khan Nickli Üyeden Alıntı
tamamen tercihtir rodaj isi, fakat ben bugune kadar yaptigim butun arabalarda ve rodajini kendimin yaptigi arabalarda, 2618 malzemenin ve chromoly segmanlarin 1500 km den once alistigini, kesinlikle mineral yag kullanarak tabiki, gormedim. gerek yazilimsal olarak, gerek kompresyon olcumleri ve gerekse hissiyat olarak bunu 10 larca sefer tecrube ettim. ha 4140 malzeme ve daha yumusak segmanlar daha cabuk alisabiliyor, fakat yeni teknoloji multigrade tam sentetik yag koydugunuzda rodaj isi zaten tamamen bitiyor artik, hicbir anlami kalmiyor.
rodajda amac zaten kotu yakita, detonasyona, hararete dayanim degil oyle birseyde yapamazsin zaten, daha ziyade motor performansini arttirmak, yag yakmasini, azaltmak dolayisiyla yaglamayi daha iyi hale getirmek ve yag isisini dusurmek, ayrica blowby i az olan az kaciran segmanlar ozellikle yuksek devirlerde olusabilecek bircok sikintinin onune gecer, saglikli bir motorun farkli nedenler ile sikinti yasama sansi daha dusuk olur.
ha yeri geldi 250km yeri geldi 15 km hizlandirilmis rodajlar uygulamamiz icab etti zaman zaman fakat tercihim duzgun ve uzun sureli rodajdan yana. bu is oyle birsey ki alakasiz bir ornek ama aciklayici, duvara civi veya sivri birsey surttugunuzu varsayin, o duvarin zede almasi veya sivanin kopmasi bir sefer fazla yuklenmenizle bile olabilir, yani bir kez basayim birsey olmaz diye birsey de yok o iste.
gunluk arabalar ile yaris arabalarin rodajlari tabiki farkli maksatlarla yapiliyor birinde uzun omur beklenirken oburunde performans daha on planda ama bence payda ortak cunku zaten uzun omur getirende motorun performansli olmasi.