bugün kaç oLduk devrem :) sayıyormusun..
Printable View
olurda ağrı doğubayazıta düşen olursa Allah yardımcısı olsun...
Aralık ayı iyidir.Güncel çabuk bıter.Ama ilk gün ızdıraptır.Aşısı kaydı yatagı ıvırı zıvırı çok yorulursun gece geç yatar sabah 6 da kalkarsın.Hiçbirşeyi dert etmeyin herşey çok güzel ve çabuk bitecek.Önemli olan o ilk günkü aptallıgı atmak gerisi kolay.
Ben havacı olarak yaptım.Kütahya acemilik usta bırlıgı Istanbul Levent.Umarım herkes havacı çıkar.
Kafanızda büyüttüğünüz kadar deil emin olun.Uzun dönem ıle kısa dönemin çok farkı var ister istemez ayırıyorlar.
Sadece herşeye atlamayın ortalarda bulunun ve hiçbirşeyi en iyi yapmayın.
Herkese hayırlı teskereler.....
Emekli ÇAVUŞ :)
aynen iLk günden çekiniyorum ama yaLnız oLmadığımı biLemek,herkesin çayLak oLacak oLması destek çıkıyor bana :)
peki ne götüreLim? koca bir bavuL? sırt çantası ? eL çantası ? yada hiç bir şey? nedir?
Bol iç çamaşır(yıkamak yada yıkatmak istemıyorsan),2 takım içlik(üst ve alt),bol miktarda çorap ve 2 karton(en az)sigara içenler için,yara bandı,iğne-iplik,traş bıçağı,krem(kulaklar ve ellere çok gerekecek),bot için boya....
Aklıma gelenler bunlar.Gerçi bunların hepsı gıdecegınız yerde mevcuttur ama o sırayı beklememenız açısından bunları gıderken göturmekte fayda var.
allah yardımcınız olsun ocaktan snr da bn saymaya baslıcam hayırlısıyla bıtırın ınsallah..
Bende takılmadı eşyaların arasına sıkıştırırsan bi sıkıntı olmaz sanırım.
Çalınma olayı bızım orda hiç olmadı.Umarım sende de olmaz.Kilitsiz dolapta dıpler de duruyordu benım zulalar hiç birşey olmadı.zamanla herşeyı ögrenırsın hepsını bı yere koyma böl parçala farklı yerlere koy gıderse bıle bıı kaçı gıtsın kalanı sana yeter zaten :D
Güzel anılar olur dedıklerı gıbı anlata anlata bıtıremezsın anılarını.6 ay yaparsın anıların 6 sene surer yalan rüzgarı gıbı :D
Hayırlı tezkereler şimdiden.....
Sadece rahaaaat olun yeter ;)
Eritiler merak etme =)
Ortalama 12-13kg vermişti herkes bizim dönemde.
Pskolojik olarak derken şimdiden pskolojin hazır olacak "gidiyorum, nasılsa bitecek, 6 ay değil mi ne olabilirki en fazla, orada bişey yaşadığında yapsam yapsam 6 ay yaparım sonra hürgeneralim" mantığı ile git.
Geride bıraktıkların ailen,eşin,dostun vs... düşünme acaba ne yaparlar ne ederler. Nasıl geziyorlar die. unutmaki sen gezerken onlar askerdeydi ya da sen döndükten sonra gezerken onlar da askere gidecekler :)
Orada güzel dostluklar kurmaya çalışın.
KDler birbirini tutmazsa ne uzun dönemler ne de komutanlar sizi tutmaz. Bunu unutmayın...
Hayırlı teskereler şimdiden...
Hayırlı teskereler herkese :)
ben kilo aldım geldim :D yemekhane çavuşu yaptılar askerlerime zeval gelmesin die her yemeği test eder verdim :D
"O bu diillde en çok zoruma giden helikopterden helikoptere atlarken şarjör değiştirmekti " bu klişe cümleyi bana nasip eden rabbime şükürler olsun :) inşallah sizede nasip eder :D
İstihbarat Yemekhane Çvş Okan Everest ahaahahah
aralık 12 den sonra 155 sayıyorsun mayıs 16 veyahut 17 cıkış tarıhınız ben 15te cıktım 2 gun yol verdıler hatta gece 3.5 ta cıktım 12 de nobetten geldım sılahı verdım ıdareye 1 saat uyudum botumu kamuflajımı cok sevdıgım arkdslarıma hedıye ettım bende aldım tabıkı ama su var o yatakhaneden cıkarken agladım cunku cok ıyı arkdslar edınmıstım kendımı kotu hıssettım bıan 3. te nızamıye kapısına geldım komutanın elını optum taksıye bındım cantamı uzun donemler fırlattı:)cok duygulanmıstım:(
Bu arada soğuk yerlere gidecekler için elektrikli taban astarı tavsiye ederim..
Ben şubat sonlarında bu aletin varlığından haberdar oldum, soğukların sonlarına denk geldi ama inanılmaz yararlı bir ürün..
Bot içine koyuyorsunuz, içinden bir rezistant mevcut. Topuk kısmından ucunda jak olan bir kablo çıkıyor. Kendi bataryası mevcut, jakı bataryaya takıyorsunuz ve ısı derecesini bataryanın üzerinde bulunan düğmeden ayarlıyorsunuz. Ayağınızı ısıtmayacak ama üşütmeyecek konumda 6 saat gidiyor pili.. Daha sonra koğuşta bataryaları kendi adaptörüne takıp şarj ediyorsunuz.
Bir de sobalar var, naylon poşet içerisinde içinde küçük taşlar olan bir bez gibi birşey.. Poşeti yırttığınızda taşlar reaksiyona girip ısınmaya başlıyor. Yaklaşık 24 saat boyunca da ciddi ciddi sıcak bir şekilde duruyor. Sabaha karşı nöbetlerde sırtınıza, belinize koyarsanız rahat edersiniz. Ben 5 tane ile gitmiştim, devamlı kullanıp alışmamak için en soğuk gecelerde aldım yanıma, 6 ayda 4 tane kullandım.
Bunlar dışında yanınıza sivil kıyafet almayın. Üzerinizdekiler yeter, zaten ilk 1 ay çarşıya çıkamaycaksınız. 1 aydan sonra da yemin töreninden sonra aileleriniz gelirse getirir.. İçeride kullanmak için bol bol çorap ( ciddi anlamda kalın, yün ), iç çamaşırı, atlet ve kalın içlikler ( yeri geldiğinde 3-4 tane üst üste içlik, üzerine kazak, gömlek, polar esofman, parka giyeceksiniz ) alın. Termal içliğe güvenmeyin, bir boka yaramıyor.. Termal içliği atlet niyetine giyerdım.. Saat takıntınız varsa şart değil casio kullanmanız. İlk 1 ay casio asker saatim vardı, darmadağın olunca diesel satimi getirttim onu kullandım. Pudra, el kremi, traş jeli-bıçağı ( mach 3 kullanıyorsanız götürün, birşey olmuyor ), kolonyalı mendil, balsam ( traş kolonyası yerine bunu kullanmanızı tavsiye ederim ), eldiven, bere, kar maskesi orada ihtiyacınız olacak şeyler.. Yün eldivene itimat etmeyin, kayak eldiveni alın; faydasını görürsünüz.. İlk ay için 4-5 kalın kitap götürün, muhtemelen hızlıca bitirirsiniz. 8-9 tane okumuştum ben acemiliğimde... Yağmur - çamur oldu mu acemileri yürütmezler, eğitim vermezler.. Gazinoya sokup oturturlar, kitabınız yoksa çok sıkılırsınız..
Telefon-mp3 çalar gibi elektronik aletlere ilk etapta bulaşmayın.. 2. ya da 3. ayınızdan sonra öğrenirsiniz neyin nerede nasıl kullanılıp nasıl sahip olunacağını.. Gider gitmez de muhabbetini yapmayın bunun.. Telefon hattı götürmek isterseniz alın yanınıza.. Çarşıya çıktığınızda telefon kiralayıp hattınızı kullanırsınız. İlk etapta aramadan şüphelenirseniz belli bir kazağın ya da içliğin içine bantlayın. Aşırı ayrıntılı arama yapmazlar o kadar. Ben ilk girişten itibaren cüzdanımda bulundurdum hattımı..
Becerebiliyorsanız uzun dönemlerle iyi geçinin, bol bol sigara dağıtın. Kilit noktalardaki adamları öğrenip gönüllerini hoş tutun.. Ayda 1-2 defa nöbet listesinde yedeğe düşüp, posta onbaşının sizi kaldırmamasının ne mühim birşey olduğunu o zaman görürsünüz.. Askerde en çok arayacağınız şey uyku, 1 gece deliksiz uyumanın değerini ölçemezsiniz hiçbirşeyle.. Acemilikte nöbet tutmayacağınızdan bol bol uyuyun, dediğim gibi acemilik sonrası çok arayacaksınız uykuyu.. Keza bu gönül hoş tutma konusunu başarırsanız çok kazanırsınız, kar kürenir siz araç çavuşu olur yırtarsınız, ot toplanır siz araç çavuşu olur yırtarsınız.. gibi gibi..
Birlikte yer etmeden kaytarma ve çakallık peşine düşmeyin. Önce sevilen adam olun sonra kaytarmanın yollarını öğrenip ona göre kaytarın. Her asker herşeyden kaytarır.. Küfürleri önemsemeyin, ben etmem demeyin... A.. koyim küfür değil bağlaçtır askerde.. 4 kelimelik cümelde 5 tane a..koyim bağlacını araya sıkıştıran insan gördüm ben.. Keza kısa dönemsiniz, kimse size bireysel küfür edemez.. Onun dışında gider gitmez size karşı bir reziastans olabilir. Nedeni hasettir. Sevilen adam olmayı başarırsanız sıyrılırsınız bu rezistanstan.. Uzun dönemlerle samimi olun ama laçka olmayın.
kış ve karlı gunlerde corap ınce yazlık gıyın nobette ben onu gıyerdım ılk sefer cıft corap gıydım dondum ama ınce yazlık gıyınce ısın olayı ortaya cıktı :)
çok yararlı bilgiler teşekkür ederim yazan herkese..
Hayırlısı zaman daralıyor gelsede gıtsek bıtse bır an once
hyırlısıyla bende 337.dnem yedek subay aday adayıyım daha gtmedım almadım sarı zarfımı ama yakın zamanda gder alırım ınsalla allah hepımızın yardımcısı olsun hepınıze hayırlı teskerelerr sımdıden...izmirde narlıderede sınava grcek olan arkdsaslar ben 2.gunu gtmeyı planlııorm eer warsa burdan gtcek olan beraber gdebılırs..
Tam kıyaslamak abes olur aslında, illaki doğunun da çok soğuk olduğu doğrudur. Kardeşimle aynı dönem ( ikimiz de 331 'dik ) askere gittik. Bana Çorlu çıktı, kardeşime Ağrı patnos.. Derece bakımından benden daha soğuğu gördü ama çorlu denen memleketin rüzgarı ve nem'i hissedilir soğuğu çok arttırıyor. Hele açık arazide ve tepe üstünde ( yani bölüğün içinde bizim birliğin bulunduğu en tepe noktada ) olunca şehir içinden daha da beter oluyor.
Rüzgarı şöyle anlatayım, çevresi 1.5 metre olan ağaçları gece dik görüyorduk sabah yere pararel. :)
uzun dönemler sızı cekemez ama yapcak bişiy yok duzen bole fılan dersenız ıyı gecınırsınız:)
Aynen uzun dönemler çekemez ama çavuş falan olursanız bir süre sonra muhtaç oluyolar size.Usta birliğine gittim ilk 2hafta sevilmediğimiz istenmediğimiz belli , ne desek yapılmıyor falan sonradan el pençe divan oldular çünkü adamların çıkıcakları çarşıdan uyku düzenlerine kadar , devriyeye çıkartıp gezmelerine kadar bizim elimizdeydi.
askere gideceklerden çok askere gidenler yazmış konuya yanlız hahahahah :D
askere daha gitmedim gidenlere hayırlı teskereler şimdiden yapan arkadaşların yorumlarını okurken tebessüm etmemek elde değil :) çok güzel yazmışsınız elinize sağlık
pek bi bilgim yok askerlik işlerinden/işlemlerinden bu yedek subaylık sınavı senede kaç kere yapılır?
aöf 4 sınıf ögrencisiyim askerdeyken mezun olursam kısa dönemden yararlanabilirmiyim?(Şubat askerim)
aralık dönemi iyidir günler çabuk geçer günler kısadır kış yaza oranlar her halükarda iyidir çünkü herşey terlemekten kaynaklanıyo duş imkanı zor olan bi yere düşersiniz mıçarsınız :D bende 331 gitmiştim adı üstünde biraz şanslı dönemdik bütün denetlemeleri gördük ama herşeye rağmen güzeldi ZEVK ALMAYA BAKIN :D :D
herkese hayırlı teskereler şimdiden...
Uzun dönem askere gidip askerdeyken mezun olursan geçici terhis veriyorlar.Daha sonra yedek subay adayları gıbı sınava gırıp kaç gunun kaldıysa 180 güne tamamlıyorsun.
İlk gün sanki 10 gün gibi yogun geçti.Dedim askerlik böyle başladıysa bitmez :D
aynen öyle:) ılk gun pazardı butun gun oturduk evdekılere dedım cok rahat askerlık oturuoz:D pazartesı oldu ben yapamıcam burda ayaklarım kopuo dıom:) ılk 2 haftadan sora hersey rahat ama adaptasyonu ıyı atlatmak lazım..
şu konuyu okumak bile istemiyorum.gidecek olan arkadaslara şimdiden hayırlı teskereler.hiç birşeyi kafanıza takmayın eğlenmeye bakın.
Vay be şafak 60 kalmış, torun tombalak geliyor ha gelin gelin :)
Diyarbakır 7'nci Kolordu çıkan olursa özelden ulaşsın, ben karargah bölüğündeyim her türlü yardımcı olurum acemiliğinizde :)
izmir bornovaya gelıcek varsa burdayım 57. Topçu Tugayı
geri sayım başladı.sarı zarfımı da aldım.kaldı 19 gün. :(