User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
34 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Yurtdışı Telfon Kayıt Hakkında [YARDIM]

otuzdört
    Misafir

Yurtdışı Telfon Kayıt Hakkında [YARDIM]

Arkadaşlar, elimde yurtdısından gelme bir telefon var faturası vs yok, Bu telefonu türkiyede kullanmak için neler yaptırmam gerek ve nerde yaptırabilirim.

Birde, imei kayıt ettirrken imei'yi sisteme girdiğinde kaçak veya çalıntı çıkma şansı var mı..

Telefonu aldım ama Çalıntı felan cıkarsa kayıt ettirirken basımıza iş alırmıyız, bundan korkuyorum acıkcası..

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    türkiyeye son 1 ay içerisinde giriş yapmış ve 2 sene içerisinde herhangi bir imei kaydı yapılmamış pasaport ile kayıt ettirebilirsin

telefon turt dışından alındıysa zaten tr de çalıntı vs olayı karşı tarafın fatura ibrazi ile gerçekleşir

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

otuzdört
    Misafir
    Şu kısmı anlayamadım, tr de çalıntı vs olayı karşı tarafın fatura ibrazi ile gerçekleşir Yani eğer calıntı felan ise belli olurmu kayıt sıransında cıkarmı.

HaKo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onursumer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    türkiyeye son 1 ay içerisinde giriş yapmış ve 2 sene içerisinde herhangi bir imei kaydı yapılmamış pasaport ile kayıt ettirebilirsin

telefon turt dışından alındıysa zaten tr de çalıntı vs olayı karşı tarafın fatura ibrazi ile gerçekleşir
    2 yıl değil 1 yıla indirmişler onu artık senede 1 kere kayıt yapılabiliniyor. Fakat dediğin gibi 1 ay içinde giriş çıkış yapmış olması şart..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı otuzdört Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar, elimde yurtdısından gelme bir telefon var faturası vs yok, Bu telefonu türkiyede kullanmak için neler yaptırmam gerek ve nerde yaptırabilirim.

Birde, imei kayıt ettirrken imei'yi sisteme girdiğinde kaçak veya çalıntı çıkma şansı var mı..

Telefonu aldım ama Çalıntı felan cıkarsa kayıt ettirirken basımıza iş alırmıyız, bundan korkuyorum acıkcası..
    Yurt dışından gelen telefon nasıl çalıntı çıkabilirki. Sonuçta çalıntıysada yurt dışında olmuş bir olay burdaki sistemde çıkmaz oda..

mrtngn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı HaKo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2 yıl değil 1 yıla indirmişler onu artık senede 1 kere kayıt yapılabiliniyor. Fakat dediğin gibi 1 ay içinde giriş çıkış yapmış olması şart..
    Kaynak nedir acaba merak ettim doğruluğunu? 1 yıla düştüyse çok güzel olmuş ama Bilişim Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun sitesinde hala bu yazıyor.

Gümrükler Genel Müdürlüğü'nün 31.01.2008 tarih ve 2981 sayılı yazısı ile yapılan ve 01.02.2008 tarihinden itibaren geçerli olan düzenlemeye göre bir kişiye yurtdışından 2 takvim yılında 1 adet cep telefonu getirebilme hakkı tanınmış, yolcunun yurda giriş yaptığı tarihten itibaren en geç 1 ay içerisinde cep telefonunun kayıt altına alınması zorunluluğu getirilmiştir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mrtngn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kaynak nedir acaba merak ettim doğruluğunu? 1 yıla düştüyse çok güzel olmuş ama Bilişim Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun sitesinde hala bu yazıyor.
    Geçenlerde kaydettirdim birtane, turkcell iletişim merkezindeki arkadaş söyledi yılda 1 olduğunu, bende 2 yılda bir biliyordum ama belki oda yanlış biliyor olabilir.

otuzdört
    Misafir
    Pasaport sorundeğil, o kolay iş girip cıkarızda Cihazı kaydettirirken sorun ckarmı diye teredtutteydim ben. Sanırım sıkıntı olmuycagından yanasınız,

Siz Türkcell'de nediyerek kaydettirdiniz nasıl ayaryaptırdınız anlatabilirmisiniz acaba ?

mrtngn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Peki 2 yıl geçmeden mi kaydettirdiniz?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ayar falan yok, pasaportunla trcell e gidiyorsun, telefonumu kaydettiricem diyorsun 5 tl karşılığında onlar hallediyor 5 dakikalık bir işlem. Pasaportun sahibinin orda olması gerekiyor yanlız.. çoğu kabul etmiyor sahibi değilsen..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mrtngn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Peki 2 yıl geçmeden mi kaydettirdiniz?
    yok kaydettirdiğim pass a ilk kez kayıt yapıldı.

otuzdört
    Misafir
    ayar falan yok, pasaportunla trcell e gidiyorsun, telefonumu kaydettiricem diyorsun 5 tl karşılığında onlar hallediyor 5 dakikalık bir işlem. Pasaportun sahibinin orda olması gerekiyor yanlız.. çoğu kabul etmiyor sahibi değilsen..
    Anladım, bu imei muhabbetini felan onlar ayarlıyor dimi.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    telefon çalıntı olsa bıle çıkma şansı yok

turkiyeden çalınan bi telefonda bile çalındığını ıdda eden kişi fatura ibraz edemezse size dokunmazlar

arkadaşımın başına geldi ordan biliyorum

çalınan telefonunun kimde olduğu tespit edildi ama doğubanktan faturasız almıştı çok onceden ibraz edemediğinden bi mudahele yapılmadı kullanan kişiye

bu arada gene 1 yıla düştüyse kayıt olayı çok iyi bu sene iphone 4 kaydettirmiştim 2 sene nasıl geçer diye düşünürken haber resmi kaynaklıysa super

135
    ├┼┼╕
    246R

otuzdört
    Misafir
    Ozaman, cok iyi ben gideyim kaydettireyim su cihazı haftaya Teşekkürle, insallah sıkıntı cıkmaz..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ozaman, cok iyi ben gideyim kaydettireyim su cihazı haftaya Teşekkürle, insallah sıkıntı cıkmaz..
    çıkması çok zor

senin imein ile telefonum çalındı diye savcılığa başvuran kişi kesinlikle fatura ibrazı yapmak zorunda oyle havadan kimse telefon arkadaşınmış diyip elinden alamaz

135
    ├┼┼╕
    246R

chiefkadir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    +1

otuzdört
    Misafir
    Alıntı onursumer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çıkması çok zor

senin imein ile telefonum çalındı diye savcılığa başvuran kişi kesinlikle fatura ibrazı yapmak zorunda oyle havadan kimse telefon arkadaşınmış diyip elinden alamaz
    Elimden almayı geçtim cezası felan vardır sonra bi telefon için patlamayalımda

BarBo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pasaport sorundeğil, o kolay iş girip cıkarızda Cihazı kaydettirirken sorun ckarmı diye teredtutteydim ben. Sanırım sıkıntı olmuycagından yanasınız,

Siz Türkcell'de nediyerek kaydettirdiniz nasıl ayaryaptırdınız anlatabilirmisiniz acaba ?
    pasapot ve cihazla beraber turkcell iletişim merkezine gidiosun 5 lira(olması lazım) karşılığında kaydettiriyosun ve hiçbir problem çıkmıyor.tim çalışanıyım güvenebilirsin
    Alıntı SekoLive Nickli Üyeden Alıntı
    abi herkesin bi quatrosu olmamıs olabilir ama herkesin bi kuş serisi olmustur

alperkmen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    imei sorgulama yaparak internetten bakabilirsiniz cihazın durumuna cunku gittiginiz turkcell bayiiside o sistemden bakıyo

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)