Bilgi Paylaşımı

Thread: Bilgi Paylaşımı

1. Day Walker's Avatar

Day Walker said:

Exclamation Bilgi Paylaşımı

İstanbul Belediyesi ve ona bağlı kuruluş olan İSBAK A.Ş. tarafından elektronik denetleme sistemiyle ilgili hız tespiti konusunda yeni bir uygulama başlatılmıştır.

Daha önceki ve genel uygulamalarda eds sistemine ait kameranın bulunduğu noktada ki hızınız tespit ediliyor ve eğer limit üzeri ise ceza düzenleniyordu. Kullanıcı eds noktasına yaklaştığınızda hızını düşürüp limit dahilinde geçiş yaptığında ceza uygulanmıyordu.

Yeni hız tespit sisteminde ise şehir içi hız limitleri, "A noktası" ile "B Noktası" na konumlandırılmış eds’ler tarafından, arada ki mesafeyi aracın geçiş süresi zaman olarak ölçülerek ortalama hızınız alınıyor ve eğer belirlenen limit üstünde ise ceza uygulaması yapılıyor. Yani 2 eds arasındaki ortalama hız limitiniz baz alınıyor ve eds noktalarında ki yavaşlamanız ve belirlenmiş hız limitine aracın hızınızı düşürmeniz hiç bir işe yaramıyor.

Aşağıda ekli bulunan 2 dosyada Ataköy sahilyolu ve Sarıyer Çayırbaşı'nda yapılan 2 uygulamayı fotoğraflı olarak görebilirsiniz. Bu uygulama İstanbul genelinde birçok noktada yapılmakta olup uygulama noktaları çoğaltılmaktadır. Tabii gelecekte otoyollarda da giriş gişesi ile çıkış gişesi arasındaki mesafeyi katetme süresi de baz alınacak demektir.

50 km/hz sınırının aşılmasında ortaya çıkan trafik para cezaları şu şekildedir;
    • 50 km/hz üzerine %30 oranına kadar aşıldığında 130,00 TL trafik para cezası gelmektedir.
    • 50 km/hz üzerine %30 oranın üzerine çıkıldığında 270,00 TL trafik para cezası gelmektedir.

İstanbul'da araç kullanan her kişiyi ilgilendirdiğinden olduğu için sizlerle paylaşmak istedim.

Yolların Ustasıyım Modların Hastasıyım

2. mmustu's Avatar

mmustu said:
    vallaha bekliyordum bu sistemi konuşuluyordu zaten herkese hayırlı olsun

3. ef186's Avatar

ef186 said:
    bu sistem bize kapak olur ...
    Intercity Istanbul Park
    Caterham Türkiye
    OMP Türkiye
    Pist Günleri
    Intercity Endurance Cup
    Intercity Clio Cup
    Intercity Megane Cup
    Intercity Caterham Cup

4. Day Walker's Avatar

Day Walker said:
    walla artık istesekde istemeksekde hız kurallarına uymak zorunda kalıcaz

5. ef186's Avatar

ef186 said:
    fotograflara bakilirsa on plakalar fora
    Intercity Istanbul Park
    Caterham Türkiye
    OMP Türkiye
    Pist Günleri
    Intercity Endurance Cup
    Intercity Clio Cup
    Intercity Megane Cup
    Intercity Caterham Cup

6. Day Walker's Avatar

Day Walker said:
    şu plakalara sprey sıkıyoduk ondan mı alsak acaba

7. mody's Avatar

mody said:
    çayırbaşında ilk yakalananlardanım bende, ilk kamera önüne gelince bende yavaşlayıp geçtim sora ikinci kamera önünde bir daha yavaşladım 1hafta sora eve geldi yukarıdakiler gibi aynısı 63km ortalamadan yedim cezayı kendimi aptal gibi hissettim
    Everyone knows that 2003 was the last year of the real S2000!

8. fatihtemizer said:
    yalnız bu mesafe anladığım kadarıyla o yol üzerinde belirli bir yer arasında..yaklaşık 850m...850 m dişinizi sıkın canım

9. mmustu's Avatar

mmustu said:
    tamam 850 m sıkalım dişimizi ya sonra bu iş daha çok yaygınlaşacak bütün otobanlar yada hız yapılabilecek her yola koyacaklar

10. fatihtemizer said:
    onu o zaman düşünücez

11. Day Walker's Avatar

Day Walker said:
    hızmız yok arkadaş herkes yavaş yavaş gidecek tabakane durumları bitti herkes yanında yedek don taşısın

12. SekoLive's Avatar

SekoLive said:
    hay arkadaş hergün geçiyorum bu yoldan ve inanın 50nin altında gitmemiz mümkün deil yolda trafik olur ordakiler 50 ile gitse
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ

13. karsiyakaliozi's Avatar

karsiyakaliozi said:
    otobanda cözüm kolay 10 dk cekecen kenarı sonra yola devam sehiriçi sakat tabi
    ''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e..." DANIEL DUMOULIN

14. Day Walker's Avatar

Day Walker said:
    ben kağıthane-dolmabahçe tünelinde 50 ile giderken arkamdan herkes kornaya basıyo

15. B.Battal's Avatar

B.Battal said:
    Biri şu plakayı tamponun altına saklayıp çıkaran elektrikli mekanizmayı geliştirip seri üretime sokmalı artık

16. aslan's Avatar

aslan said:
    kazamız mübarek olsun
    IMPOSSIBLE IS NOTHING

17. fatiii's Avatar

fatiii said:
    bu ön plakaya yapılan mudaheleler yaygınlaşıcak sanırım
    remaps.tr & Turbo Zone Garage

18. mmustu's Avatar

mmustu said:
    abi bu hızlarda gitmek demek istanbul trafiğinin 2 katı yoğunluğa çıkması demek yaw

19. SekoLive's Avatar

SekoLive said:
    şimdi serdar özkanın plakayı değişmesine hak veriyorum
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ