2 tona yaklasan bos agırlıgı yüzünden... aracın amacı asırı lüks, hızlı bir super-spor.pist icin hafif olmak gerek...
Printable View
ne emisyonu ya?
hangi arabalardan bahsediyoruz?
lambo, ferrari, bugatti, bentley vs...
varmı 4.0dan aşağı motoru olan? (tek tük)
bunu alan adam ne emisyonu düşünecek?
kaldıki hangisi emisyonları tutturabiliyo?
1.4 tsidan, 2.0 duratecden bahsetmiyoruz.
Aslında burda radyatör hacminden, emisyonundan veya gemi motorundaki hacminden öte beni esas etkileyen kısmı aracın bu yüksek gücü ile hem şehir içinde beyin sarsıntısı geçirmeden vites değiştirerek, sağından solundan abuk sesler gelmeden günlük kullanılabilmesinin yanında aynı zamanda o süratlere istediği zaman erişebilmesi.. Yoksa bir pist aracı gibi düşünmek veya litre başına düşen beygir vs gibi hesaplamalar yapmak için Veyronu tartışmak mantıksız..
sakin,
adam düşünmez, ama o arabayı o ülkede satamazsın, sattırmazlar adamda binemez bu kadar basit.
Gerçek bugatti 1998 yılında vw'nın eline düşmeden önce campogallianodaydı (gerçi hala orda adı değişik)
Size verimli, yüksek mühendislik içeren bugattiyi anlatayım.
Bu motor 80lerin sonunda tasarlandı, çift turbo 12 silindir ile 900hp gücü 50bin km garanti ile verebiliyor!
http://img853.imageshack.us/img853/7802/img0084t.jpg
Uploaded with ImageShack.us
Fotoda gördüğünüz gibi, motor bloğu, şanzıman ve diferansiyel aynı bloktan üretilmiş olup, bujilerin etrafında bile su suğutma kanalları var. Bu sayede hararetten uzak, max verimlilikte çalışan motorunuz, aynı bloktan oluşan bu üçlü ile yere en yakın ağırlık merkezini yakalayan 2 motordan birisi. (diğeri ferrari).
Bu motorun bakımları ücretsiz olarak yapılıyordu. Aşınma faktörlerini göz önünde bulundurun ve adamların kendilerine ne kadar güvendiğinin bir ispatı. supercar'ın bakımlarını ücretsiz yapmak. Bu motor teknolojisinin 91 senesinde seri üretim olarak piyasaya sunulduğunuda eklemek isterim.
Üzgünüm bunları bilmiyor olabilirsiniz, ama reklamlar gözünüzü boyamasın, herzaman daha iyisi vardır.
valla ben ufaktan bi vw düşmanlığı sezdim mesajlarınızda.
yok vwnin eline düşmeden önce, yok vwnin el attığı şöyle oldu, yok böyle...
onu bunu bırakalım.
adam emretmiş, en güçlü arabayı en kullanılabilir halde yapın diye mühendislerine.
onlarda en kral mühendislikle yapmışlar.
kolaymı 1001 hpyi yola sorunsuz aktarmak?
bize helal olsun demek düşer. ;)
aklında bi an bile emisyon düşünen adamda ferrariye lamboya binmez zaten...
Uslubunu sevmediğim için bende şöyle anlatayım,
doğru sezmişsin sadece vw olsa iyi, genel olarak alman arabalarını sevmem, mercedes , bmw ve porsche hariç :D
Vw'nın eline düşmek terimi şuradan geliyor, bugatti isim değiştirdiğinde bütün mühendis bünyesi ve fabrika aynı kalsın, yada çalışmaya devam etsin dendi. Ancak burnu kalkık vw bizim kendi mühendislerimiz var, size ihtiyacımız yok dedi. Ve düz yolda giden gemi yaptılar hahah. neyse bunu hazmedemeyen eski bugatti mühendisleride 2001de supersport bir otomobil ile cevap verdi (katalogda garantili yapcağı yazan hız 385, testlerde 408kmlere kadar çıktı)
Adam emretmiş, iyi halt yemişler ahah, senin kral mühendislik anlayışını değerlendirmek istemiyorum ancak ben sana mühendisliğin kralını yukarıda anlattım. anlamadıysan bir daha oku. Bak veyronu soğutamdıkları için 2bin hp civarı ısıya dönüşüyormuş, kullandıkları radyatörlerin haddi hesabı yok, ben sana 90larda yapılan motoru anlattım, bujileri bile soğutan bir kanal sistemi var. İtalyanlar 90larda yapmışmı yapmış, 2binlerde vw yapmışmı yapmış ama olmuşmu sence :D
Hisse ortağımısın blemiyorum bu kadar savunuyorsun, ben sana ispatlarla anlattım. Birgün veyrona sahip olmak nasip olur inşallah sana da sorunsuz aktarırsın 1001hpni.
Emisyonun ne olduğunuda anlamıyorsun bir türlü, emisyon testinden geçemezsen DEVLET SANA O ARABAYI SÜRME İZNİ, SATIN ALMA İZNİ VERMEZ! bu yüzden testi geçebilen otomobiller, satılabilirler.
EB110 diyorum mertcim ve susuyorum.. anladın sen beni :D :D
belgeselin fullunu nerden bulucam sayın techturkeyliler?
capito :D
cCc eb110 cCc reiss.
http://img156.imageshack.us/img156/6551/img0095itp.jpg
Uploaded with ImageShack.us