Vtec21 Nickli Üyeden Alıntı
Çevremde sizin gibi kapalı asansör, kapalı ortamda bulunamayan arkadaşım var. Duş alırken bile kendisi tek başına kalamaz. İlla banyoda başka birinin de bulunması gerekiyor. Annesi, abisi veya yakın birinin aynı yerde bulunması gerekiyor.
Git gide korkunun üzerine giderek yendi. Ve doğuştan farklı bir şey daha mevcut kendisinde.
Bileniniz vardır belki. Ornitofobi dediğimiz, Kuş korkusu. Bu korkuya sahip olan insanoğlu ufacık minicik serçeden tutun da kocaman kartallara ve deve kuşlarına kadar her türlü kanatlı hayvandan korkar vaziyette.
Bu hastalığı henüz yenebilmiş değil. İlk olarak bana anlatırken şaşırdım doğrusu. Şaka yapıyor sandım ama arada bir evime geldiğinde beslediğim 2 adet muhabbet kuşum vardı. Kafesini açıp odada uçurduğum sırada koltuğun, kanepenin köşelerine geçerek yada odadan sıvışarak kaçmaya çalışırdı.
Birkaç uzman psikoloktan destek almasını söyledim ama çekiniyor. Ne yapması lazım bileniniz varmı? Çok garip geldi bana bu durum? Ayrıca Ornitofobi dediğimiz kuş korkusu birçok kişide mevcut galiba. :beuj: