Evet sigorta kutusunun tam arkasında gri kutu..devamlı yağ lambası yakan bir TEG'in arızasını bulmak için bu ICU elden geçmişti:rolleyes: hiç kimse arızanın buradan olcağını tahmin edememişti :D
Printable View
Murat abi bu ICU denen meret teg'de motor hariç geriye kalan neredeyse herşeyi kontrol eden modül. Birçok garipliğin bizzat sebebi olabilir. Bunun gibi bir iki ara modül daha var, fan modülü, merkezi kilit modülü gibi.
ICU sigorta tablasının tam arkasında, 12 pin soketli bir kutu.
Kabaca ICU'nun görevleri;
-Fren sistemi uyarıları
-Emniyet kemeri uyarısı
-Anahtar kontakta uyarısı(otomatikte)
-Farlar açık uyarısı
-Gecikmeli silecek zamanlayıcısı
-Arka cam rezistansı zamanlayıcısı
-Yağ basıncı ikazı
Bunlarda bir sorun olduğunda öncelikle ilgili kısmın sigortasına, sonra da ICU'ya bakmakta yarar var.
o.b.k@
abi sende teg'le ilgili baya bilgilisin maşallah.
bize hem bu ICU olayı hemde aşka varsa püf noktaları aracın kısa kısa maddeler halinde yazarsan bilgilerini ilk posta ekliyim senin adına bilgiler dağınık durmasın.
ellerine bilgine sağlık
Murat abi;
Integrated control unit, yani entegre kontrol ünitesi. Benzer fonksiyonları bir arada kontrol ediyor. Yalnız öyle bakınca anlaşılmaz. Açıp devreleri, özellikle kapasitörleri kontrol etmen lazım. Önceki sayfada verdiğim resimdeki gibi bir durum görürsen müdahale et.
@JDM VTİ;
Bende epey bir DIY(kendin tamir et), tip(ipucu) var. Bir ara yazıya dökmem ve görselleri düzenlemem lazım. Ondan sonra eğer çok uzun olmazsa burada paylaşırız. Çok uzun olursa ve birbirinden alakasız konular olursa hepsine ayrı konu açmak zorunda kalabilirim. Önce bir toparlayayım bakalım.
Mutlaka bekliyorum abi bilgileri.
Misal şurda sıkıntı olabilir çözümleri şurdadır,
şunu yaptığınızda şuralar daha sağlam olur vs vs. dar düşünmeyin ama sadece ben örnek vermek amaçlı yazdım bunları.
TEG'le ilgili herşey olabilir yani.
bende manuele döndüğüm için gösterge panelini söktüm tekrar taktığımızda km ve hararet çalışmadı km halattan olabileceğini düşündük ama hararetin sigortadan olabilme ihtimali varmıdır?
benimde hız göstergesi çalışmıyo vtec motor içi tesisat var bende büyük ihtimalle vss de vtecin vss'si beyinden göstergeye bi kablo vasıtası ile çalışacağını söylediler ama daha fırsat bulup deneyemedim
beyler pr4(orj teg) beyin arıyorum olanlar ulaşsın bana bi zahmet
ufak ufak topluyorum parçaları günceli :D
pr4 için tarantinoya ulaş :D
ulaştım kanka bi tanıdık içindi zaten onlarda konuşmuş sağolasın..
10 nümara konu olmuş yarın nasipse 91 teg almaya gideceğim
güzel bir bilgi kaynağı özellikle TEG almayı düşünenler için saol güzel paylaşım
Arkadaşlar bizim TEG'lere baskı balata seti olarak exedy'nin hangi kiti uyuyor? Yurtdışında Q1 diye bi şanzıman yok. O yüzden kıyaslayamıyorum. Y1 ile Q1 ölçüleri denk midir?
Bu meredin 90-91'i ile 92-93'ü bile birbirinden farklı çıkıyor USA listelerinde.
USA exedy part numarası olarak 90-91 cable integra B18A Y1 şanzıman için 08017 parça numarası çıkıyor. Ama exedy europe'da bu parça numarası yok. Bizim parçacılar da europe numaralarına göre bakıyor ve bulamıyorlar. Dengini bilen var mıdır? 08017 nin ölçüleri şu şekilde;
Specs
Disc Outer Diameter 219mm
Spline Teeth / Major Diameter 24T / 25mm
Buna uyan başka bir honda şanzımanı yok. Siz hangisini taktınız? Parça numarası nedir? Nereden aldınız? Nasıl temin ettiniz?
Atmosferik non-vtec teg için Exedy oem mi, Exedy stage 1 mi tavsiye edersiniz? Exedy stage 1 kullananlar herhangi bir sorun, konforsuzluk, sertlik yaşıyorlar mı?
ebayden model yılına göre stage2 takmıştım. xtd marka. çok çok güzeldi. ömürlük demişti cem taşçı bana. orjinalde yumuşak olmuştu benim ki :) kavraması filan da mükemmeldi zaten
Bu mudur?;
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/XTD-S...item2c5ee3a77a
XTD fiyatları exedy'nin yarısı çıkıyor. Anamızdan exedy'le doğmadık ya :) Ben XTD'yi bir araştırayım bakalım.
Saolasın.