neden twin yazmışlar ozaman o kısmı anlamadım ben
Printable View
neden twin yazmışlar ozaman o kısmı anlamadım ben
japonlar ufak hacimli turbo motorlardan çok hybrid araçlara yöneliyorlar gibi.Ayrıca fabrikadan turbolu çıkıcak bir Civic'i kim düşük başınç ve az yakıt tüketimiyle kullanır diye merak ediyor insan:)
S2K örneğini arabayı sevdiğimden filan değil sadece üzerindeki motorundan ötürü verdim.Yoksa bir spor araçla elbette aile sedanı olan 3 Serisi'ni karşılaştırmak gibi bir amacım olmaz heralde..;)
Honda ise 2012'den itibaren Turbolu motorları devreye alıyor.CR-Z haberi paylaşmıştım yine ve orada 1.6 160 Hp'lik ve 200 Hp'lik versiyonlarının olacağından bahsediliyordu.
eninde sonunda herkes turboya dönecek >: ) euro 5 normlarında bu gücü veren motorlar emisyon kaygılarını bir kenara atarsanız çok daha iyi noktalara gelmeleri mesele diil
Sirali 6'nin gumburtusu her sene daha bir uzaktan geliyor. Bekleyelim de gorelim bakalim
Valla yeni nesil direkt enjeksiyonlu turbo motorlar cok cici. Bir yakinima e250 cgi aldik. Onda da 1.8 litreden 310 nm tork almislar, cincik gibi 2000 devirde geliyor o tork. Resmen dizel gibi :) eski arabasi 2006 e320 idi, hic aramiyorum valla diyor. Bir de 9 litre ortalama ile geziyor 1 aydir.
Bunu 1 kasa coupe ye koysalar ne güzel olur ama pahalı olur. :(