ilk başlardaki internet cafe ortamı anlattıkları bire bir gerçek. gençliğini net cafe de harcamış biri olarak kendimi gördüm resmen anlatırken ... herşey bire bir kendi yaşadığım gibiydi.
Printable View
ilk başlardaki internet cafe ortamı anlattıkları bire bir gerçek. gençliğini net cafe de harcamış biri olarak kendimi gördüm resmen anlatırken ... herşey bire bir kendi yaşadığım gibiydi.
arkdaslar bu uludag sozluk ıncı sozluk falan nedır af buyrun anlayamadım gıttı :)
baya bi boş vaktimde okurum heralde...
Bildiğin kitlendim kaç saattir ya..
Neyse bitti..
9-10 sayfadan sonra bıraktım nasıl bu herif kurtuldu herşeyden avusturalya mı amerikamı artık her neresiyle oraya nasıl gitti :)
Fena tutuldum gözlerimmmmmm
offf sonunu çıkartamıcam 7 deyim bırakmakta istemiyorum :D
sy 15 pert . şunları okuduktan sonra nefes alabildiğim için mutlu hissediyorum :D
ben 130 sayfayı okudum arkadaşlar :)mantık hatalarından ziyada adamın tek derdi düşünmemizi ve kendisini değil kendimizi sorgulatmak.neden 130 sayfa okudun kolayı var 18 sayfayı okusaydın derseniz eger şahsen şunu diyebilirim ki yapılan yorumlarda(özellikle ciddi uzun ve küfür içermeyen yorumlar)bi an bakış açınız evet buda mantıklı dedirtiyor.daha geniş açıdan degerlendirdiğimi düşünüyorum.
kitapta çıkartıcakmış lakin tr de değil.güzel tasvirleri var.kalemi çok saglam.
en çok hoşuma gidense günümüz türkçesiyle felsefe yapıyor ve okudugunu anlattıgını anlıyorsun:)
en ufak günlük bir olayda dahi (tony le çöpteki ördek eti mesela)düşünmemiz gereken hayattan zevk alabileceğimizi anlatmaya çalışan biri.ruh halini hastalıgını vs bilemem ama beni derin düşüncelere gark ettiği kesin:)
Oyy aynı berbat şeye ben de yakalanmıştım. Bizimkileri gece kaldırmam, ben ölüyorum demem vs hala gözümün önünde. 1 senede zor atlattım ama artık panik atağın en fenası gelse hadi ordan derim :) Bu hastalık yüzünden Wow dan nefret ettim, ne zaman oynasam atak gelirdi :D
off çok fena tutuldum hep YEKTA yüzünden.
14. sayfada bıraktım
çok felsefik olmaya başladı :)
ben 100 sayfaya kadar geldim , felsefe benide bunalttı , dayının tavuunu kesip yedikten sonra nooluyo , sürükleyici bişey varmı devam ediimmi?:D
hahahah fena kitledi ya bitmedi hala 14 te bıraktım gözler çıkıcak yuvalarından isyan ettiler :)
doğru veya değil bilmiyorum biraz mantık hataları çelişkiler var ama adamın tasvirleri anlatımı çok iyi zaten adam daha çok içeriğe dikkat çekmeye çalışıyor.. biraz megalomanlık var dayıda ama farklı açılardan bakışı ve sorgulamaları yerinde ve güzel gerçekten.. sonunu fena merak ettim valla :D
Benm de aklımı baya karıştırdı yazdıkları.. üst benlikle alt benlik didişmeye başladı hafiften.. Yani ya elimize geçen herşeyin mal mülk, hatta ewleneceğimiz insan bizi oyalamak için düzen tarafından icad edilmiş şeyler.. Ne kadar paralar wererek satın aldığımız metaları aslında sadece kiralamaktayız çünkü elbet birgün ölücez ve satın aldıklarımız bizimle gelemiycekler her nereye gidiceksek..
yani ya düzenin insanı olup ewlenmeye meta satın almaya uğraşıcaz yada gerçeğin farkında olup tezek gibi ne yapıcamızı bilemiycez.. zenginlik de mutlu etmiycek sewmek yada sewilmek de..
Düzen insanı olmayı reddedersek mutsuz olacağımız bir gerçek.. fakat zaten ölümlü bir dünya da kim hangi sonsuz mutluluktan ya da mutlu sondan bahsedebilir ki diyerek de içimizi baya bi karartmış
^^ sonunda olum olan bir hayatta mutlu son beklememek lazim , demis bir yerde . lafa bak :D
bayaa bi okudum içim karardı resmen yaa bi acayip hissediyorum şuan
5 civarı başladım öğlene kadar biter sanırım:D
Arthur da Tony'nin eski kankası çıktı ya o :D
Felsefe kısımlarını atladm yoksa hayatta bitmezdi..
Yorgana işeme olayı fena acıklıydı..