*Yol tutuş nasıldır ?
Orjinal olarak sınıfında en iyi demiyelimde en eğlenceli araçtır.
Ama sınıfındaki araçlardan daha iyi yol tuttuğu yapılan testlerde dile getirilir.
kıçını koparmak kolay olmadığı gibi toplamasıda bi o kadar zordur :)
kıçı hep yana geliyormuş gibi his verir ama kopmaz ben bunca sene 2 kere koparttım birinde toplayamadım spin attım birinde vites küçültüp topladım :D
*Yakıt durumu nedir ?
Şuanki benzin fiyatı ile söyliyeyim
50lira benzinle 12 küsür litre geliyor
en az 80 km yaptım en fazla 168km yaptım.
Kullanım fena etki ediyor :D
deposu 65 litre yani 20 lira benzin gıdıklamıyor :D
*Parça sıkıntısı var mıdır OEM-Aftermarket ?
OEM parçada hiç sıkıntı yaşamadım.
şanzıman dişli parçasında bi fransadan gelişini bekledim ***** 6 ileri
çıkmacılarda dağıtmıyor komple verim diyo :D bende 1 ay bekledim :)
bunun dışında bütün parçalar kolayca ulaşabiliyorsun.
Aftermarket TRde bulabilme ihtimalin çok az hep UK den alacaksın parçalarını burada olan parçalardanda ucuza geliyor zaten :)
aradığın herşey Ukde mevcut ve ebay.co.uk de ufak tefek şeyler bulabilirsin.
yada
Spoox Motorsport Ltd - Online da güzel şeyler var.
Bİraz daha araştırmada daha farklı sitelerde bulabilirsin.
benim almanyadan aldığım bi firma var orası sadece fransız araçlarının parçalarını satıyor
Reichhard Motorsport - Renault, Tuning, Peugeot, Citroen, Ersatzteile, Devil
*Alırken dikkat edilmesi gereken husular nelerdir ?
Alırken dikkat etmen gereken kaza tespit noktalarını kastediyorsan.
abs merkezinin oralara aşağılara doğru dalgalanma macun kontrolü yapabilirsin,
sigorta kutusu çevresi oralar düzeltilmiş olsada orada ufak bi boşlık var sinyallere ulaşılan noktayı ellede kontrol edebilirsin oradaki dalgaları düzeltmezler pek gözükmüyo die :)
*Şu servis pug konusunda noktadır dediğiniz yer var mıdır ?
Öyle önerebileceğim bi servis yok ama ben yedekparçamı ve ufak işlerimi yenibosnadaki CİTROEN SERHAN da yaptırıyorum. memnunum açıkcası ama modifikasyon motora girdiğim taktirde başka yerlere yönelirim diye düşünüyorum.
*Kronik sorunları nelerdir, genelde nerelerde sıkıntı olur? halledilebilirlik durumu nedir ?
Kronik olarak aslında pek birşeyi yok herkez der ama benim başıma çok gelmiş bi rahatsızlığı yok.
iticileri kronik derler hidrolik itici olduğundan ama rahatsızlık yapar az yağda ona dikkat :)
Sert amörtisöre geçtiğinde dikkatli olmalısın konsol sarsıntılara bir süre sonra salıyor kendini biraz narin çünkü :)
Sunroof'ı genelde bozarlar nasıl başarırlan anlamadım ama hep gördüklerim bozuktur giderlerini tıkanmadığından emin ol içeri su alabilir.
kızaklarıda temiz olduğu sürece bozulmaz ama kimse o temizliği yapmaz :)
Çok sert vites (hırslı) atışlarda şanzıman üstündeki vites çubuğunun kavuçuğundan koparabilirsin ki oda bişi değil 20 lira bişi :D
Rotillerde narindir sert amörtsörde ama Parhtner burçları kullanırsan daha sağlam kalırlar :)
*Orj jantlar kaç kg'dir :) ?
11 küsür dü hatırladığım
*Araç kaç kg'dir ?
Araç 1,250 kg
*Ph1 ve Ph2 var diye biliyorum. 2000-2001 model dşündüğüm araç. önce ki modellerden farkı nedir?
PH1(faz1)
PH2(faz)
PH3(faz3)
diye ayrılır.
2000 ve 2001 arıyorsan Ph3 baktığın araç farkları
2000'in bir dönemden sonrası tam Ph3 olmuştur yada ufak değişiklerle tam olarak Ph2den ayrılmıştır.
Kadranlar farklıdır yazı karakterleri, bir bölümü 230 son sürat yazılıdır bi bölümü 210 ama ikisininde aşağısında bi çizgi daha vardır. tek sayıdan gider eskiler ikişer gider.
Ph3'ün kaput hatları 2 ye göre daha serttir.
Depo kapağı anahtarlıdır.
tampon altı çıtaları yoktur.
Farlar ve sisler cristaldir ve mercekleri biraz daha farklıdır.
Isı yansıtıcılı Ön cam vardır.
Yan çıtalar farklıdır.
yan sinyaller.
Motor içinde ufak tefek değişiklikler var bazı parçaların üretim tarihleri kulelerin üzerinde belirtilmiştir.
Trigiyer yaışı ve gergisi farklıdır.
Arka silicek kolu ve su fıskiyesi farklı yerdedir.
en büyük fark bagaj kapağında belirgindir bagaj açma logosu kabarıktır.
kitli bijon kitleri vardır ve bijonların üstü muhafazalıdır.
Konsol ekipmanlarında gri tonu hakimdir.
Airbag on/off kontrolü vardır.
Direksiyondaki aslan kabartık kromdur.
direksiyonun altındaki sigorta kutusunda eskiye göre farklılık vardır ve motor içindekindede
Kapı kumandasındaki ultra sonik diye geçer, eski kumandalar ledli infiraredlidir ve hiç kullanışlı değil :D
A-B-C stünları siyah renkldedir.
Kapı ve bagajda ışıkların algılıyacısı butonlu değildir civalımı ne diolar. tuşa göre yanmaz ve ışık yavaş yavaş söner.
Koltuk başlıkları daha kabarıktır ve koltuk arkasında cep vardır.
Arka koltuğpun altında çoğunda CD değiştirici hazırlığı vardır.
şimdilik aklıma gelen bunlar :D
herkeze teşekkürler
:D
umarım yardımcı olmuşumdur