acaba dynoda ben ne güç çıkartırım :)
Printable View
acaba dynoda ben ne güç çıkartırım :)
şehir içi 12nin altı yalan:D
oda şuan ki benzn parasına göre 50krş yapar.
Al bendede o kadar :) 3 farklı cooper s kullandım.Aklımdaki en vurucu ortalamam 8.5 litredir.Sadece uzunda 2 litre daha altında inersin.
Tabi 8.5 litre günümüzde 36 kuruş yapıyor ama kuruş hesabı yapmak mantıksız bugünkü mesaj yarın anlamını yitirebilir :)
Yalnız birazda sağ ayak meselesi,en ufak kaldırırken bile heyecanlanırsanız araba fena yakıyor.Benim yakın arkadaşım 1 depoya 350 km yapıyordu fix.Stok cooper s ile :)
2002-2004 modeller daha az yakıyor buna kesin eminim.2002,2003 kullandım 40 bin km boyunca.Şu andada 10 bin km'dir 2005 kullanıyorum.Alt vitesleri falan oldukça kısa ama 6.vitesteki devirleri her iki tipinde aynıdır.
Sadece kasnak (%16 m7) ve buji ile dynoya çıktım 195 hp verdi.
Bu arada ilandaki aracın airbag kapağı açılmış gibi geldi bana..Daha farklı açıdan fotoğraf alırsanız net yanıtı veririm.
Mini Cooper Cooper S 2006 Model 21.000 EUR Sahibinden satılık ikinci el bi düşün sahibiyle konuş fiyatta piyasadaki en temiz...
Isterseniz 2005 manuel sunroofsuz koyu mavi var. 23bin km de tertemiz, Deri döseme, Harman kardon, Chrono paket ,xenon vs
43bin tl
eyvallah Uygarcım, inşallah sende gönlüne göre bir arac bulursun
ikisinde var .. psi bazında bilemiyorum ama yanlış hatırlamıyorsam 74 yada 78 en az yakıt tükettiği aralıktı .. Düz yolda 3.2 3.4 arası ilerliyordu anlık tüketim.. Yoksa o ortalamaları tutturamazdım dimi :)
ben yarın ozellıkle cekıp bu konuya vıdeoyu koyucam hatta sızın araba cok yakıo demeyesın dıe 2 tane manuel 1tane otomatık r53 s de cekıp koyabılırm . sonucta sende uzun sure kullanmıs ve halende cooper s kullanıyorsun ama ortada 1 lıtre fark yok yakıtta baya fark var .
r56 turbo oldugu ıcın sakın kullanımda turbo devreye gırmeyınce r53 e gore daha az yakıcaktır . cunku r53 alt devırde olsa sj olcugu ıcın her turlu yakıo . neyse arkadasın konuyu zaten bıraz degıstırdık bence ılk bastakı mavi gecsın 33 e cok daha ıı s ler bulabılır
yok şöyle bi teorim var. Turbo devrede degilken araç gerçekten pasif r56 için konuşuyorum. Twinscroll la daha iyi doldursa da , sc ın her an devrede oluşu sanki daha az gazla aracı hareket ettirir gibiydi .. Hissiyat bi de yol bilgisayarının anlattıklarını söylüyorum sadece..
bi de şöyle bi resim ekleyeyim :)
çanakkaleye istanbuldan depoyu doldurup şehir içi gezisi de yapıp gelmiştim , gelirken çok sıkılıp hızlı geldim rüzgara da karşıydı haliyle ortlamayı arttırmıştım ... Eve döndüğümde artık benzinim bitmek üzereydi depoyu doldurduktan sonra BC dan gelen mesaj :
http://i52.tinypic.com/sw2xk5.jpg
:)
Mustafacım valla jokey çok önemli.70 de sabit hızla kaç yaktığın değil,70'e çıkarken kaç saniyede çıktığın önemli :) O manıtkla tapa gaz 120 ye çık-in çık-in derken mini yakıtı fena hüpletir senin kastettiğin şey o bence.Mesela sadece şehir içi kullanan adam 11-12 litreden aşağı indiremez.Buna eminim.Ama aynı miniylede Görkemin dediği kilometreleri yapmak mümkün :) Yalnız sadece anlık olarak 3-4 litre olan ortalamalara katılmıyorum.Gösterge gösteriyor mu ? Evet gösteriyor ama kesinlikle 4 litre ortalamayla seyredemez r53 :) Zaten 55 litre deposu var hadi çok zorlama 50 litrede bırak 4 litre ortalamayla 1100 km gitmesi lazım :) Ki genelde uzun yolda rekorlar 700-750 km civarlarında r53 ile :)
Görkem bordun saçmaladığını açık olarak söyleyebilirim :) Dahasıda var bak :) ortalama 5.9 fln gösteriyodu.1 depoya 680 km yapmıştım sonra fulledim manzara bu şekilde ama uzun yol deil istanbul içi tem.
http://students.sabanciuniv.edu/yemre/ipon%20(11).JPG
Yok valla :) Sen fazla zorlamamışsın anlaşılan ama benzin filtresini değiştirmek için dibine kadar bitirdim ben.Sonra gittim depoyu fulledim manzara böyle :) Gerçi bu fiş eski ataşehir full den,ama filtre değişim sonrası 55.6 litre almıştım opetten ama 54 litre civarında bi kaç kere daha aldım farklı istasyonlardan :)
http://students.sabanciuniv.edu/yemr...20(Medium).JPG
Aynen öyle..Güncel 1.6 turbolar 1.4 tsi'lar deli gibi yakıyolar..Bu değerleri 200 hp civarıyken yakalmıştım.Kasnak headers egzost iptali vardı :) Stokken o kadar az yakmıyor bence.Kasnak filtre hafif jant şart.
Ben 207 gt ile aldığımda bursadan mersine 90ı geçmeden geldim.
Muayne yoktu onun için radarada girersem direk paket olucaktım.
Yolda depoyu fullediğimde kalan menzili 1300lü bi km görmüştüm.
Dizel fiestamda o km yi görmedim sevindirik olmuştum:D
Ama tabi otobana girince 140 150 gittim 10 dakika sonra falan 550ye düşmüştü:)
guclu arabalar son vıtesıde uzunsa 80 100 120 km hızlarda, anıde hızlanma yapılmazsa gercekten az yakıyorlar,
vectra 2.5 motor 230 bg makıne 1.4 ton 5.4 5.5 ortalama ıle gıdıyordum 95 100 km hızla.. 80le gıtsem dahada ınerdi, kı son vıtes cok uzun deıldı,
yakıtı içer denen makınenın degerlerı bunlar, sehır ıcındede 12 13 arası, kullanma seklı cok onemlı tabıkı..
focus yada bmw uzun yolda cok daha fazla yakıyor...
Uzun yolda cruise kullanırsan çok az yakıyor.
Bu resimde 100 liralık benzinle yaptığım km duruyor.
http://i837.photobucket.com/albums/z...n/IMG_0212.jpg
Bu arada yunus oda birşeymi bende onun daha güzeli var.
http://i837.photobucket.com/albums/z...n/f803e5cc.jpg
Ortalamanın ise 8 litreler falan olması bende yalan kesinlikle.
Benim arabam '06 MCS A/T M7 %16 Kasnak, Hava Filtresi, Headers, One Ball var ve ortalamam 13,4.
O 2.manzarayı görmemek için koy 100 lira diyip hemen istasyondan uzaklaşıyorum :) Bi seferde 200 lira vermek çok koyuyo valla...Bu arada seninki otomatik uzunda bizimkilerden az yakar çünkü daha yüksek km'de daha az devir çeviriyosun :) Ama şehir içi işler değişiyor :)
Sehir ici dikkatli kullanim 12-12,5... Dikkatsiz kullanim 16 civari:) benim aractada var kasnak header vs.. Ben beceremiom bu az yakma olayini anca uzun yol sabit 100-110 6,5-7 litre..
dikkatli kullanımla 12 litre naptın abi sen ya :D
ben karma kullanımda 10 11 arası yakıyorum dikkat edersem 9 civarı oluyor :) uzun yolda zaten 6 litreler 90-100 ortalama ile çok rahat :)
ama kısa mesafe veya dur kalk oldumu çok ciddi fark oluyor..
görkem de ne derse inanırım hatta şahidim de o ortalamalara adam da beton gibi sabır var ama yanda oturmayın sakın :D
konuyla alakalı olarak da o paralara o boşlukla hayatta satamaz bence :D imkanın varsa da 2005 lere bakmanı tavsiye ederim ben de :)
Yekta genelde kisa mesafe sehirici.. cevreyolu falan kullanmiyorum cok dur kalk olunca boyle malesef.. Sabır yok bide ayagimin ayari yok sanirim:)
Kasnagi takinca viyk viyk sesi duymak icin basiyosunuz gaza yakiyo 12lt tabi bende egzoz sesinden baska ses duyulmuyo o da kafa utuledigi icin az basiyorum gaza haliyle az yakiyorum :)
Yok ben yaktigim litreye gore hesapliyorum rakami yoksa en son dedigin gibi 35-40 kurus gibi yakiyodum zamlardan sonra olsun olsun 45 kurus olsun.. 55-60 kurus yakiyo denildi o kadar yaksa hemen satar 6.0lt motorlu bi amerikan alirdim zaten en azindan sesini dinlesem o bile yeter gurul gurul :)
Konu mcs yakıt konusuna döndü vay arkadaş :D
he bu arada kasnaklı arabada orj cooper sten daha az yakıo onuda ben test ettim
zamanında cooper s stockken 10 itrenin altına inemezdim parçaları taktım 7-8 arası yakmaya başladım normal insan gibi sürünce
Araba güzel duruyor ama donanım olarak en boşu o paralar verilmez diye düşünüyorum ,illa cooper S alacaksan bence turbo lu alma küçük bir tafsiye SÜPER CHARGER lı alman daha iyi içindeki sesi daha güzel, arıza konusunda daha az başın agrır .( bu benim fikrim )
Az önce aracın plakasını öğrendim...
34 AV 8825 ' miş