bakmayın bu yazılara daha 1 ay önce aldığım 150 euro altı ıkı tane cıvatakı hem gumruge takıp hemde tıcarı gosterdıler urun ıse cıddııyım ıkı tane cıvataama aynı ürün ptt ile geldı zart direk eve okadar kavga ettim yok onların elinde değilmiş gümrük memuru öğle demiş ptt dekiler gümrük memuru değil bir tek dhl dekiler gümrük memuru aman dikkat edin felakt soyguncular
Olum nissan arabamı arabanın hası kralı subaru yıllardır biz yürüyomusuz
arkadaşlar bilgilendirme için teşekkürler
topkapıya gittim 40lira vergiyi ödedim aldım yarım saat sürmedi . teşekkürler ptt![]()
Allah Tekdir , Ordusu Türk'dür.
merak ettiğimden soruyorum bu PTT kargo ile yurtdışından 2.el veya sıfır coilover getirilebiliyormu?
Örneğin Ebay Almanya yada benzer bir yerden coilover aldık Türkiye'ye ptt kargo ile gelmesi için ne yapmak lazım prosedür nedir ?
2. el hiç bir malzeme sokamazsın demişti gümrükçüm bana.
tnt olsun ups olsun tamamen maddiyata dökmüş olayı.kargo takıldı konuştum tnt ile siz bunu alamazsınız müşavir tutacaksınız denedi. sonra olmadı mallarınız 2. el dendi sonra olmadı yattı parası ıvır parası zıvır parası.
bundan sonra USPS.
oyuncak sanmıyoruz. çıkma parçadan bahsediyoruz burda. elin gavuru 40 dolara alıcak halledicek işi. bizim suçumuz türk olmakmı 1000 dolar değer biçilsin ona.
bu konuda bence siz yanlış düşünüyorsunuz. mal hem ikinci el çıkma. hemde yurtdışından aldığımız fiyat budur. gümrük kanununda da trde ederi nedir üzerinden değil benim ödediğim baz alınmalıdır. ve ben 40 dolara satın aldığımı ispatladıysam gerisi boş. ayrıca bireysel kullanım ticaride değil.
yani o zaman ithalat şirketleride tr de ederi üzerinden vergilendirilcek? kesinlikle alakasız. burda haklı olan biziz. ne ptt ne de sen.
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
Bunlar senin kendi fikirlerin, bu ulkenin kanunlari maalesef benim soyledigim gibi.
Bak yasamissin gecmiste kendin diyorsun 40 dolara coilover aldik 1000 lira eder dediler gumruge takildi diye. Hala neyin savasini veriyorsun anlayamiyorum. Canlisini yasamissin, daha nasil bir sey yasaman lazim neyin ne oldugunu anlaman icin?
Ha simdi dersen ki UPS dolandirici, acaydin madem dava, diyeydin bu mali gumruge takamazsiniz diye, alaydin malini.
Alamazsin, dava acsanda kazanamazsin, sebebi basit, bu ulkenin kanunlari boyle, hani Cem Yilmaz diyor ya, "yersen, uzay erigi..." iste oyle birsey...
Sen kendi fikirlerini, dusuncelerini yaziyorsun, ben KANUNLARDAN bahsediyorum. Temel fark burada.
You call it turbo lag , i call it foreplay ...
güneş
sen diyorsun kanun böyle o yüzden yapacak birşey yok
ama bu kanunlar çok saçma bunu hepimiz biliyoruz değilmi ?
yukarda birisi yazmış, suç bizim türk olmamızdamı ? aynen katılıyorum
benim arızalı tamire gönderdiğim ölçü aletimin kartı gümrüğe takıldı geçen hafta biliyorsun belki.
onu 2 günde ancak çekebildim
maceranın detaylarını şimdi yazmak istemiyorum, biraz üzerinden zaman geçsin
çünkü kuracağım cümlelerin %100 ü küfür içerecek.
arkadaşlar ptt ye ne sunuyorsunuz 75 euro altı olduğunu ispatlamak için. banka eft kağıdı olur mu?
Sessizliği anlatmanın en iyi yolu sessizliği haykırmaktır. www.wolfson-music.com
Abi kanunlar sacma olabilir bende cok guzeller harikalar demiyorumDedigim sey su, kanun boyle, bu dogrultuda UPS ya da herhangi baska bir sirket urununuz gumruge takildi dedigi zaman kazikci ilan ediliyorlar orasi hos degil.
"Kazikcisin cunku kanunu uyguluyorsun, bak kanunu esnetenler var onlar kazikci degil senin gibi" cumle mantikli geldi mi? Bana gelmedi.
Adamlar ozel sirket, nerden nasil para kazanabilirizin pesindeler, kanun disi bir is yapmiyorlar, ne olacakti ki zaten? Antrepoda para diyecekler, beyannamede para diyecekler, evrak isleri ayri para diyecekler, olacak yani bunlar, kanuna gore normali bu zaten.
Ben memnun muyum boyle olmasindan? degilim, keske hic gumruk olmasa free roaming yapabilse tum urunler ulkeler arasinda. UPS filan da sadece tasima ucreti alsa kapina kadar getirse ne guzel olurdu, ama degil iste oyle, reality sux.
You call it turbo lag , i call it foreplay ...
saçmalık, ordino ve konşimento altında bir dünya para almak için yapılan bir tuzak, Alman postaneleri DHL bunu hep yapıyor...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)