baska marka arabanın konusuna girip en iyisi benimki diye mesaj atanlara hastayım))
1.4 ecoboost cıkarsa tam az yakan gunluk kullanılcak arac olur.
Arabanız hayırlı uğurlu olsun. Güle güle kullanında O argümanlar ne kadar geçerli tartışılır.
1- Hacimmidir kriter yoksa güçmü?
2- Bu imkansız. Euro5 olan arabalar 5000 devire kadar enrichment dışında 14.7 AFR ile yürümek zorunda dolayısı ile aynı hacime sahip araçlarda birinin diğerine açık ara ile fark atması diye birşey sözkonusu değil. Fark olurmu? Elbet olur. Ama 0.1 litrelerden falan bahsediyoruz burada. Aracın ağırlığını falan katarsak elbet değişir tabi. Ama bu motorun az ya da çok yakması ile alakalı bir durum değil.
sonuncuyu pas geçiyorum![]()
Hakikat aramakla bulunmaz ancak bulanlar hep arayanlardır. / Bayezid i Bistami
--..-.----.-..
Hakikat aramakla bulunmaz ancak bulanlar hep arayanlardır. / Bayezid i Bistami
--..-.----.-..
3.5 çift turbo 365 hp ilk çıkan ecoboostlar ama biraz eskidi. Bi yenileme gelebilir v6 ya.
kısaca:
1.6 150ps
1.6 160ps
1.6 180ps
2.0 203 ps
2.0 240ps
3.5 355ps
3.5 365ps
İlerde de belki 1.0 3 silindir ve 3.0 çift turbo v6 gelebilir.
Dizel olarak da:
1.6 95ps
1.6 115ps
2.0 115ps
2.0 140ps
2.0 163ps
2.2 200 ps
4.4 v8 yakında
6.7 v8 400 ps
var şimdilik.
Azim Oto Özel Ford Servisi
http://www.azimfordservisi.com/
Edit ...
yazmıştımda sildim , Şimdide en iyi Mitsubishi olmuş , hadi bakalım daha neler görücez...
Konuya gelirsek Turbo hayatın kaçınılmaz gerçeği olma yolunda ilerliyor.
...::: Çirkin kadın yoktur , az Votka vardır derler... Geçiniz ! Çirkin kadın vardır, midesiz erkekte çoktur. Votkaya *** atip durmayalim onunda bir suçu yoktur :::...
honda nın konusu geçmiş bir mekale okumuştum günümüz emisyon kurullarına atmosferik cevap verebilmenin zor olacağından dolayı honda nın da 1.6 160bg ve crz type-r da kullanılması beklenen 1.6 200bg turbo motor düşünceleri vardı honda da bu yeni akıma ayak uyduracaktır diye tahmin ediyorum linkinide buldum
New Honda 1.6 turbo engine | VCAR7.COM
yüksek basınçla direkt enjeksiyon,çift değişken bağımsız kam zamanlaması ve turbo oluşu
(değişken geometrili turbodur büyük ihtimal) mevcut önemli tüm teknolojileri bir araya getirmişler.
ne iyi etmişler.
Yalnız direk enjeksiyonlu fsı'lar ülkemizde sorun yaşamıştı benzin kalitesi yüzünden diye
hatırlıyorum umarım ecoboost tasarımcıları bunu düşünmüştür. :s
Ex Automobile Service Advisor - New Truck Service Area Manager
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)