. Onun üzerinden tartışalım.

Sanki ben sana minimum fabrika verilerinin altında bi rakam söylüyomuşum gibi imkansız bilmemne yalancı muamelesi görüyoruz bi de.

Anca rölantide yakarmış. Kendimi kandırıyormuşum , kompresyon oranı değiştiriyormuşum aracım bebekmiş. Sonra kızıp o tarz cevap verince tatsızlık mı istiyorsun oluyor.

Gelirsin bi gün depoyu fulleriz 100 km sonra bi daha fulleriz kaç litre alıyor görürsün gözünle.

İster inan ister inanma durum bu. Ne uzattın ama ya. Konuya yazdığıma yazacağıma pişman oldum.

Yıllardır bu forum yanlış bilgilendiriliyordu sen geldin herkes gerçekleri öğrenecek iyi oldu.

Kim bizim verdiğimiz bilgileri dinliyorsa da dinlemesin arkadaş yalancıyız biz bu araç 20 litre yakıyor aslında.
    Ne fayda sağlıyorsak bu işten herkes aşağı yukarı aynı konuşmuş.

SmT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bendeki M54 motor , LPG yok ..13 LT ortalaması var hafif gazlamalı,karma kullanımda..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşım o veriler litre değil diyen sensin. MPG olduğunu varsayarak litreye çevirince böyle çıkıyor dedik. Yanlış mı hesaplamışız yoo öyle saçma rakamlar çıkıyor demek ki değil? Konu zaten bu değil.

Senin attığın kaynaklarda zaten karma kullanım 10 litre diyor.

Sen kafana göre yakamassın diyosun bende karma kullanım 11-12 yakıyorum diyorum hala okuyorsun anlamıyorsun. 7 desem eyvallah

Söylediğim rakam abartı bi rakamda değil fabrika verilerinin üstünde bile.

Sen istanbulu ara sokaklardan ibaret mi zannediyorsun? Karma kullanım verilerini baz al. Onun üzerinden tartışalım.

Sanki ben sana minimum fabrika verilerinin altında bi rakam söylüyomuşum gibi imkansız bilmemne yalancı muamelesi görüyoruz bi de.

Anca rölantide yakarmış. Kendimi kandırıyormuşum , kompresyon oranı değiştiriyormuşum aracım bebekmiş. Sonra kızıp o tarz cevap verince tatsızlık mı istiyorsun oluyor.

Gelirsin bi gün depoyu fulleriz 100 km sonra bi daha fulleriz kaç litre alıyor görürsün gözünle.

İster inan ister inanma durum bu. Ne uzattın ama ya. Konuya yazdığıma yazacağıma pişman oldum.

Yıllardır bu forum yanlış bilgilendiriliyordu sen geldin herkes gerçekleri öğrenecek iyi oldu.

Kim bizim verdiğimiz bilgileri dinliyorsa da dinlemesin arkadaş yalancıyız biz bu araç 20 litre yakıyor aslında.
    Ne fayda sağlıyorsak bu işten herkes aşağı yukarı aynı konuşmuş.
    Vallahi ben de sıkıldım kardeşim, ters konuşmaya da gerek yok. Kalkıp bana uzatıyorsun deme. Kimin uzattığı ortada. Beni nerden tanıyorsun da İstanbul'u ara sokaklardan ibaret zannettiğimi biliyorsun? Komik. Kızacak birşey de yok bunda, fabrika verisi şehir içi(!) 13.6 litre olan araçla ben istanbul içi 11-12 litre yakıyorum dersen kimse inanmaz, kusura bakma öyle bi dünya yok. İlk yazan arkadaş İstanbul içi yani şehir içi dediği için yakamaz diyorum, hâla daha diyorum. Diğer postta da belirttim; artı olarak 17" jant ve 150k küsur km de ki araç. Sonra olay karmaya döndü ne hikmetse. Şehir içinden bahsediyorum. Sen yanlış anladın herhalde. Hoş, karma kullanımla bile inandırıcı gelmiyor o değerler bana. Ama iddaam yok tabi. Neyse tamam kapatalım. Pişman ettin vallahi de, birşey demeye gelmiyor arkadaş bi sinir sizde var. Konuyu açan arkadaş neyi baz alıyorsa buyursun.
    Drive to win!

KOSEREN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu ş.içi mevzuları uzar gider.Sayfalarca konuşsanızda ortak bir payda da buluşmazsanız.Ama ben size kendi aracımdan örnek vereyim.Kullanımım yüzde 95 ş.içi ve yol bilgisayarı ortalamam 15.8 litre.Ama obc yi sıfırlıyorum,e5 ten şekerpınar-bostancı ortalamam 11.3 litre göstermişti en son.ben bu güzargaha da ş.içi desem kimse bana aksini söyleyemez ama bahsettiğim durumlarda ki yakıt farkı ortada...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vallahi ben de sıkıldım kardeşim, ters konuşmaya da gerek yok. Kalkıp bana uzatıyorsun deme. Kimin uzattığı ortada. Kızacak birşey de yok bunda, fabrika verisi şehir içi(!) 13.6 litre olan araçla ben istanbul içi 11-12 litre yakıyorum dersen kimse inanmaz, kusura bakma öyle bi dünya yok. İlk yazan arkadaş İstanbul içi yani şehir içi dediği için yakamaz diyorum, hâla daha diyorum. Diğer postta da belirttim; artı olarak 17" jant ve 150k küsur km de ki araç. Sonra olay karmaya döndü ne hikmetse. Şehir içinden bahsediyorum. Sen yanlış anladın herhalde. Hoş, karma kullanımla bile inandırıcı gelmiyor o değerler bana. Ama iddaam yok tabi. Neyse tamam kapatalım. Pişman ettin vallahi de, birşey demeye gelmiyor arkadaş bi sinir sizde var. Konuyu açan arkadaş neyi baz alıyorsa buyursun.
    Tüm mesajları şimdi tek tek alıntı yapmayacağım üşendim. Eğer lafı çevirdiğimi falan düşünen olursa önceki mesajları okuyabilir.

Başından beri istanbulda günlük kullanım diyorum. Bence anlaşamadığımız konu bu. Sürekli sadece boğaz köprüsü trafiğinde dursak tabi ki 13 değil 23 de yakar araç sonuçta yol gitmiyor.

Tekrarlıyorum, normal günlük-gündelik kullanım.

Evinden bi yere giderken çevreyoluna da çıkarsın ara sokaklara da girersin, bakkalı-çakkalıda var , boş otoyolu da var , trafiği de var. Karma olarak geçmiyor mu bu? İstanbul oturuyorum ve günlük kullanımım bu benim.

Her neyse, hepsinin karması 11-12 litre yakıyorum.

Bence sen şehiriçi verisini baz aldığın için öyle düşünüyorsun. Zaten ben verilere aykırı bişey söylemiyorum ki.

Kırdıysam da kusura bakma yalancılıkla suçlanmak insanı kızdırıyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ...güncel benzin fiyatlarıyla 50-55 kuruş yakar şehir içinde...
    Demişsin zaten bende aynısını söylüyorum güzel kardeşim

11 Litre/100km'ye denk geliyor bu.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    30 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2si de istanbul içi

konu aracların az yada cok yakması degil bence.
    2.8lt bir aracın hacmine ve yaklaşk 15yıl oncesinin teknolojisine gore "az" yakması..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tüm mesajları şimdi tek tek alıntı yapmayacağım üşendim. Eğer lafı çevirdiğimi falan düşünen olursa önceki mesajları okuyabilir.

Başından beri istanbulda günlük kullanım diyorum. Bence anlaşamadığımız konu bu. Sürekli sadece boğaz köprüsü trafiğinde dursak tabi ki 13 değil 23 de yakar araç sonuçta yol gitmiyor.

Tekrarlıyorum, normal günlük-gündelik kullanım.

Evinden bi yere giderken çevreyoluna da çıkarsın ara sokaklara da girersin, bakkalı-çakkalıda var , boş otoyolu da var , trafiği de var. Karma olarak geçmiyor mu bu? İstanbul oturuyorum ve günlük kullanımım bu benim.

Her neyse, hepsinin karması 11-12 litre yakıyorum.

Bence sen şehiriçi verisini baz aldığın için öyle düşünüyorsun. Zaten ben verilere aykırı bişey söylemiyorum ki.

Kırdıysam da kusura bakma yalancılıkla suçlanmak insanı kızdırıyor.
    Estafurullah, ayrı şeylerden bahsedip aynı şeyi tartıştık sanırım. Canın sağolsun, kazasız belasız sürüşler. Sen de kusura bakma kardeşim.
    Drive to win!

Omak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    v6 değil straight 6yani düz 6 silindir 528 motoru yanlış bilgilenen olmasın.

tatlıya bağladığınız iyi olmuş hararetten karıştı silindirlerin dizilimi heralde.

karma kullanım veyahut şehiriçi kullanım çok göreceli, kullanım saatine bağlı olarak çok fark ediyor. sabah işe gidiş aksam iş dönüş saatlerinde tam bir şehir içi tüketimi var iken patron saatinde ve öğlen saatlerde kullanım ş.dışı gibi yakıyor izmirde
    e60 535d & THE A45 AMG

blackweb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vallahi nereden sordum ortalık kan gölüne döndü ya

Yeni okuyorum daha yorumları, siz bunları yazarken ben bu sabah 97 model tek vanos manuel vites ve değişensiz, 7 yıldır binen birinden 520i mi aldım, e39 kasa

Sormak istediğim asc kapalı iken araba tutunmaya çalışıyor hala yola, bu araçlarda kilit dif var diye duymuştum, değeri de %25 miş.

Acaba Doğrumudur bu ?
    Daddy Cool..

BENZİNİ SHELL'DEN AKLI KELDEN ALACAKSIN !

Dookan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla onu bunu bilmem 10 tane farklı 5.20 miz olmştur.her seferınde yok yaaa cok yakmıyo diye aldık tüp te bile kan aglatıyo bi de eşşoleşşek gibi klima acık 5kişi yokuş cıkmaz
    Thanks to
    TURBO ZONE
    REMAPS

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)