öncelikle geçmiş olsunda gerçekten 150metre kaydınmı ? kaç km ile gidiyodun
Printable View
oraya sadece sürttü babam elimde liste var dilerseniz bir kısmını yazabilirim
otokorkuluk rayı yapılması 361,60 tl
otokorkuluk rayı montajı 59,04 tl
otokorkuluk rayı eskisinin sökülmesi 70,48 tl
otokorkuluk dikilmesi 92,50tl
otokorkuluk dikilmesinin montajı 30,76 tl
otokorkuluk dikmesinin sökülmesi 34,46
a-3 mm dkp saç kilosu 119,38 tl
gibisinden bir sürü saçma şeyler adam sökmeye yapmaya ve oraya takmayı ayrı fiyatlandırmışlar ve dahada komik yani dün ordan geçtim bana bu ceza yazılıyor tamam bunlar yapıldıda deniyor ama neden orası hala aynı ??
anaa biz otosanayiideki işçilikten dert yanarken adam sökme-takmadan 200 lira para alıyor
abi bundan sonra madem çarptınız geri gelip bi daha çarpın kökünden sökün ön lastiği oraya dikmeye dayayıp üstüne çıkın felanme parasından kurtulunur:D:D 100 lira bu arada o ray 24 ayar altın galiba yapılması 361,60 tl
2008 senesinde bizde kaza yapmıstık bariyer birazcık içeri girmişti polis gördü bişe demedi eve falan herhangi bi ceza gelmedi...
bizdede kasko var ama karşılamıyor sanırım gelmesi aşa yukarı yanlışım yoksa 1 veya 1.5 ay sürdü
benden metrobus bariyerlerine 5 metresine 5 milyar istediler :D oha demiştim kasko hallediyomuş neyseki
Ceza değil o arkadaşlar. Zarar verdiğiniz kamu malının tamir bedelini sizden talep ediyorlar. Ki bu da çok doğal.
devletin malı oldugu için cezası var onu biliyorum sadece
Ceza ayrıca yazılıyor. O kamu malına zarar vermekten.. Birde işin tazmin boyutu var.
bu durumda ben kaza yapıcak olsam kimse kusura bakmasın bariyere flan grmem önumde yanımda kim varsa ona patların arabaya patlamak bariyere patlamaktan daha ucuz valla..
sigorta karsılamıyor mu bunu?
valla bende onu düşündüm şimdi başka arabaya çarpmak daha mantıklı :D
sigortanın bariyeri karsıladıgını sanmıyorum ama karsı tarafın hasarını karsılıyr mantıklı olan öndeki araca patlamak :)
Devlet malına zarar geldiği için peşinizi devlet bırakmıyor malesef.Ben sahildeki 3 adet fidanı kırarak kaza yaptım polis gelip rapor tuttu 3 fidan için orman parası talep ettiler fakat bedel belli bir sınırın altında olursa Trafik sigortası karşılıyormuş benden para çıkmadı.
Biraz arasıtrıdım bu gun sanırımolacak olayda söyle; Eger kamera kayıtta ise sökülen / kırılan dubaların parasını bir bir alacaklarmıs sonra sında ise kamu malına zarar dan birde mahkeme patlatıyolarmıs. Bende sabah saat 6 da uyku sersemi aracın basına gidince altına krikoyu koydum bi güzel dubaları altından aldım aldım arabayı yürüdüm megerse polis cagrıp tutanak tutumasıda lazım mıs ( yoldurumu kayganlıgı vs..) ben tutmadım bi de ondan alkol, ehliyetsiz, vs.. vs.. cezalarda kitlencekmiş.
Karar verdim arabayı devlete bagışlaycam ben bu durumda gerek yok artık binmeye 2 duba parçalandı die 4-5 bin e yakın paralara cıkıyor birde zaman aşımı var. Bu kadar saçma bir sey görmedim ben hayatımda !
Diger yandan bu kazayı ben yapsaydım o kadarda yanmazdım anahtarı cebimden alıp gazlamaya cıkan beni o kadar cok seven arkadasım sagolsun !!!
Aracta fazla hasar varmı :S