selamunaleyküm benim yaş 17 boy 1.73 kilo 60.pazularım 30cm.sizinde anlayacağınız gibi bayağı bi kilo eksiğim var.bar da dahil 7.5 kg lik dambellarla evde kendi çapımda maksat spor yapmak olsun diye çalışıyorum.spora bu hareketle başlıyorum saymıyorum kaç kere yaptığımı yorulana kadar devam.hareketlerin isimlerini bilmediğim için fotolarını koyuyorum.

sonra bu

sonra bu

sonra bilekler için ''Palms Up Dumbbell Curl''adlı hareketi yapıyorum.
daha sonra dumbeller la bacaklar için oturup kalkma hareketi yapıyorum.sporu yaptıktan sonra gece yatarken kuru üzüm ceviz bal pekmez gibi karışımlar yanında da 1 büyük kupada süt ve 1 adet muz yiyorum.her sabah kahvaltıda 2 adet haşlanmış yumurta yanında da ekmek bal pekmez peynir zeytin vs. beslenmem bu şekilde.birde bi gün üstte yazdığım hareketleri yapıyorum bi gün şınav mekik şeklinde çalışıyorum.mekik dediğim başka adı varmı bilmiyorum kafayla dizleri aynanda çekip tekrar doğrulmak şeklinde olandan.zaten maksadım vücudun biraz daha toplu durması ve kilo alırken yağlanmayı azaltmak.çok acemice öylesine yapıyorum.en azından kesinlikle kaçınmam gereken şeyleri falan söylerseniz sevinirim.şimdiden saolun.
edit:birde merak ettiğim birşey bu ilk 2 hareketteki dumbell indirip kaldırmayı bir sağ bir sol şeklinde yapmayla ikisini aynanda yapmak arasında ne fark vardır acaba