neden twin yazmışlar ozaman o kısmı anlamadım ben
japonlar ufak hacimli turbo motorlardan çok hybrid araçlara yöneliyorlar gibi.Ayrıca fabrikadan turbolu çıkıcak bir Civic'i kim düşük başınç ve az yakıt tüketimiyle kullanır diye merak ediyor insan![]()
S2K örneğini arabayı sevdiğimden filan değil sadece üzerindeki motorundan ötürü verdim.Yoksa bir spor araçla elbette aile sedanı olan 3 Serisi'ni karşılaştırmak gibi bir amacım olmaz heralde..
Honda ise 2012'den itibaren Turbolu motorları devreye alıyor.CR-Z haberi paylaşmıştım yine ve orada 1.6 160 Hp'lik ve 200 Hp'lik versiyonlarının olacağından bahsediliyordu.
eninde sonunda herkes turboya dönecek >: ) euro 5 normlarında bu gücü veren motorlar emisyon kaygılarını bir kenara atarsanız çok daha iyi noktalara gelmeleri mesele diil
Sirali 6'nin gumburtusu her sene daha bir uzaktan geliyor. Bekleyelim de gorelim bakalim
///Mürüvvette endaze olmaz.
Valla yeni nesil direkt enjeksiyonlu turbo motorlar cok cici. Bir yakinima e250 cgi aldik. Onda da 1.8 litreden 310 nm tork almislar, cincik gibi 2000 devirde geliyor o tork. Resmen dizel gibieski arabasi 2006 e320 idi, hic aramiyorum valla diyor. Bir de 9 litre ortalama ile geziyor 1 aydir.
Bunu 1 kasa coupe ye koysalar ne güzel olur ama pahalı olur.![]()
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)