benim arabalarım çok anormal yakıyor herhalde..
dizel clio hb 20-25 krş. arası
civic 1.6 ies benzinde 40-45 krş. lpg'de 28-30 krş. yakıyorlar..![]()
pajero 3.2 dizel kmde 55-60 kr yakıyo.
çok fazla geliyo bize ve model değiştirmeyi bile düşünüyorum bazen.
hb vti ;
hedır , aem v2 , 51 düz boru , ss.magnum catback , bide ben 130kg.
12.07lt. 151.8km. şehiriçi km.nin yarısı durkalk diğer yarısı 0-100 karışık.Fakat son yarıda 8-10 kere vtec açar.
Bu arada bu değerlere kimse inanmıyo aslında aracı yeni aldım bende ilk başta inanmadım ama depoyu 5-6 kere fulleyip 100km yol yapıp bidaha fulleyip falan tecrübe edildi.
-Ş.dışı 90km sabit hızla 108km.de 7.52 lt.,
-Ş.dışı 110km. sabit hızla 114km.de 7.49 lt. ewet maalesef 110km hızla gidince daha az yaktı(bilseydim 90la hiç gitmezdim ama ilk denememdi bilemezdim)3-4 kere kamyon taş fırlatmaya başladı vtec açıldı.Güzel tünellerin içinden geçerken boş geçmedim
114km boyunca toplam 5 kere vtec açılıp redline kadar sıkıldı.
Kısaca şehirdışı felaket az yakıyo ama şehiriçide duruma göre çok fazla yakıyo.
History;
1.6 GLI corolla / 1.6 IES civic / 1.4 IS civic/ 1.6 TDCI focus2 / 1.6 TDCI focus3 / 1.2 TSI Golf7 / 1.4 TSI Leon FRed / 1.6TDI DSG B8 Passat / Audi A3 Sedan 1.6TDI DSG
eski aracımla ies le bende benzer rekor denemeri yapmıstım.
şimdi bu aracımla yapıyorum depoyu fulledim suan yarıya düştü 260küsür km oldu bitsin tekrar fulleyip bi hesap yapıcam.
tahminime göre 100km/8lt km de 320 krs civarı yakıcam.
aracım 2001 model ies 117binde
simota big tube headers 51mm düz boru sonra ss susturucu var.
Eski aracımın degerleri bu sekilde idi ;
http://www.techturkey.com/forum/gene...-hakkinda.html
Yaz ile kış arasında fark edermi diye 2 mevsimde de denemiştim.
Kışın soğuk etkiliyor yazında klimalı kullanım dan dolayı her iki ölçümde de aynı km' ye aşağı yukarı ulaşılıyor. İ-Vtec teknolojisi bu anlamda çok başarılı.
Ben 1.4 lerinde aracın rahatlamasına yönelik modifikasyonlarla daha başarlı yakıt tüketimlerine ulaşabileceğini düşünüyorum.
Bu konuda uygulama yapan ve test eden varmı?
'05 Honda CBF 600 SA
'16 Qashqai
örneğin benim araçta short ram varken aynı şartlarda ortalama 1 depoda en az 20-30 km. daha fazla yol yapabiliyorum basmazsam (çoğu kişi filtrenin yakıtı düşüreceğine inanmasa da tecrübeyle sabit. Bundan önceki 1.6ies imde de denemiştim CAI ile)
bende filtre egzoz kat iptali gibi aracı rahatlatmaya yönelik modifikasyonların ekonomi sağladığı görüşüne katılıyorum.
History;
1.6 GLI corolla / 1.6 IES civic / 1.4 IS civic/ 1.6 TDCI focus2 / 1.6 TDCI focus3 / 1.2 TSI Golf7 / 1.4 TSI Leon FRed / 1.6TDI DSG B8 Passat / Audi A3 Sedan 1.6TDI DSG
şahin son ölcümüm şehir içi karısık kullanımda 210 kruş
Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)