Toplum olarak arabacılık konusunda tekiz bunu çok rahat söyleyebilirim. Niye diceksiniz, herkes bişeyler yapıp bu işten ekmek yemek için uğraşıyor. 0km araba alan bile hemen bi kaç pasta cila işi, bi kaç dış görüntüyle oynayarak 2-3gün sonra aracı ilana veriyor.
2. el araç piyasası öyle olduki herkes bu işten ekmek yiye yiye şimdikilere ekmek kalmadı. Bakıyosunuz her araç alan çok binmeden satıyor. Bu eskiden belirli bi kaç kişide vardı ama şimdi herkes araba alınca satmayı düşünüyor. Bu halde de piyasa alıp başını gidiyor. Geçen gün efsane kasa Corolla'lara baktım (98kasalar) maşaallah biz iES'lere çok para isteniyor diye söyleniyorduk, Corollaların hiç farkı yokmuş 25lira olmuş onlarda.
Facebook bu işin ekmegine yag sürer nitelikte, nitekim orda araçlar alınıp paylaşılıyor, her anını kareleyip hemen facee atayımda millet benim aracımı görsün ilgileniyorum, tertemiz edası vermeye çalışılıyor.
Özellikle ankaralı BMW'ci tayfanın sistemini ögrenince şok oldum, çok ilginç.
Bir E30, E36 herneyse güya başka birine satılıyormuş gibi söyleniyor. Şu arkadaşa hayırlı olsun deniyor, o arkadaş 1ay kadar o arabayla geziyor, sonra o da başka birine satıyor (ortada satış yok haa). O alanda aynı şeyi yapıyor yaklaşık 3-4ay sonra aracı en eski sahibi geri alıyor. Güya çok el deiştirdi yaa, o zamanlar 30a sattım dedigi araç şimdi 40 oluyor. Sistemi böle gruplaşarak kurmuşlar ve ankara dışı bi kaç enayiye araçları saplama ugrasına giriyolar çogu kez. Dikkat edin bu araçlara bincek kişiler asla ankara arabası almıyor. Gidip başka illerden alıp kendileri topluyolar. Ankaradan gerçekten satılan bi BMW muhakkak şehirdışına satılıyor. Ankara içinden kimse almıyor (genelde araçlar haşat...)
Sistemi güzel kurmuşlar, kendilerince şişiriyolar piyasayı![]()
İnsanları, yalan söylediklerini anlayacak kadar tanımak istemiyorum.
ederinden fazla para verip araç satın alanlar hergeçen gün paralarının değerini düşürmeye devam ediyolar. bu piyasa kolay kolay durulmaz herkes al satçı kısa yoldan para kazanma insan kazıklama derdinde.
Bir atasözü der ki ' sen eşek olursan semer vuran çok olur.' Sorun ilan siteleri değil, bizim milletimiz 2. el araç alıyorlar sıfır satış fiyatının üstünde abi pahalı almışın diyorum, kardeş bu araba hatasız diyor sanki bana antika araba alıyor hiç mi yıpranmıyor bu araba km si 100 bine gelmiş. Neyse işin özü alan memnun satan memnun demek ki 2000 şahinin 17'e satıldığı bir ülkede herşey müstahak bize.
Ben galerici olarak şunları söyliyeyim 2008 den beri bu işle ilgileniyorum piyasada biniciler arzı belirliyor piyasadaki büyük kiralama firmaları veya şirketlerde piyasayı belirliyor örneğin 1 . Aylarda firmanın biri 1000 e yakın Albea yı satışa çıkardı ozmnlar 18 e alıp 20 ye satmaya çalışıyorduk şimdi ise piyasada Albea yok firmalarda satmıyor satsalarda tek tük çıkıyor oda az çıktığı için pahalı çıkıyor şuan piyasada 24-25 lira çok çıksa yine aynı şekilde 20 liraya düşer anlatmak istediğim 2010 model üzerinde orta sınıf araçların piyasasını kiralama şirketleri belirliyor.. Canlı 1 örnek daha şuan büyük bir kiralama firması Polo larını satıyor dikkat edin geçen ay 2010 pololar 34 e 35 e gidiyordu
suan 32.33
pasword:JDM
2.el piyasasın yüksek olması daha çok piyasanın doymuşluğu ile alakalı.
Biz henüz otomobile doymuş bir millet değiliz.
Dünyada 1000 kişiye düşen motorlu araç sayısını gösteren ülkeler listesini veriyorum.
Listeye bakıldığında Avrupa ülkeleri 500'ün üzerinde Türkiye ise 233 ile 60.sırada.
Ülkelere göre araç sayısı listesi - Vikipedi
Marv (Mickey Rourke) on the Mercedes:
"The padre drove a Mercedes, or at least that's what they're passing off as a Mercedes these days. Modern cars, they all look like electric shavers."
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)