dükkan önü olup bir sürü isparka ait otopark var. isparka parasını ödeyip dükkanın önlerini açsınlar bakalım nasıl oluyor.
Printable View
benzer bi durum başıma geldi arabamı binanın önüne çektiğimde ki aynı zamanda zemin kattaki marketinde önü oluyor market sahibi olan lavuk artis bi şekilde "arabanı çek" deyiverdi bende o an şalter attı "çekmessem nolacak" diye cevap verdim ki binanın önü yol üstü ve park yasağıda yok hemen hemen benzer bi durum sonuç biraz ağız dalaşından sonra kafa göz girdik birbirimize bizi zor ayırdılar tahmin edersin. Eski bir belediye çalışanı olarak kendisine bir miktarda kaldırım işgal cezası da hediye ettim zabıta kanalıyla mosmor suratına çok yakıştı
park yasağı yoksa kimkime karışabilir? ister bigün koyar ister 3 ay. dükkansa dükkan, heryerde dükkan var adam napcak arabasını? dükkana kira ödüyosunuz, önündeki kaldırıma, yola, park yerine değil. o duba olayıda çok saçma, bi sokağa giriyosun heryerde duba var. nereye sokcaksın arabayı? camını kır, çektir vs diyen arakdaşlar, aynısının başınıza geldiğini düşünün. ben çalışcam, uğraşcam alnımın teriyle para verip araba alcam, adamın biri çizicek, camını kırcak, lastiği indircek. sebep? dükkanın önü kapanıyomuş. bende dükkanın camlarını indiriyim ozaman, arabamın yanını kapatıyo diye.. kan çıkar valla..
tabi çizmek , camı kırmak sileceği sökmek gibi yorumları şaka espri olarak algılıyorum, geyiğine yazılmış mesajlar onlar . Mutlaka ki öyle insanlarda mevcuttur gerçek hayatta, hatta bir üst rütbe sahibi olanları sokakta vay a.q adam 200 milyara merc almış şerefsiz deyip yanından geçerken boydan boya çizen ezik kesimdir. Ama tabiiki forum üyesi aramızda böyle insanlar mevcut değil.
Bir anımı da paylaşayım. Beyaz eşya mağazamızın önünde 8 araçlık park yerimiz var , cadde üzeri değil, araçlar caddeye dikine giriyor yani. çok kalabalık bir yer olduğundan park yeri bulunamayan bir yer , bazen insanlar dükkanın önüne park ediyor ( sokağa veya caddeye değil direk dükkanın önüne :) ) sonra da tartışıyor . bir defasında havalı bir arkadaş uyarıma rağmen park edip gitti. Bende 3 arabamızı sağına soluna arkasına park ettim. 2 saat sonra geldi , arabayı çekmemi istedi , çekmedim tabi doğal olarak. sonra gidip çekici getirdi. çekici benim arabamı çekemedi tabi yasak yerde olmadığı için :)
Kısaca ertesi günü aldı arabasını.
park etmek yasak degılse 5 haftada koyar 3 haftada sanane ?
boyle bı sey olamaz yok dukkanımın onuymus bılmemneymıs cektırcekmıs
park edılmesı yasak degılse o adam orda 5 ay dursa arabası kımse bısey dıyemez,
o kadar onemsıosan orayı gıtcen beledıyeden kıralıcan
şahsen benım arabamı elletse bırısı oyle kafasına gore onun kafasını sokarım o dukkana
ne dukkanı ya burası?
Hak vermemek elde değil.Tamam rica edersiniz çeker çekmez orası sizin probleminiz ama .Dükkanın önündeki kaldırım için verginizi veriyomusunuz? Veya orası size mi ait? Adamın yaptığı doğru bişey değil ama bide bu yönden bakmak lazım.Kundakla diyen arkadaşlar olmuş,düşünmeden yorum yapmayalım lütfen
Geniş Geniş Konuşan Arkadaşların dükkanının önüne götürüp koyacan arabayı 2 hafta baakalım ne yapacaklar adam elalemin arabası yüzünden ekmeğinden mi olacak?
polisi araman yeterli
yasak degılse oraya coktan dubayı koyup gelıp cekmek ısteyen arkadasa ızah ederdım boyle boyle dıye oda ınsansa anlar gıderdı...
ama öyle bombos bı yere adam cektı dıye arac kundakla vs olursa durum bu guzel kardesım
ekmegınden olmamak ıcın ekmegını kovalıcaksın
kundaklama veya zarar verme konusuna katılmıyorum ne olursa olsun milli servet ama ayı oğlu ayı gidip izin almıyor sinir bozucu bi durum , en güzel yaapılacak iş kıçından 3-4 kişi kaldırıp yola doğru atıp sabah polisi aramak.
valla hangi konuda yasa kanun kural işliyor bu memlekette?
hiç bişey yapamazsın adam çekene kadar beklemek zorunda kalırsın
Park yasağı yok bişey yok bunu polinsde çekmeye hakkı yok, başka bi çekiciye çektirtirsen ve yakalanırsada fena öperler..
Bana görede dükkanın önü diye parkettirmemek gibi bi hakkı yok dükkan sahibinin dubalar koyanlarda oluyor o dubaları dükkanın alanına atmayı çok seviyorum..
Nasıl bir mantıktır bu..
O zaman isteyen isteyene tecavüz etsin, isteyen istediğini kessin, isteyen istediğinin arabasını çizsin, isteyen de elalemin dükkanını taşlasın.
Bu mu yani?
Neyse böyle bir anlayışa "doğruyu, kuralı, yasayı, kanunu" anlatmaya çalışmam boşa zaman kaybı..
adam yazmış okumuyomusunuz? araştırmış dükkanın önündeki yola park etmek yasakmış !