masallah allah nazarlardan saklasın :)
Printable View
masallah allah nazarlardan saklasın :)
maşallah Allah kaza bela problem göstermesin
bicer döver stylaa
hayırlara vesile olsun iyi gazlamalar.
maşallah Allah kaza bela vermesin
Amin.
Arkadaşlar
Allah hepinizden razı olsun
Râbbim Cümlemizin emeklerini boşa çıkartmasın inşallah
R1 geçermi bu kanka :D
Maşallah Allah kaza bela vermesin :)
maşallah. ağız tadıyla binin inşallah özlemiştik :)
hulk is the return...:)
41 kere maşallah..gönlünüzce binmek dileğiyle.
maşallah harika değer
yollarda gormeyi ozlemiştik ;)
1 bar = 14.7 psi değil midir? Umarım bu kez daha uzun gider aracınız...
Haydi bakalim kabus geri dondu :)
bol bol guzel videolar bekliyoruz artik , kazasiz belasiz .
maşallah aracınıza =) kazasız belasız gazlamalar dılerım
maşşalllah allah kaza bela göstermesın bu sefer daha iddialı geliyor hulk.
maaşallaah..
masallah minikler, iyiki kirmissiniz motoru :D Simdi cok daha fena gelecek bu basincta bu kadar veriyorsa artik dusunemiyorum. Allah kazasiz belasiz binmenizi nasip etsin.
Masallah dostum miniks, guzel gunlerde, nazarsız, kazasız, belasız gazlamak nasip olsun inşallah.
41 kere maşallah bugüne kadar çok sabır ve emek sarfettiniz karşığını da en iyi şekilde alacağınız ortada gibi
Biz kaç barın kaç psi oldugunu biliyoruz aydınlatma için teşekkürler
Araç 9 psi yani 0.6 barda bu gücü almıştır dikkatli okuyalım
Aracın daha uzun gitmesinden kastınız nedir onuda anlamadım
Stock engine 8000 km sadece gazlayarak kullandıgım ve sadece kendi kaşıntımdan dolayı kırdım eski halini
Beni çok tanımadıgınız için bu tip mesajlar yazmassanız sevinirim
Makinada uzun ömür aramam ben Performans ararım
Yorumunuz için teşekkürler
Allah razı olsun
Çok güzel olmuş maşallah
Süper olucak hulk inşallah bu sene.. bide depoya 2 ampul testo atsak kudursun :D
Rabbim kaza bela göstermesin + güzel günlerde kullanmanızı nasip eylesin,
turbo'nun 0.5 boost'u iptal edince kaç beygir veriyor deneme şansınız oldu mu?
maşallah Allah agız tadıyla bınmeyı nasıp etsın
dehşetül vahşet maşallahı var
Kirilan motor olsun,size birsey olmasin.Allah gonlunuze gore versin.
Hayırlısı olsun miniks, ne zamandır uğraşıyorsunuz emek veriyorsunuz, karşılığını da almanız süper, kazasız belasız güle güle kullanın. Drag lara da bekliyoruz ;)
allah kaza bela vermesin 10 sn lik civicler görücez sanırım bu sene
Maşallah Hilmi güle güle binersiniz inşallah.
Rodajı 9 psi da mı yapıyorsunuz? Ben mi yanlış anladım?
Öle birşey saçmalık olur yaa ne yaptın yada çok büyük fantezi
sonuçta boost hortumunu söküp ayar yapmaya bile kalksak araba da turbo manifodu ve turbo takılı oldugu sürece güç çıkması imkansız gibi birşey
hepsini söküp headers takmak lazım ki ozaman dedigini görelim
ama tahminim NA olsaydı bu arac 230 cvarı bir güç olması lazım
Abi şimdi şöle izah edeyim ben bu konuda herkesin kafası karıştı ve cogu kişi merak ediyor
Benim rodja yapma şeklim
araba ilk çalıştıgı an stop etmeden 1 saat çalışır yag yag filittresi deigişir
hiç basınc basmadan 500km yol yapılır ama 5000 devir rev limit şeklinde yani devirlendiririm motoru
sonra rodajda kullandıgımız mineral yagı degiştirip gazlıyacagım yagı koyarım
basabilcegim en düşük basıncı basar ve fabrikasyon deviri dönerim 8200 dd
1000km kadar bu şekilde gazladıktan sonra bir kez daha yag ve yag filitresini degiştiririm
basınc ve devir yükseltmeye başlarım
Makinadan çok uzun ömür beklemedigim için (100 bin 200 bin gibi)
genelde rodajı gazlıyarak yapmış olurum ki zaten 500 km gibi gazlamadan gezmek yeterde artar bile
Teşekkürler yorumun için
Bende buna katiliyorum 2000 km rodaj yapanlar zannediyomu ayari bozuk olunca avans vurunca, kotu yakit gelince vs o 1000 km fazla yapilan rodaj onu kurtaricak :D oyle bi dunya yok
Kanka dedigin gibi zaten bu motorlarin omru 10.000 km rodaj yapinca 12.000 km mi olucak sanki :) :) Sadece pskolojik rahatlama...
500 km yeterde artar ;):icon_tup:
Yuh daha neler Başar fantezi üzerine fantezi :D
tamamen tercihtir rodaj isi, fakat ben bugune kadar yaptigim butun arabalarda ve rodajini kendimin yaptigi arabalarda, 2618 malzemenin ve chromoly segmanlarin 1500 km den once alistigini, kesinlikle mineral yag kullanarak tabiki, gormedim. gerek yazilimsal olarak, gerek kompresyon olcumleri ve gerekse hissiyat olarak bunu 10 larca sefer tecrube ettim. ha 4140 malzeme ve daha yumusak segmanlar daha cabuk alisabiliyor, fakat yeni teknoloji multigrade tam sentetik yag koydugunuzda rodaj isi zaten tamamen bitiyor artik, hicbir anlami kalmiyor.
rodajda amac zaten kotu yakita, detonasyona, hararete dayanim degil oyle birseyde yapamazsin zaten, daha ziyade motor performansini arttirmak, yag yakmasini, azaltmak dolayisiyla yaglamayi daha iyi hale getirmek ve yag isisini dusurmek, ayrica blowby i az olan az kaciran segmanlar ozellikle yuksek devirlerde olusabilecek bircok sikintinin onune gecer, saglikli bir motorun farkli nedenler ile sikinti yasama sansi daha dusuk olur.
ha yeri geldi 250km yeri geldi 15 km hizlandirilmis rodajlar uygulamamiz icab etti zaman zaman fakat tercihim duzgun ve uzun sureli rodajdan yana. bu is oyle birsey ki alakasiz bir ornek ama aciklayici, duvara civi veya sivri birsey surttugunuzu varsayin, o duvarin zede almasi veya sivanin kopmasi bir sefer fazla yuklenmenizle bile olabilir, yani bir kez basayim birsey olmaz diye birsey de yok o iste.
gunluk arabalar ile yaris arabalarin rodajlari tabiki farkli maksatlarla yapiliyor birinde uzun omur beklenirken oburunde performans daha on planda ama bence payda ortak cunku zaten uzun omur getirende motorun performansli olmasi.
Korhan yazdıklarına katılıyorum
ama şunuda ilave etmek istiyorum
500km istanbulun trafiginde yapılmış bir rodaj (en son yag degişimine giderken tam 3 saat trafikte gecirdim)
2000 km sadece uzun yolda yapılmış rodajdan çok daha saglıklıdır
Sadece son yazdıgına katılmıyorum Motor performansı farklı bişi bizlr gibi canını çıkartmak farklı bişi en basitinden CP nin 7 boşluk verin dedigi pistona hangimiz o boşlugu veriyoruz ?
gerisini hiç yazmıyorum bile
bir yolda kullanılcak günlük her gün binilcek araç vardır
Birde amacı sadece yarış kazanmak olan araçlar vardır
bunlarında motor ömürleri asla aynı olmaz istesende olamaz
Maşallah...Allah yüzünüzü kara çıkarmasın...