kompresörden çıkan boruların gelişi :
gaz tankının montajı :
[IMG][IMG]http://i451.photobucket.com/albums/qq233/ekremkiraz/12082010478.jpg
görüldüğü üzere benim gaz tankını egzost çıkışının tam üstüne koymuşlar bu durumun soğutma performansını etkilediğini hissetmedim ama montaj sırasında gündeme getirmek iyi olur , konuyu bilenlere sormak lazım !
kompresör montajı:
komprasör montajı için v kayışını döndürdüğü kasnak değişiyor çünkü fazladan kompresör tahrik kayışı geliyor,
klima radyatörünün yerleşimi
evaporatör yerleşimi :
maliyet 1600 tl
dezavantajlar : bir miktar çekiş kaybı , çok ciddi değil klima serinliğine feda edilebilir boyutta
araba seyir halinde çok devirli ve sıkıştırarak kullanılırsa radyatörün önü kapandığında hararet 92 dereceye çıkabiliyor, dur kalk ve kibar kullanımda hiç bir sorun yok,
Önemli uyarılar ;
bununla birlikte resimlerde görüldüğü üzere ilk 124 ve 131 motorlarında fan yerine kullanılan v kayışından aldığı hareketle dönen 4 veya 6 yapraklı pervane takmanızda fayda var , fana destek olur , bu pervane ancak motora hava üfleyecek şekilde takılabiliyor , rdayatöre üflemesi aslında dahi iyidir klima yokken benim pervane radyatöre üflüyordu ve inanın hararetim 70 75 dereceyi aşmıyordu, ancak klima montajından sonra değişen kasnak yüzünden pervaneyi ters takmak durumunda kaldım çünkü pervane kanatları kasnağa vuruyor, şu anki hali için bile pervanenin her bir vidasının altına tam 4'er tane pul koymak zorunda kaldım ki kasnağa vurmasın
tofaşların izolasyonu çok zayıf , yolcu tarafının altından geçen egzost borusunun sıcağının içeriye gelmesi durumu var bunun önüne zemine izocam izolasyon plakaları döşeyerek engelledim hatta bu plakaları keserek şaft tünelinin etrafınada yerleştirdim. Nedendir bilmem şaft tünelinin etrafı ısınıyor. Bundan başka evaporatörün tam arkasının hem motor içinden hem de dışından bu izolasyon malzemesi ile kapladım
Saydığım yerlere elinizle dokunacak olursanız bahsettiğim sıcaklığı tespit edebilirsiniz
performans :
klimama arabanında kusurlarını göze alarak 10 üzerinden 8 verdim 5 kişiyle öğlen sıcağında gezindik kimse bunalmadı. Değer mi diye sorarsanız kesinlikle değer, terlemeden ve bunalmadan bir yerden bir yere gitmek çok keyifli