yağ değiştirirken
usta:bu araba hiç kaza yaptımı
b:yok abi benim bildiğim ufak tefek vuruklar var
usta:bunda toros şanzımanı var değişmiş bu
b:tamam abi borcum ne kadar ?
![]()
yağ değiştirirken
usta:bu araba hiç kaza yaptımı
b:yok abi benim bildiğim ufak tefek vuruklar var
usta:bunda toros şanzımanı var değişmiş bu
b:tamam abi borcum ne kadar ?
![]()
2008 yılında sıfır honda civic aldık o gun bu gundur sanayı yuzunu gormedım Honda servısındede muhabbet edılmıyorkı adamlarla![]()
DR. OWL
Araba park halindeyken biri sol aynaya çarpmış ayna camı kırılmış sanayiye gittik.
sanki araba pert olmuş..
b : abi bakarmısın
u : buna noolmuş.
b : nolmuş usta
u : dağılmış bu.
b : ayna ayarlayabilirmisin buna ?
u : komple lazım elektrikli bu 130 tl
b : yok usta çalışmıyo zaten ayna lazım sadece yapıştırırız
u : bizde yok
![]()
34 TE 3516
Para için değil , mutluluk için çalış
sürücü tarafındaki camda sürekli problem oluyordu 4. yada 5 inci defa götürdüğümde ustayla aramızda geçen diyalog.
Ben-- Abi yine bozuldu bu cam bi el atıver.
Usta--- Lan olum iffet mi yapıyon karıları cama oturtup mu s...iyon ne *** yiyon bıktım artık..
herkes yarılmıştısağolsun halletti bi dahada bozulmadı
![]()
geçen hafta ömer abiyle sanayiye gittiğimizde olduydu
araba honda crx orjınal motor kaputu açık debrıyaj pedalını aşağı düşürülmesi içn bekliyor, Adamın biriyle ömer abinin muhabbet.
A: motoru kaça değiştin
Ö: hangi motoru ?
A: motoru değiştirmişin
Ö: ???
A: arabanın motorunu olum swaplamışın
Ö:Orjinal motoru abi o d16a9
A:yok be öylemi ?
Ben: öyle öyle 130 hp lik
A: kaça yıkattınız ya değişmiş gibi duruyo ( kıvırma aşaması)
DR. OWL
Daha 1 hafta önce başıma geldi 1.4is e tüp taktırdım. Dolaştım ayar olmamış. motor ustamın yanına uğradım dolaşırken. işi yokmuş beraber gidelim dedi. Tamam dedim. gidiyoruz bi de usta baksın diye 15 dk felan dolaştık.88'in arkalarında şahinler turbo 124ler felan sıfır çiziyo bikaç tane de Bmw var.
U:yaa bu p.ç çıraklar hep müşteri arabalarını kaçırıp sıfır çiziyolar
B:ustaları anlamıyomu bunların arabayı kaçırdıklarını ?
U:amk i.neleri arabaları yapıp kenara atıyolar. takip etmiyolar bebeler de anasını s..yo arabaların... Bizim dükkanaki çırak da bikere kaçırmış yatak sarırdı motora 2 senedir direksiyona bile oturtmıyom...
Bu sırada o sıfır çizdikleri bölgeye doğru gidiyoruz.
b:abi şu füme bmw sizin dükkandaki değil mi?
U: bi dakka lan...
o sırada tam yanlarından geçiyoruz. usta kafayı camdan çıkararak lan yusuuuuuuuuuuuuuuuf Anamı s..tin yusuuf!!!!
çırak bizim çıkmamızı fırsat bilmiş yakıyo arabayı.
Yusuf kaçtı biz de peşinden gittik dükkana ustayı bıraktım sonra ne oldu bilemiyorum.
peugeot servsinde motor yaptırdım aracıma arabayı teslim almaya gittim
B: Usta motor guzel olmus saat gıbı masallah
u :valla cok guzel oldu
B:usta bide rodaj yapacaz dımı kac km basmıyım
u:ne rodajı a.q ben bı otoban yaptım 220 devırdım gazla gıtsın motor garantılı demisti bayagı sasırmıstım![]()
Aracımın sonradan takma egsoz ucu (krom) , vidası gevşer ve egsozla temas ederek rölantide garip bi zırıltı yapar.
Ben : Araç rölantideyken egsozdan garip bir ses geliyor , gaza bastıkça artıyor
Usta : Lifte gir.. ben bi bakayım
Ben : Abi bu araç basık lifte girmez başka türlü halledemezmiyiz
Usta : Yavv ben buraya ne basık şahinler soktum sen gellll... ( Aracım 1.6 ies )
Usta : Çamurluklardan asılarak aracı lifte almaya çalışır
Ben : Abi sen nabıyosun ? Kafanmı güzel sıçtın çamurluğun içine..
Usta : Neyse tamam sen kanala gir orda bakak.. Altına girer 35dk inceleme kurcalama sonrası , senin susturucunun içi dağalmış değişmesi gerek diyip , 150 -200tl mebla çıkarır.
Ben : Abi elindeki anahtarı bana verirmisin ?
Usta : Al bakalım nabcan
Ben : Egsoz ucunun vidasını sıkar kendim orada gaz verip.. sesin gittiğini duyar, ustaya tek kelime söylemeden biner geri geri çıkış yapar , sanayiden uzarım![]()
![]()
BOYASIZ GÖÇÜK DÜZELTME ' PDR DENT REPAİR
en çok güldüğümdaha fazla benzine dayanamayacağımızı anladığımızda LPG taktırmaya karar verdik bi arkadaşım ankara şaşmaz oto sanayiğinde Damla LPG de bağlatmıştı lovato yu ve memnundu dedik bizde orda yaptıralım nese gittik içeri girdik muhabbet başladı usta arabanın başına gidelim orda konuşalım dedi tmm dedik .
usta: abi araba nerde
ben: dışarıya çektim
usta: hangisi abi
ben: şu dışarıdaki beyaz doğan
usta: suratı acayip bi ifade alır abi sistem varmı üstünde
ben: yoo daha ilk defa bağlanacak lpg
usta : abi bu güne kadar aklın nerdeydi
ben : benzin iyiydi daha fazla dayanamadık
usta : abi naptın sen ya bu devirde benzinli tofaş
bir diğeri ...
eniştem kaza yaptı arabasını ailemizin kaportacısı ramazan ustadan almaya gittim çizik iz yok hoşuma gitti işçiliği dükkandan çıkardım arabayı ramazan abi yine bekleriz dedi eyvallah dedim çıktım. Gideceğim istikamet anıttepeAnkaralı arkadaşlar bilir anıtkabirin karşısında spor tesisin yanındaki yolda kırmızı ışıkta bekliyorum. Kırmızı biraz uzun yanıyor 3 araba bekliyoruz arkamdan bi lada samara geliyormuş aynaya baktığımda biraz geç oldu sanırım yaklaşık 20 saniye kala yeşile arkadan bindirdi. Bi sinirle indim arabadan adamın o gün ödenecek senedi varmış kafa dalgın bakarken bana patladı. Marea nın arka haşat . nese polis çağırdık geldi çekici geldi tekrar şaşmaza yükledik arabayı ramazan abinin dükkana .
Ramazan abi : çok mu özledin beni hayırdır ?
ben : abi patladık eve varamadan
Ramazan abi : ne b.k yedinde becerdin onu
ben : yok abi benden değil lada geldi vurdu arkadan lambada
Ramazan abi : evledım yine bekleriz dedikte bu kadar çabuk beklemiyordum
ben : abi ne kadar zamana olur
Ramaazan abi : la bi git başımdan
Etrafında olmasını istediğin kişiler, aslında senin kim olduğunu gösterir.”
Drift King: Do you know who I **, boy?
Shawn Boswell: You're like the Justin Timberlake of Japan.
Sabah saatleri tanıdık ustanın dükkanda soğuktan donuyoruz. Dükkandakiler üşüyoz yak şu sobayı diye ustayı işinin başından zorla kaldırıyorlar. Usta sobayı tutuşturuyor, ardından içine yağ dökmeye başlıyor. Akabinde alev sobanın içinden çıkıp bidona yürüyor, kapaktan içeri giriyor ve fena bir fosurtuyla patlıyor. Bir anlığına tüm dükkan alevle doluyor, sonra sönüyor ama bi soba bir de usta yanmaya devam ediyor. Tabi olay esnasında hepimiz çil yavrusu gibi dükkandan kaçıyoruz.
Usta (kafadan dumanlar çıkıyor, yer yer tutuşmuş): Lan i.neler hani üşüyodunuz, dükkanı yaktım lan ısının diye, nereye gidiyonuz!
Sonra öğrendik ki çırak dalgınlıkla yağ bidonuna benzin koymuş biraz![]()
''Halkını cehalet ve sefalete teslim eden yöneticiler yok olmaya, cehalet ve sefalete sürükleyen yöneticileri seçen halk ise köle olmaya mahkûmdur." Mustafa Kemal ATATÜRK
siteden mod arkadaşlardan biriyle civic si'n jantlarını değiştirdik..ben arkaları o önleri değiştirdi..çıktık evin garajından ben balçovaya bi arkadaşımı almaya gittim.hep beraber piste gidicez..arkadaşımı aldım çıktım otobana arabanın önünden tıkır tıkır sesler geliyor.biraz hızlandımmı kesiliyor sonra tekrar başlıyor..aguşu aradım anlattım şöyle böyle diye..ben pistteyim gel ince ince bakarız dedi..
ses geldikçe kesilsin diye gazladım 200-220 gittim piste aguş baktı dediki
amk bu bijonlar tekerlerin arabanın üzerinde kalmasını sağlıyolar niye sıkmıyonuz la bunları iki tur boş bunlar allah korumuş![]()
old is cool
Saat 13:00
U: Ozan işin yoksa şu arabanın yağını değiştirelim bayagıdır bakmadık pislenmiştir.
B: Tamam yalçın abi değiştirelim ama 3 gibi kızın yanına gitmem lazım ona göre hallet.
U: Tamam lan yarım saat işim var ondan sonra düzeltelim.
saat 14:430 ve arabanın yağı boşaltılmaya başlar.
B: Abii gidicem hadi a.kü kız msj atıyo.
U: Bekle olum telefonla konusuyorum 2 dk sora halledicem
Saat 15:00
B: abi ver senin arabayla gideyim saat 3 oldu kız s..ak agzıma
U: Al git vurmadan gel
B: Abi çalışmıyo bu araba marş basmıyo ?
U: Moloz bak bakam motor üstünde mi arabanın
B: Ben neyle gidicem kızın yanına !!!!
U: Taksi çağırayım ? Araba bana lazım hem sen git ben getiririm arabayı işim bitince
ve araba 2 gün sonra gelir
![]()
b:aga top ayna varmı sizde
u:neye takacan
b:106 gti'a
u:106 ya olmaz o şahin aynası
b:abi m ayna oluyor ara aparatı var bende sende ayna var mı onu de ?
u: olum aparatla olmaz şahin için onlar yuvarlak yuvarlak adam gibi ayna al surdan
b:la var mı yok mu ?
u:yok ondan
b: ??????
NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!
http://www.torkgaraj.com/
Beğenirseniz çok sevinirim teşekkürler.
Çekimlerim : http://www.facebook.com/pages/Photog...09808212402660
Bursa oto sansitte başıma gelen ıkı olay
1. ford focusu bı arkadasın dukkanında soktuk pıston gomlek cakıldı grankı kolları rektıfıyecı toplamıs getırdıler blogu
usta kaç tork kaç derece sıktınız valla bız tork mork bılmeyız nasıl yanı neye gore sıkıyorsunuz dıye sordugumda ustamızdan nasıl gorduysek ayarlı kol var onla sıkıyoz olurmu oyle sey ya cok sıkı yada gevsek kaldıysa adamdaki direk cevap bı ceyrek kolda sen sık.
2.arıza tesbıt cıhazı olmıyan tamırcı usta aradı arabamız var teklıyo arıza lambası yanıyo, bı makınayı baglasan ok dedım aksam ustu ugradım araba teklıyo naptınız dedım ? conta degıstık dedı , makınayı ılkkez gormus galıba, usta sentesı olmamıs sente atlak dedım adamın dırek söylediği şey iki tuşa tıklada duzelt be abi .
“Dünyanın sorunu, akıllılar hep kuşku içindeyken aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır.”
ben: usta on lokma varmı birde pense lazım..
ustalum on lokma ve abine
ben: usta benim iş ne oldu
usta:tornada gelsin takarız (bu arada çırak lokmayı penseyi verir..)
ben : usta bi baksana.![]()
usta : naptın laa yine
(tavan daki antenin vidası yalamaoldu..)
usta : bunu ya kökten kescez yada tavan döşemesini sökcez alttan çıkarcaz
uzun iş yani ..
ben : elimde anten asıl işi unutmuş çaresiz bakış![]()
low is low
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)