nedenını çözümünü bilmem ama geçmiş olsun abicim.
Printable View
nedenını çözümünü bilmem ama geçmiş olsun abicim.
Bu sorunun bi benzerini bende yaşadım. Bi sabah kalktım başım dönüyor. Ama ne dönme yer gök birbirine karışmış.. Doktora gittim bişe bulamadılar kaç doktor gezdim bişe yok. 6 ay geçirdim böyle yolda yürüyemez hale gelmiştim. Gözümü kapattığımda bile dönüyordu tarifi imkansız bi dönme.. En sonunda psikologa gittim sen benim hastamsın başkasında derman arama dedi. Bana ilaç falan yazdı. Hala devam etti, hemde artarak hayat yaşanmaz olmuştu, sonra dedimki madem psikolojik bi durum ben bunu yenerim. Günde 3 kez hiçbişe bulamayıp araba yıkadığımı bilirim, sürekli kendimi dışarı attım ki bu en büyük tedavi hiçbişe yapamıyosan yürüyeceksin.. Sonunda atlattım çok şükür.. Kafayı başka yere verdikçe geçiyor, bazı zamanlar çöküşteysem eğer tekrar yokluyor diyorum o zaman ben seni biliyorum bi daha düşmem..
klostrofobi bir çok psikoojik rahatsızlığa davet çıkarıyo. bende çocukluktan beri olan bişeydi bilmediğimiz ve tedavi edilmediğimiz için ileriki yaşlarda ( ergenlik sonrası ) panik atak ve anksiyete bozukluğuna hatta depresyona bile dönebiliyor... hepsini orta şiddette yaşadım :) bulunduğunuz ortamı arkadaş çevrenizi sizi mutsuz eden herşeyi yok etmeniz gerekiyor öncelikle. sonra 15-20 günde bir psikologla görüşmenizi tavsiye ederim . Ama klinik psikolog olması gerekiyor normal psikolog bu tip psiklojik problemlerde uzman olmuyor ve size ilaç öneriyor. Kafana göre ilaç kullanmamak gerekiyor çünkü daha kötü yapabiliyor insanı antridepresan için konuşuyorum ... ama insanın doktoru kendidir ne olursa olsun kendinizi kendiniz tedavi ediyorsunuz biraz internette telkinlerini ve üstesinden gelme tekniklerini araştırırsanız rahatlatırsınız kendinizi :) elimden geldiğince bu sıkıntıyı yaşayanlara yardımcı olurum p.m atabilirsiniz
hala devam bende kapalı mekanda durmıyorum asansoru yumrukladım gecengun:)
internetten kapsamlı araştırma yapın maddi gücünüz yettiğince 15 günde bir psikologla görüşün sizi çok rahatlatıcaktır :) bazı sinir ve ruh düzenleyici bitkisel ilaçlar var antidepresan değil tamamen bitkisel onlardan kullanın etksini görüceksiniz ama sakın ihmal etmeyin ilerleyebilir çok ters yerde çok zor durumda bırakabiliyor bu durum insanı :)
Geçmiş olsun inşallah bir an önce çaresini bulursunuz.
Bende size ilginç bir anımı anlatayım;
Bu yaz kamil koç ta çalışırken, Kaş'a gitmiştik. Kaş ın o aşırı sıcağının altında otobüsün bagajında kan ter içinde uyumaya çalışırken muavin otobüsü yıkamak için bagajları bi anda kapatınca neye uğradığımı şaşırdım.. Nefes alamaz gibi oldum bi anda içim daraldı dedim herhalde kapalı yerde kalma korkusu böyle oluyor.. En sonunda dayanamayıp bagajı içten kendim açmıştım da temiz havayı görünce rahatlamıştım..
O sizin hissetdiğiniz duyguları 4-5 dakilalığına da olsa hissetmiştim ve ne kadar kötü bir durum olduğunu anlayabiliyorum. Allah yardımcınız olsun inşallah.
alakasız gelebilir ama karaciğerinizi kontrol ettirerek başlamanızı
muhtemelen protein ağarlıklı besleniyosunuz karaciğerinizde enzim bozukluğu varsa aşırı sinir yapabilir buda psikilojik inişler çıkışlar yaşandığı zaman bu tip olayları tetikleyebilir
önde bi kan değerlerinize baktırın sonra destek almayı deneyin
2 senedir ilaç tedavısı goruyorum ama çok ara vere vere tedavı oldum oda alt ust ettı bunyemı tedavıye basladıgımda 70 kılo cıvarındaydım 35 40 kılo aldım ilaçların yan etkisi.1 bucuk sene araba kullanamadım panik atak oluyodum paxil dogmatil zeldox lustral remeron vs bırcok ılac kullandım bendede ilk otobuste toplu taşımada daralma nefes alamamayla başladı ben kapl yada akciğer nefes darlığı sandım 2 3 ay oyle zaman kaybettım ılk BİPOLAR tanısı koydular sonra daha iyi bi doktor bulunca aslında sadece ufak bı depresyon gecırdıgımı ve panık atak oldugumu anladım su anda ıyıyım yaklasık 1 sene evden cıkamadım.Ilk olarak karacıger kan testi ve troitlere baktırmak lazım zaten roşa testi felan da ıster her psıkıyatr psıkolog
Çoçukluğumdan bu yana asansör , kapalı yerde kalma korkusu var. Banyo vs. gibi yerlere girdiğimde kapının kilidi asla çevirmezdim zamanla ufak ufak üstüne giderek yendim ama hala korkum var
Arkadaş yazmış aynı şekilde bendede oluyor '' dar alanlardan ben nefret ederim aklıma gelince bile elim kolum bağlı olduğunu düşünürdüğümde nefesim daralıyor ''
Çevremde sizin gibi kapalı asansör, kapalı ortamda bulunamayan arkadaşım var. Duş alırken bile kendisi tek başına kalamaz. İlla banyoda başka birinin de bulunması gerekiyor. Annesi, abisi veya yakın birinin aynı yerde bulunması gerekiyor.
Git gide korkunun üzerine giderek yendi. Ve doğuştan farklı bir şey daha mevcut kendisinde.
Bileniniz vardır belki. Ornitofobi dediğimiz, Kuş korkusu. Bu korkuya sahip olan insanoğlu ufacık minicik serçeden tutun da kocaman kartallara ve deve kuşlarına kadar her türlü kanatlı hayvandan korkar vaziyette.
Bu hastalığı henüz yenebilmiş değil. İlk olarak bana anlatırken şaşırdım doğrusu. Şaka yapıyor sandım ama arada bir evime geldiğinde beslediğim 2 adet muhabbet kuşum vardı. Kafesini açıp odada uçurduğum sırada koltuğun, kanepenin köşelerine geçerek yada odadan sıvışarak kaçmaya çalışırdı.
Birkaç uzman psikoloktan destek almasını söyledim ama çekiniyor. Ne yapması lazım bileniniz varmı? Çok garip geldi bana bu durum? Ayrıca Ornitofobi dediğimiz kuş korkusu birçok kişide mevcut galiba. :beuj:
insanın bilmediği birçok korkusu var ama bunlar tetiklenmeden insan pek bilmiyor bunları :) uzman destek almak en mantıklısı kendi başına yapmak sadece bazı şeyleri ileriye atıyo bir çözüme kavuşturmuyor kuşun ona zarar vermiceğini biliyodur ama yinede kaygılanıyodur o arkadaş yani kaygı bozukluğuda olabilir bence. ( şahsi fikrim )
benzer şeyleri bende yaşadım atlattım şükür biraz zaman aldı korkularımız yaşadığımız stres ve sıkıntılardan oluşuyormuş ve vücut bunları atlattında ortaya çıkıyor yani korunma mekanizmasının etkisini bıraktında asansör kalabalık yerler yüksek ses v.b şeyler yapacanız şeyler çok basit nerde mutlu rahat oluyorsanız ney yapmak istiyorsanız yapın şimdi gitmem doktor çalışıyorum sonra giderim deli dilim geçer fln hikaye bi süre geçer tekrarlar kısa sürede atlatıcanıza eminim Allah şifa versin ben o asansörlerin taaaaa...... hala karabasan benim için hayatımızın belirli dönemlerinde ortaya çıkan sıkıntılar bunlar kalıcı olmasın diyede tedavi şart kendinizi ezik çaresiz ve umutuz hissedipte depresyona girmenizede herkeze bunu anlatıp alakasız kişilerin size faydası olucana ümit etmekte size zararlı olur
Kendi bulduğu mucize yöntemle fobileri ve sorunları gideriyor! - Posta
Beyler bu adamı araştırın videolarından,kitabından,yazılarından dahi fayda görüp fobinizi alt edebilirsiniz.birçok fantastik fobili hastaları iyileştirmiş , en önemlisi bahsettiği yöntemle kendi felcini tedavi etmeyi bile başarmış bir insan Barış Muslu...
boyle yonlendirmek ne kadar zararli farkinda degilsiniz,
adhd hastasi olan biri duruma alisti diyelim , hayat kalitesi nolucak hic fikriniz var mi??
nlp sistemi uzun yillardir var , son donem unlulerden biri
http://www.youtube.com/watch?v=EfyoFqf6JmE
Seni anlayabiliyorum. Sanırım bu fobilerin üzerine gidilerek yenilmesi lazım.
Arkadaşımın böyle bir durumda olması üzerine Ornitofobi'yi internetten biraz araştırdım da küçüklük çağlarında kuş veya kuşlar ile teke tek kalındığında ve ani korkudan dolayı bilinç altına girdiğinden ötürü bu fobinin başlandığı öne sürülüyor.
Balkonda güvercinle teke tek kalındığında veya bahsettiğim gibi evde evcil kuş türü beslendiğinde bile korkma sebebi ile karşı karşıya kalınabiliyor.
Korkunun üzerine gidin diyeceğim ama sanırım size imkansız gibi. :)
Çekirge düz kanatlı hayvan olduğu için, Ornitofobi fobisi grubuna giriyor. Onun da adı ornitofobi.
oh adını koyduğumuz iyi oldu. :)
ornitofobikim yani :)
bi keresinde yazın camdan kuş girmiş çıkmak için kendini camlara vuruyor. Öyle bir tırstım ki uykudan zıplayarak kalktım direk kaçtım. Evde annemden istedim hayvancağızı dışarıya çıkarmasını :D