|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: clio
|
selam arkadaşlar yaza doğru kısmetse honda civic almayı düşünüyorum(1,4ise) frenlerinin problemli olduğu söyleniyor zor duruyormuş abs olduğu halde çözümü varmı
|
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: yok
|
ABS olunca zaten araba daha uzun mesafede dururki.... sadece abs fren kilitlenmesini önler.... ayrıca çokta kötü değil frenleri.. bakımlıysa durur....
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
Otomobil: MK2b mJET
|
Konu bi yanada merak ettiğim bi olay var ve heryerde farklı farklı yazıyor.
Abs fren mesafesini uzatırmı,kısaltırmı?? __________________________________ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !!!
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
|
ıslak zeminde kısaltır abs kızaklanmadığı için... ama konvansiyonel fren ıslakta panik frende mutlaka kızaklar ve mesafe uzar... kuruda konvansiyonel kızaklamazsa ABS'den iyi tutar ve durur ABS aynı zamanda zaten hemen devreye girmez verilen fren basıncına göre devreye girdiği için zaten abs çalışmadığı durumda frenler zaten konvansiyonel olarak çalışır.....
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: CİVİC / EJ9
|
ben 1.4 is kullanıyorum en kaygan zemınde bıle fren gayet guzel tutuyr ısteyene denerız
oem frenler
__________________________________ www.ilovemyek.com __________________ Ek hatchback Bir insan, başkalarını övme hastalığına yakalanmışsa, bunun sonu gelmez. Bu kimse, menfaati gereği fasık ve zâlimleri de övebilir. |
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: Pure White
|
hıcbı fabrıka durmıcak araba yapmaz.adam akıllı gıdersen sıkıntısız frenlerın olur ama trafıkte 150-200 gazlayıp fren beklersen ondekı arabaya arka koltkta misafir olursun.
__________________________________ Hareli köyün polisajcısı !!! ![]() 88 coming soon...
|
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
Otomobil: E46 3.16Tİ Compact
|
1.4is sedan kullanıcısıyım aracımda abs fren mevcut diğer abs frenlere nazaran sert fakat durmama gibi bi sıkıntıyla karşılaşmadım çok şükür.
__________________________________ - The Ultimate Driving Machine.
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
Otomobil: clio
|
ardaşta 1,6 ise var servis abs fişini çek daha iyi olur diyo......
|
|
|
|
|
|
#9 |
![]() |
Eğer limit fren yaparsa doğru, daha iyi dururda trafikte bunun hiç bir garantisi yok ki.
Hangi servisse saçmalamış. Fabrika servisin bildiğini bilmiyormu yada daha komiği boşunamı üretip opsiyonlamış 1.4is'lere 1.6 ies'lere ?? |
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: 106 GTI :)
|
Gerçekten bunu bir servis söyleyebiliyor mu abi ? |
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
Otomobil: Civic 1.4 is HB Dozer--Tank--Yat--Kat--Gemi--Otobüs--Taksi--Jeep Bibiiiip
|
Servisin kaporta boya bölümünde işler kesat heralde
__________________________________ Arabada Vtec varda bizmi açmıyoruz
|
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: civic
|
sağlam lastik, balata ve disk le tatmin ediyor
__________________________________ . |
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
Otomobil: CİVİC / EJ9
|
bende abs hiç bişi yok denıyorum frenlerı gayet guzel valla
__________________________________ www.ilovemyek.com __________________ Ek hatchback Bir insan, başkalarını övme hastalığına yakalanmışsa, bunun sonu gelmez. Bu kimse, menfaati gereği fasık ve zâlimleri de övebilir. |
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
Otomobil: CİVİC Sİ / AUDİ A3
|
bence abs olan ve abs olmayan araçlarda bilinçli yapılan frenlemede abs siz araba daha kısa mesafede durabilir....fakat refleks durumunda atak frenlemede abs daha kısa fren mesafesine sahiptir diye düşünüyorum.
|
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
Otomobil: Subaru
|
1.4 is aracımı satmamın en önemli nedeni fren problemiydi,frenlerinin pek iyi olmamasından dolayı çok büyük bi kaza geçircektim.3 sene bindim ben bu araca ki aracımda hava kanallı disk vardı.kesinlikle frenaj problemli.büyük hüsrana uğrayabilirsiniz.
|
|
|
|
|
|
#16 | |
![]()
|
Kuruda normal fren kızaklamadığı için ABS'li frende kızaklamaz,sonucta biyere kadar dediğiniz gibi aynı şekilde calısıyor.Balata ve diskleri daha iyi ve yeni teknolojilerle üretilmedikten sonra kızaklamadan daha iyi durması cok zor. Mantık olarak düşündüğümde;normal fren kızakladığında zeminle sürtünmesi daha cok olduğu için daha kısa sürede durur gibime geliyor ama adamlar ABS'yi icat etmiş iyi güzelde.Sadece önümüze bi engel cıktıgında kontrollü şekilde kaçalım ve duralım diyemi yapmıs...Yani bu ABS icat edilirken daha kısa mesafede durmamız için düşülmüş bisey değilmidir? __________________________________ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !!!
|
|
|
|
|
|
|
#17 | |
![]()
|
Kuruda ABS devreye girerse uzar Ama konvansiyonelde uzamaz çünkü kuruda ABS'deki gibi kesiklik yapmaz fren ve daha iyi bir yola tutnma sağlar Ayrıca ABS'nin üretim amacı fren mesafesini azaltmak değil dengeli fren sağlamak ve aracın ani frenlemelerde kilitlendiğinde direksiyon hakimiyetini elde tutmaktır...
|
|
|
|
|
|
|
#18 |
![]()
|
Heh simdi oldu öyleyse tamam.Bilgi için tesekkür ederim
__________________________________ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !!!
|
|
|
|
|
|
#19 |
![]()
Otomobil: R21
|
eski aracımda abs vardı 2002 model civic abs çok çabuk devreye giriyordu uyuz oluyordum ulan bu abs yi icad edenin diye son aldıgım 2 araçtada yoktu ıslak zeminde denemek ve fren tepkilerini ölçmek için frene asıldıgımda ve direksiyonu saga sola çevirdigimde abs yi icad edene baya bi dua ettim
ama civic lerin gerçektende frenleri gidişine göre zayıf
|
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |