bazılarının stopun sinyal ve geri vites kısmı düz beyaz ve düz iniyo, bazılarının sinyal kısmı turuncu ve aşağı doğru eğimli iniyo ne farkları var?
92 sonrası ve öncesi integraların ne farkı var?
Printable View
bazılarının stopun sinyal ve geri vites kısmı düz beyaz ve düz iniyo, bazılarının sinyal kısmı turuncu ve aşağı doğru eğimli iniyo ne farkları var?
92 sonrası ve öncesi integraların ne farkı var?
92 öncesinde dediğiniz gibi arka stop beyaz ve düz iniyor. yan taraflarında da hava ızgaraları var.
92 lerde ise stop turunculu ve eğimli. yanlardaki hava ızgaraları yok.
benim açımdan 91 ile 92 arasındaki en önemli fark şanzıman farkı. 92 ler YS1 kodlu 91ler Q1 kodlu şanzımanlar.
6800 kesicide Q1 şanzıman ile 4. viteste 200 civarına çıkılırken YS1 şanzımanda 160 170 arası bi hıza çıkılyor. kısacası koşturmak isteyenler ys1 şanzımanlı teg isterler :D
bunun dışında ön tampon dizaynı farklıdır. 92lerde tampon sinyalleri tam köşededir ve kıvrımlıdır. 91 de düzdür EF kasalarınki gibi.
91de 3 kollu direksiyon var 92de 4 kollu. bence 91 direksiyonu en güzeli :D
bunun dışında fark varsa bile ben bilmiyorum. ufak tefek makyaj farkı işte.
cahit 4.viteste q1 200den fazla yapıyor kanka;) 220ye yakındı diye hatırlıyorum kendi aracımdan
200 civarı dedim zaten :) +- 10 km olabilir
ben oraya kadar çıktım sonrası için tırstım :D
oğlum 200civarı dediğin zaman ne kadar kısa oluyor o 4 sen biliyon mu q1'e göre :)
220'den bahsediyorum ben sana -+10 km değil.
ki 10 km dahi olsa bu bile ciddi bi rakam yani .
aracım satılıktır.her yönü ile muadil bir araçtır.istersen ara görüşelim
Honda Integra 1.8 1991 Model 11.300 TL Sahibinden satılık ikinci el Kahverengi renk
gerekli açıklamayı makat beyden bekliyoruz :d
Bizim teg'lerin emniyet kemerleri kanada sistemi. Emniyet kemeri kilidinde bir switch var. Bu switch ICU(integrated control unit)'e bağlı. ICU switchten aldığı şasiye göre göstergedeki uyarı ışığını yakıyor ve buzzer'a akım gönderiyor.
ICU sol ayak panelinin içindeki sigorta tablasının arkasında yeralıyor.
Genelde bizim arabalarda yaştan ötürü ICU'nun içindeki kapasitör bozuluyor. Yalnız kapasitör bozulunca genelde sadece emniyet kemeri uyarısında sorun olmaz, onunla birlikte arka cam rezistansı, sinyaller, gecikmeli cam silecekleri, far açık uyarısı gibi başka işlevlerde de sıkıntılar çıkabilir. Ha durum daha oralara etki etmemiş, içi akan kapasitör daha devrenin o kısımlarını bozmamış da olabilir.
http://forums.g2ic.com/attachment.ph...chmentid=11580
Sorun ICU'dansa çözümü söküp, açıp bu kapasitörü değiştirmek. Varsa devre tahtasında bir oksitlenme, temizlemek.
Bir diğer ihtimal ise ICU'ya emniyet kemerinin takılı olup olmadığıyla ilgili akım gönderen kemer kilidindeki switch'in bozuk olması.
Ben bu switch'in bozulduğunu pek görmedim. Ama olabilir. En kolay yöntem onu denemek olur. Switch'den ICU'ya gelen kablodan kontrol yapılabilinir.
Bir diğer nokta ise zayıf şasi. Şasi zayıfsa bizim arabalar sapıtır. Ve her sistem, her parça, her modül için ayrı ayrı şasi noktaları vardır.
Kemerdeki switch'in şasisi ön yolcu kısmında, sağ ayak panelinin içinde.
ICU ise şasilerini şoför kısmında, pedalların sol tarafındaki ayak panelinin içinden ve motor bölmesinin sol tarafında, cam suyu haznesinin hemen yanındaki şasi bağlantısından alıyor. Bunlardaki bir zayıflık da saçma ikazlara ve işlev bozukluklarına sebep olur.
Burada olsaydın tek tek test ederdik. Ama bunları kendin de yapabilirsin.
Kolay gelsin.
Ekleme:
Bu hatayı kapı switchlerinden de yapar. Ön kapı switchleri düzgün çalışıyor mu? Yani her iki kapı da ayrı ayrı açılınca tavan lambası yanıyor mu?
Bu hatadan dolayı kontrol edeceğin sigorta 23 numaralı 7.5Amperlik sigorta ...
abi gördüğüm kadarıyla integraların elektrik sistemleriyle çok ilgilisin. benim de başımda bi kaç problem var.
haftasonu konsol ve kadran ışıklarını tazelemek amaçlı bi uygulama yaptık. kadranı sökünce devir saatinin altında takılı olmayan bi fiş gördük. onu taktık. sonra arabayı çalıştırıp yolda giderken kadrandan dıt dıt diye ses geldiğini ve araç hızlandıkça hızlandığını yavaşladıkça yavaşladığını gördüm. sağolsun timuçin onun hız uyarı sinyali olması gerektiğini ve 120 den sonra devreye gireceğine benimkinde sürekli devrede olduğunu söyledi. şimdilik çözemedik. araç yürüdükçe ötüyor :D
asıl önemli olan ise cidden çok saçma. araç içinde nem olunca (yıkalamardan sonra filan) konsoldaki el freni lambası yanarken herşey normal ancak elfrenini indirip konsoldaki el freni ışığı sönünce silecekler kendiliğinden çalışıyor. debriyajın ordaki sigorta kutusunu ve üzerindeki sigortaları tamamen temizledim. ama sıkıntı devam ediyor. 10 15 dakika kendi çalışıp sonra duruveriyor. şu ara silecek motorunun fişii çektim. çalışmıyor. ama fişi takarsam yeniden çalışacak. neyden olabilir.?
Silecek motoru da aynen yukarıda anlattığım ICU'ya bağlı. Yukarıda gösterdiğim kapasitör tam silecek geciktirici rolenin olduğu yerde. Bu yüzden bu kapasitör bozulunca silecek düzgün çalışmıyor veya durmuyor. Bunun için ICU'yu söküp devredeki patlak kapasitörü değiştirmen ve varsa devre tahtasını temizlemen gerek. Emin olmak için başka bir integranın ICU'sunu bağlayıp deneyebilirsin. Ama dediğim gibi, sileceği kontrol eden tek şey ICU. Tabi ki sen de öncelikle ICU'nun şasi bağlantılarını kontrol et. Bir ihtimal zayıf şasiden de yapar. ICU'nun şasi bağlantılarını yukarıda yazdım. Bir başka ihtimal ise kısa devre. El freni switchinden de ICU'ya sinyal geliyor. Eğer bir şekilde kısa devre varsa bu da sebep olabilir. Yalnız soket pinleri falan birbirine epey uzak. Bence böyle bir kısa devre ancak devre tahtası üstünde olur. Yoksa kabloyla zor.
Silecek motoru için kontrol edeceğin sigorta no.16 20Amperlik sigorta.
Gelelim sürekli öten hız uyarısına;
Öncelikle bahsettiğin soketin hangisi olduğunu şuradan bana gösterebilir misin;
http://i56.tinypic.com/abnm0l.jpg
Bahsettiğin durumdan VSS bozuk görünüyor. Çünkü o buzzer VSS'den hız sinyalini alır. Bozulunca da soketi çıkararak susturmuşlardır. Hızın ibrede düzgün görünüyorsa sorun ibrenin içinde halatın dönme hızını elektrik sinyaline dönüştüren bu VSS devresindedir. Bu devre düzgün sinyal göndermeyince böyle olur.
Bunu da test edebilirsin. Göstergeyi sökünce hız halatının yerine kurşun kalem gibi birşeyi sokup çevirdiğinde speedometer uçlarından her turda gelen sinyali görerek teşhis koyabiliriz.
http://ressim.net/s/upload/8b75c23a.jpg
bahsettiğim fiş bu abi.
o zaman en kısa zamanda sigorta kutusunun arkasındaki icu devresini söküp incelemek lazım. çünkü emniyet kemeri ışığım da yanmıyor. kontak açılınca uyarı sesi geliyor ama konsolda lambası yanmıyor. hepsi birbirine bağlantılı şeyler gibi
O işaretlediğin soketten aracın hız bilgisi ICU'ya gidiyor. ICU da belli bir seviyenin üstünde buzzer'ı açıyor ve yükseltiyor.
Muhtemelen hız bilgisinde bir hata var. Onu da göstergedeki VSS veriyor.
Bir başka ihtimal ise yine ICU'dan kaynaklı olarak buzzer düzgün çalışmıyor.
Sonuç olarak senin ICU'yu elden geçirmen gerekiyor.
Ayrıca göstergeyi ve ICU'yu sökersen ben sana test prosedürlerini anlatırım. Ona göre tek tek tüm pinleri test edersin. Varsa tesisat hatası, bulursun.
bilgiler için tşk ederim kardeşim bu ıcu dediğin kutuyu inan ben hiç görmedim daha yani hiç dokunmadık ona bu beyin değil demi beyin olsa ecu derdin gerci bende şuan p30 s300 var ama ilk önce ben şu kemerin sivicini sökeyim sonra ona bakarız :)