akıcı trafikteki 7.0 a mı çok yakıyor diyorsun??
akıcı trafikteki 7.0 a mı çok yakıyor diyorsun??
Ama nasıl kullandıgımı gormen lazım 60km hızı gecmeden 2000rpm de vıtes atarak o up down ısıkları bıle yanmadan 1-2sn once atıyorum
Tamam gayet iyi? buna mı çok diyorsun sen![]()
sene sonu çok iyi indirim yapmışlar 41500 olan premium 39 olmuş
güzel araç 2 senedir kullanıyorum garantiden fern diski balatası değiştirdim
garanti herşeye iptal olur diyolar ama servisle doğru düzgün konuşulursa bişi olmaz
alman arabasındaki kalite sağlamlık hissi yok ama kullanımı çok zevkli bi araç ses takıntınız yoksa problem yok yol sesi alır çünkü.
Kronik problemler frenler,direksiyon kutusu (makyajlılarda sıkıntı yaşayan duymadım)debriyaj,arkadan gelen vuruntu sesi (bende olmuyo olan çok var araba yaylandığı zaman)bide i-vtec düşük devirde açılıp kapanınca arbada silkeleme var sanıyo yeni kullanıcılar.
Bu fiyata elegancı beyazı kaçırmaz alırdım
2010 model sıfır aldık 12k da felan sattık.içi çok ferah. içi koyu renk döşeme olana hiç binmedim ama açık renk döşemeli olanlar bayağı ferah geliyor insana.
frenleri pek güven vermez sürücüye.güvenilirde değildirayrıca 130 km/h ile ani bir manevra yaptım allahım sana geliyorum dedim.(dediğim hız az olmayabilir fakat micra ile o hızlarda manevra yaptığımda bu kadar .ıçı başı oynamıyordu
)
60k de başka bi civic kullandığımda aradaki fark direksiyon kutusu ses yapıyordu ve ufak tefek tıkırtılar vardı.
3 yıldır otomatik elegance sahibiyim.Gözüme batanları;
Artılar
-------
-Uzunda pek yakmıyor 120 km sabit 5.5 litre rahat tutuyor,(3000 devirde 160 km gördüğünden dolayı olsa gerek)
-Konforlu ve geniş,yol yaparken yormayan rahat bir araç.
-6 sene 150 bin km garantili.Servis diğerlerine nispeten olumlu,direksiyondaki honda logosu bozuldu onu bile değiştirttim garantiden.Bakımlarda falan ilgililer.
Eksileri
------
-Frenler rezil,rakibi focus falan yanından porş gibi duruyor.
-Yol sesi lastikle ilgili değil hakkaten alıyor.
-Boya problemleri,ilk serilerde çok belirgindi soradan düzeltmişler ama.Ufacık taş sanki kaya gelmişçesine deforme ediyor boyayı..
Yol tutuşu,donanım ve performansını ise vasat buluyorum.Ne iyi ne kötü.
sıfır aldı bi abimiz. denizliye gidip gelme fırsatımız oldu giderken ben kullandım arabayı acelemiz vardı tam gaz gittik. çok fazla ses var arabada. yol sesi kemer sesi frene basınca yüksek hızda homurtulanmaya başlıyor disk sesi geliyor. otomatik araba o direksiyodaki f1 şeysilerinden kullandım hep arabayı afyon girişindeki yokuşlarda fln açıkcası çok zevk vermedi bana.düşüyorsun vitesi biraz gecikmeli tepki veriyor. yokuş çıkarken ağır kalıyor şanzuman doldurması felan bi değişik geldi. yalnız otomatikle manuel arasında gerçekten büyük fark var otomatikten inip manuele binince araba gidiyor
bu arada bizde istanbul-ankara otobanında 225km gördük![]()
şuan satıldı araba. inanılmaz ama 40.500 e verdi arabayı.en ful olanı 2010 model 20000km civarındaydı ve servis kayıtlı 15000tl lik hasarı vardı arabanın alan adamlar hiç bakmadı aldık dediler gitti arababundan 1 ay önce.. piyasası yerinde. alınırmı? beklentilere göre alınır niye alınmasın..
![]()
1.6 Elegance Otomatik için konuşuyorum.
150'den sonra pek hızlanmıyor ama yokuş aşağı çok iyi =)
Arka süspansiyon rezalet. 1 kişi bile otursa Broadway gibi çöküyor. Çukurda, tümsekte pat çat küt diye vuruyor için acıyor. Çözümü fazladan bir yumuşak takoz takmak ama tümseklerde biraz zıplatabiliyor.
Şehir içi çok yakıyor. Çözüm Teleflex LPG. Başka marka takınca 5000 d/d da kalıyor arıza lambası yakıyor.
Ses sistemi güzel.
Koltuklar çok konforlu.
Tutan bir araba. Satması rahat olur.
Aklıma gelen bu kadar =)
Honda dan yokuşta bişey beklemeyin..
Tork fakiridir, Honda nın karakteristik özelliğidir. Rakiplerine nazaran tüm modellerinde tork daha azdır.
ama düz yolda ivmelenerek gittiği için uzun mesafede 200-210 da tıkanan araçları çok rahat geçer
VSA inanılmaz başarılı. Yanımda oturanlar bilir =)
Tutuşundan da memnunum. Sadece amortisörler yumuşak biraz.
Şanzımanda sorun yaşayan duymadım. Vites geçişleri sarsıntısızdır. F1 kulakçıklarından DSG performansı beklemeyin.
Garanti konusunda uzatmazlar. Hemen istek formu doldurup yeni parça sipariş ederler.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)