konserve sorun olmaz ama yaglı bırde yumusak oldugundan suraklı verırsenız agız saglıgında problem olur dıslerde ve tabıkıde koku :D:D
Printable View
Kokuyu farkedebilmiştim zaten :D
salyasıda bi o kadar pis oluyor yemekten hemen sonra :D
ne alıcaksan ilk etapta en ufak olanından al. zira sıpa sevmeyebilir.
Proplan al ben onu kullanıyorum. 16 kg'lık mama'yı 2 haftada tertemiz ediyor öküz :D
bir de tavuk ya da et'e alerjisi olabilir. mama'yı denerken onlara dikkat et derim.
ben Proplan Lmb&Rice kullanıyorum 16 kg'Lık fiyatı'da 240TL miydi neydi tam hatırlamıyorum aldımmı 8-10 koli alıyorum ki 2 hafta da bir uğraşmıyım diye.
2 haftada 16 kg cok gıbı degılmı ölçek kullanıyormusunuz
alman kurdu. 35 kg. günde sadece 1 öğün yiyor. veterinerin dediğine göre de kilo problemi yok.
keza mamaya ton balığı vs vs de katıyorum güçlensin diye. Oturduğum yer çok ıssız olduğundan dolayı buradaki sokak köpekleri ayı yavrusu gibi ve tek dolaşmıyorlar. Onları ürkütmesi gerek görünüşünde.
Onun dışında ben hayatımda bu kadar uysal ve söz dinleyen bir alman kurdu ile karşılaşmadım
ben 5 tane pıtbull baktım her mamayı kullandım hillsden sasma ama malıyet dusunursen emınonunde acık mama al 2 gun yemez 3cu gun ac kalınca yer merak etme hangı mamaya baslarsan sakın degıstırme her degısımde ısal olur tuy doker senınde canını sıkar allah ufaklıga uzunomur versın
daha dun aldım hılls 12 kg 110 lıra. buyuk paketını bı turlu bulamıyorum ama...
20 gunu zor cıkarıyo valla :)
12 aylık olana kadar kesinlikle PUPPY mama alın
ben daha yeni Purina Pro-Plan aldım 15 kg kuzu etli 170 tl ye
ondan evvel Hills yedirdim tavuklu
ilk aylarında kimilerine göre tavuklu yedirmek kimierine göre kuzu etli yedirmek iyidir
bana göre tavuk cabuk sindirildiginden ilk 4 ay tavuk lu hills ile günde 4 sefer besledim
şimdi unutmayın ki
köpekler
ilk 4 ay bebe
sonraki 4 ay da 8 aylık olana kadar cocuk
daha sonra gençlige geciyorlar
esas önemli olan periyod ilk 4 ay ile 8 aydır
ilk 4 ayda 4 ögün beslemek şart 6 saatte bir yemlemeniz gerekir bu yüzden sindirimi hızlı olan tavuklu pirinçli Hills puppy secmekte fayda var
daha sonra kuzu etli pirinçli Purina Pro-Plan a gecin derim
market mamalarının zararlarını hepimiz biliyoruz
Fakt ben düzenli olarak haftada 1 gün köpegimi Bonnie ile beslerim sebebine gelince insan metobolizması gibi düşünün arada farklılık lazım haftada sadece 1 gün
bazı günler yemeginin içine yumurta sarısı pişirir katarım mesela bu sabah 7 yumurta sarısı 1 kap proplan mama verdim
8 aylık olana kadar kemik güçlenmesi için eczaneden Devit-3 damla alın her ögününe 8 damla damlatın
veterinerde ensesine pire ve kene kaçırıcı damlattırın
köpeginizin dışardaki şeyleri yemesini engelleyin mesela serbst bıraktınız gitti bişey buldu yiyor ona engel olmalısınız ve hemen zinciri vurup kulubesine kapatın
bir daha cıkardıgınız da da aynısını yaparsa gene aynı davranışı gösterin zincir vurup kafese kapatın ama ac bırakmayın mamasını koyun önüne
bir daha yapıcagını sanmam gider o dışardaki yicegin önünde bekler sizi yemeden önce cünkü bilir onu yerse zincir gelicek kafese kapatılcak
çok sabırlı olmalısınız bunlar beslenmedeki en önemli unsurlar
bende ekanuba kullandım 7,5 aylık omuz yukseklıgı 79 cm kılo 53:D
Kanka en ıyı mama lamb&rice benım kullanıdgım ama malesef dedıgın gıbı yok tavuklu olanı sevmıyorum cok ıyı beslıyormu o konuda yorum yapamam ama kesınlıkle kuzu etkı kadar basarılı degıl ama asıl sorun 1 kez kullandım lamb yok dıye tavuk olan allerjı yaptı tuy doktu falan kestım hemen o yuzden su an kullandıgım en ıyısı somonlu pırınclı olan ben memnunum benım ayıda memnun :D
Hills Lamb & Rice Yok !!! abi hiç bir yerde yok :(
GDO muhabbetine getirmeyi kestiler
a.k sanki her yedigimiz dogalda köpekleri GDO yla besleyince sorun oluyor :)
Kanka yaşı ilerlemiş hayvana Tavuklu mama vermemek lazım
ilk yazdıgım yazımı iyi okumadın mı
sadece ilk 4 ay tauk cabuk sindirildigi için günde 4 ögün besleyerek tavuklu puppy yedirmek gerekir
sonra hep kuzu pirinç yada somon pirinç seninle aynı fikirdeyim zaten :)
yetişkin köpekte tavuk eti egzama - tüy dökme - dışkı da koku - hayvanda koku yapar
ev yemegi de sadece hastalık zamanı güçlensin diye ilaç yuttururken falan lazım
mama ile ilacı kolay yutmayacagı için ev yemegi hazırlayıp yutturmak gerekir hemde kilo kaybnı cabuk eski haline getirmek için de faydalıdır
onun içinde şöle bir karışım söliyebilirim
1 adet Kuzu kolunun kemikleri etsiz (özellikle kol kısmı)
bol su ile kaynasın 1 saat sonra içine iki havuç 1 patates 1 kabak
150 gr kuzu döş kıyması
10 dakika sonra içine çig olarak 200 gr makarna
ocagın altını kapatın makarna haşlanmasın suyun sıcaklıgı ile içine suyu cekip şişsin pişmesin
soguyunca ilaçlarını atın içine verin önüne
1 ögün böle 1 ögün kuru mama iyileşene kadar
Valla benimki kangal golden kırmasıydı 5 aylıkken genç olduklarından hırcındı dışarda mevzu yaptı :D sokak köpekleri sıkıştırdı ikimizi :D 2-3-5 derken biryığın köpek:D bizimkisi hepsine gider yapınca biraz sorun oldu benden başkasıylada çıkamıyordu dışarı.her akşam mevzuu :D:D
herneyse başkasına verdim ben köpeğimi şuanda 10 aylık olması lazım.
en büyük boy yaklaşık 1 ay kadar gidiyordu ben 2 öğün veriyordum ara öğünleride vardı tabiki
pro plan puppy kuzu etli yedi 1yasını gecene kadar.sonrada pro plan adult kuzu etli ye gectik.tuyleri cok guzel oluyor, parlıyor.bazen pro plan kuzu etli bulamama durumlarım oldu baska mamalar denedim ara sıra tuyleri rezil oldu agız kokusu olustu dıskısı bozuldu vs...
mumkunoldukca pro plan kuzu etli kullanıyorum.tavuk etli yaramaz!ne kullanırsan kullan kuzu etli olmasına calıs
mınık tavukluda ıyıde kanka kopek cok kokuyo sonra
hipermarketlerin fiyatları petshoplardan çok daha ucuzdur.
Abi somonlu pirinçliyi sırf sevdiği için vericeksen verme.Benimki alerji olduğunda mecburiyetten 2.5 ay somonlu yedirdim aşırı kilo kaybı ve tüylerinde solgunluk oldu kasları küçüldü.İyileşti tekrar kuzuluya geçince 1 ayda ne güzel mama olduğunu anlamamak elde değil ki sen puppy diyorsun gelişimi Lamb kadar sağlıklı olmaz bence verme bu arada 22 protein benim köpeğime yetmiyor olabilir orasıda var
Bu arada mama bulma konusunda yanlışlar var Eminönünde Lamb&Rice Hills var Proplan da var
her mama her köpeğe iyi gelcek diye bişey yok hocam benim köpeğime yaramayan mama başka köpeğe yarayabılır :) ben proplan somunlu kullandım tuylerı daha cok parladı kendine geldi hayvan :Dbenim köpeğimin cildi hassas o yuzden kullandım ama başka köpeğe iyi gelmeyebilir sahibi bulucak hangi mamanın daha iyi oldugunu :)
Kanka ilk 4 ay gelişimi inan cok daha iyi olur
tavuk daha cabuk sindirilir cünkü
benim 6 aylık dişi pointerım var şu anda görenler hayretler içinde yetişki dişi büyüklügünde 6 aylık erkek boyutunda
tabi 8 aylık olunca görücez nekadar daha büyüyecegini
sonuç olarak herkesin kendisine göre dogruları vardır ben sadece benim dogrularımı paylaşıyorum
çok köpek besledim Allaha şükürler olsun aşı harici veterinerlik bir durumda yaşamadım bugune kadar
herkes kandi dogrularını burda paylaşsınki herkes bilgi sahibi olsun :)
eminönünden almayın abi ben arkadasıma aldım hem tarihi geçik hemde sahte cıktı :S ıntten fotolarına bakıyorum posetı kırmızı mamanın bızdekı mama pembe :S
Ucuz yollu marka mama almama yardimci olabilecek biri var mi arkadaslar?
Ucuz mamadan kasıt kalitesiz mamaysa her yerde var.Royal canin Selection 90 liramı 100 lira mı ne.Elit seriyide Eminönünden bulursun Petshorlarda 140sa 130dur 125dir.
Ben de mesela royal canin yedirmem köpegime
ne kadar pahalı olursa olsun
3 4 5 sınıf mama üreten firmanın 1 sınıf mamasından hayır gelmez