User Tag List

Sayfa 3/3 İlkİlk 123
53 sonuçtan 39 ile 53 arası

Konu: Gümrük Genel Tebliği - Değişiklik

Gunes G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Biz DHL veya UPS gibi muadillerini taşımacı şirket kargo şirketi olarak kullanmak istiyoruz. Bize zorla gümrük hizmeti vermeye çalışmaları sorun. Kendin takip etmene izin vermez. Evrak için para ister vs.vs. Hiç bir zaman PTT dışında bir yerden kargo istemedim. Zerre başım ağrımadı. Eğer satıcı kabul etmezse kargo isteğimi gerekirse almadım ürünü.
    Yok boyle birsey, ben kac kere UPS ile urun getirip gidip bizzat gumruk islerini kendim halledip urunumu aldim.

Zorla biz yapalim dedikleri yok, ayiptir ya..
    You call it turbo lag , i call it foreplay ...

kickboxer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bakmayın bu yazılara daha 1 ay önce aldığım 150 euro altı ıkı tane cıvatakı hem gumruge takıp hemde tıcarı gosterdıler urun ıse cıddııyım ıkı tane cıvata ama aynı ürün ptt ile geldı zart direk eve okadar kavga ettim yok onların elinde değilmiş gümrük memuru öğle demiş ptt dekiler gümrük memuru değil bir tek dhl dekiler gümrük memuru aman dikkat edin felakt soyguncular
    Olum nissan arabamı arabanın hası kralı subaru yıllardır biz yürüyomusuz

alperkirman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşlar bilgilendirme için teşekkürler
    topkapıya gittim 40lira vergiyi ödedim aldım yarım saat sürmedi . teşekkürler ptt
    Allah Tekdir , Ordusu Türk'dür.

eFe_RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    merak ettiğimden soruyorum bu PTT kargo ile yurtdışından 2.el veya sıfır coilover getirilebiliyormu?

alperkirman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sıfır getiririlebilir ama 2el hakkında fikrim yok.
    Allah Tekdir , Ordusu Türk'dür.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Örneğin Ebay Almanya yada benzer bir yerden coilover aldık Türkiye'ye ptt kargo ile gelmesi için ne yapmak lazım prosedür nedir ?

suprolla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı uAlper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ......
    kargo topkapıda sanırım....metrobüsle topkapı istasyonunda inince görürsünüz....

brkkksln - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2. el hiç bir malzeme sokamazsın demişti gümrükçüm bana.

tnt olsun ups olsun tamamen maddiyata dökmüş olayı.kargo takıldı konuştum tnt ile siz bunu alamazsınız müşavir tutacaksınız denedi. sonra olmadı mallarınız 2. el dendi sonra olmadı yattı parası ıvır parası zıvır parası.

bundan sonra USPS.

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Gunes G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sifiri 1000 dolardan fazla edecek bir urunun ikinci elini 40 dolara tr'ye getirip sokmaya calisirsan ne olmasini bekiyordun? TSE'ye tabi tutmadiklarina dua etmen gerekir bu noktada.

Geri yollayin derseniz bir sekilde halledelim derler tabiki, tum sirketler para kazanmak icin calisiyor.

PTT ile aldigin farlar olmasi gereken degil olmamasi gereken bir uygulama.

Sorun cikartmadi demek ki kaziklamiyor nasil bir mantik? Kanuna gore PTT'nin yaptigi yanlis, sana gore PTT'nin yaptigi dogru.

Oyuncak saniyorsunuz gumruk islerini sorunun kaynagi burda.
    oyuncak sanmıyoruz. çıkma parçadan bahsediyoruz burda. elin gavuru 40 dolara alıcak halledicek işi. bizim suçumuz türk olmakmı 1000 dolar değer biçilsin ona.

bu konuda bence siz yanlış düşünüyorsunuz. mal hem ikinci el çıkma. hemde yurtdışından aldığımız fiyat budur. gümrük kanununda da trde ederi nedir üzerinden değil benim ödediğim baz alınmalıdır. ve ben 40 dolara satın aldığımı ispatladıysam gerisi boş. ayrıca bireysel kullanım ticaride değil.

yani o zaman ithalat şirketleride tr de ederi üzerinden vergilendirilcek? kesinlikle alakasız. burda haklı olan biziz. ne ptt ne de sen.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    oyuncak sanmıyoruz. çıkma parçadan bahsediyoruz burda. elin gavuru 40 dolara alıcak halledicek işi. bizim suçumuz türk olmakmı 1000 dolar değer biçilsin ona.

bu konuda bence siz yanlış düşünüyorsunuz. mal hem ikinci el çıkma. hemde yurtdışından aldığımız fiyat budur. gümrük kanununda da trde ederi nedir üzerinden değil benim ödediğim baz alınmalıdır. ve ben 40 dolara satın aldığımı ispatladıysam gerisi boş. ayrıca bireysel kullanım ticaride değil.

yani o zaman ithalat şirketleride tr de ederi üzerinden vergilendirilcek? kesinlikle alakasız. burda haklı olan biziz. ne ptt ne de sen.
    Bunlar senin kendi fikirlerin, bu ulkenin kanunlari maalesef benim soyledigim gibi.

Bak yasamissin gecmiste kendin diyorsun 40 dolara coilover aldik 1000 lira eder dediler gumruge takildi diye. Hala neyin savasini veriyorsun anlayamiyorum. Canlisini yasamissin, daha nasil bir sey yasaman lazim neyin ne oldugunu anlaman icin?

Ha simdi dersen ki UPS dolandirici, acaydin madem dava, diyeydin bu mali gumruge takamazsiniz diye, alaydin malini.

Alamazsin, dava acsanda kazanamazsin, sebebi basit, bu ulkenin kanunlari boyle, hani Cem Yilmaz diyor ya, "yersen, uzay erigi..." iste oyle birsey...

Sen kendi fikirlerini, dusuncelerini yaziyorsun, ben KANUNLARDAN bahsediyorum. Temel fark burada.

TechTurkey Maxi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    güneş
    sen diyorsun kanun böyle o yüzden yapacak birşey yok
    ama bu kanunlar çok saçma bunu hepimiz biliyoruz değilmi ?
    yukarda birisi yazmış, suç bizim türk olmamızdamı ? aynen katılıyorum

benim arızalı tamire gönderdiğim ölçü aletimin kartı gümrüğe takıldı geçen hafta biliyorsun belki.
    onu 2 günde ancak çekebildim
    maceranın detaylarını şimdi yazmak istemiyorum, biraz üzerinden zaman geçsin
    çünkü kuracağım cümlelerin %100 ü küfür içerecek.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşlar ptt ye ne sunuyorsunuz 75 euro altı olduğunu ispatlamak için. banka eft kağıdı olur mu?

CUB - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı gemsazr9 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar ptt ye ne sunuyorsunuz 75 euro altı olduğunu ispatlamak için. banka eft kağıdı olur mu?
    Hesap özeti olur , eft olur , banka cüzdanı olur hepsini kabul ediyorlar. Ama yinede mantık dışı bir durum ( bedeline inanmazsa) varsa ortada kabul etmiyebilir.
    Sessizliği anlatmanın en iyi yolu sessizliği haykırmaktır. www.wolfson-music.com

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Maxi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    güneş
    sen diyorsun kanun böyle o yüzden yapacak birşey yok
    ama bu kanunlar çok saçma bunu hepimiz biliyoruz değilmi ?
    yukarda birisi yazmış, suç bizim türk olmamızdamı ? aynen katılıyorum

benim arızalı tamire gönderdiğim ölçü aletimin kartı gümrüğe takıldı geçen hafta biliyorsun belki.
    onu 2 günde ancak çekebildim
    maceranın detaylarını şimdi yazmak istemiyorum, biraz üzerinden zaman geçsin
    çünkü kuracağım cümlelerin %100 ü küfür içerecek.
    Abi kanunlar sacma olabilir bende cok guzeller harikalar demiyorum Dedigim sey su, kanun boyle, bu dogrultuda UPS ya da herhangi baska bir sirket urununuz gumruge takildi dedigi zaman kazikci ilan ediliyorlar orasi hos degil.

"Kazikcisin cunku kanunu uyguluyorsun, bak kanunu esnetenler var onlar kazikci degil senin gibi" cumle mantikli geldi mi? Bana gelmedi.

Adamlar ozel sirket, nerden nasil para kazanabilirizin pesindeler, kanun disi bir is yapmiyorlar, ne olacakti ki zaten? Antrepoda para diyecekler, beyannamede para diyecekler, evrak isleri ayri para diyecekler, olacak yani bunlar, kanuna gore normali bu zaten.

Ben memnun muyum boyle olmasindan? degilim, keske hic gumruk olmasa free roaming yapabilse tum urunler ulkeler arasinda. UPS filan da sadece tasima ucreti alsa kapina kadar getirse ne guzel olurdu, ama degil iste oyle, reality sux.

Emre Ekrem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    saçmalık, ordino ve konşimento altında bir dünya para almak için yapılan bir tuzak, Alman postaneleri DHL bunu hep yapıyor...
    /// PEUGEOT SPORT
    Undertaker

PSA Brothers

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)