User Tag List

Sayfa 13/13 İlkİlk ... 3111213
246 sonuçtan 229 ile 246 arası

Konu: Gümrük mevzuatı değişti-Önemli

clioGT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sağolasın valla ya

çok sağlam bi elektrikçi lazım gerçi montaj için ama

bulacaz onu da herhalde artık
    seni unutmayacağız...

www.hilmisenlen.com

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Torpido takıldı sonra kurtuldu galiba.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

orhansah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı clioGT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    orhan keptın çok çok çok teşekkür ederim

Rica ederim Göktuğcum. Güle güle kullan

clioGT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Torpido takıldı sonra kurtuldu galiba.
    valla öyle

amacıma ulaştım daha artık beklentim kalmadı hayatta desem yeridir
    seni unutmayacağız...

www.hilmisenlen.com

Onuralp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yaşasın kötülük...

Gümrükten kurtuldu .
    19051919-23041920-30081922-01111922-29101923

Jehuty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    150 Euro altı 4 parça malzeme Japonyadan EMS ile T.C kimlik nosuz problemsiz elime ulaştı..

Spook - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Beyler kanun uygulanması taşımadaki yavaşlık nedeni ile durdurulmuş, söylemeyi unutmuşum
    Yeni düzende 150euroya kadar eskisi gibi caiz, gümrükte 1 yıl içinde vergisini ödeyerek 5 kere ürün alabiliyorsunuz. 6. ürün geri iade ediliyor.

fyi..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Taşımadaki yavaşlıktan kasıt nedir her seferinde gelen malzemelerin adetlerine artık bakmıyorlar mı yani ? 5 kere getir ama istiyorsan 150 euro altında her seferinde üçer , dörder adet getir gibi mi ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Biraz önce Posta Gümrük'teydim vermeyeceklerini bile bile gittim, bakmak istedim oradaki duruma. Getirdiğim malzemeler; 1 adet karter contası, 1 adet egzantirik zinciri, 2 set kapı klipsi. Malzemelerimi vermediler. Ruhsatım benim üstüme olması gerekiyormuş. Biraz sinirlendirdim oradakileri. Muayene sonrası yaşanan diyalog ayne şöyle;

Gümrük memuru; Mustafa bey PayPal çıktısını, ruhsatınızı ve Kredi kartı ekstrenizi alayım.
    Ben; Tabi buyrun.
    G.M; Mustafa bey KK'ınızın ekstresinde isminizi göremedim.
    Ben; Ben kart kullanmıyorum, o annemin kartı.
    G.M; Peki burada annenizin ismi de görünmüyor.
    Ben; Gözükmez çünkü o bir e-ekstre.
    G.M; Neyse buna sonra döneceğiz. PayPal tamam, gönderilen listeyle bu tutuyor. Ruhsatta farklı bir isim yazıyor.
    Ben; Evet.
    G.M; Siparişi veren kişi ruhsat sahibi olması gerekiyordu.
    Ben; Aaaaaa öyle mi???? Tüh o zaman ben bir koşu notere gideyim de ruhsatı üzerime alayım.
    G.M; Mustafa bey ben size prosedürü anlatayım blalalablalgblaklbalkalblalkblkblallabblablablavbl alblablalblalblalballblalblalblallblalblalblallbls a...
    Ben; Heee tamam.
    G.M; .........................
    Ben; Eee yani?
    G.M; Yani bunları alamazsınız!
    Ben; Peki ben gümrükçümü göndereyim (Puhahah şeklinde çıkış...)
    G.M;

Size tavisyem hiç uğraşmayın. Sadece gıcıklık olsun diye yapılan, insanlara yardım etmek değilde ticaretin önüne geçmek amaçlı yapılan bir prosedür uygulanıyor. Haklılar mı? Haklılar. Öküz gibi davranıyorlar mı? EVET! Bu prosedür değişikliği ilk çıktığında gerçekten bir şeyler değişir sanmıştım ama hiç bir şey değişmemiş. Buradan ticari amaçlı olmayan fakat bu işleri bilmeyen arkadaşlara SABIRlar diliyorum...

Esenkalın .

(Not: Gümrükçüme malı teslim alırken beni aramasını söyledim ki odadan çıkarkenki pişmiş kelle halimi yeniden görebilsin diye GM. )

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    saçmalığın daniskası. isteyen istediği yerden istediğini satın almalı. vergini öde geç. sanane ruhsattan kimin üstüne olduğundan. vergi denilen şeyi kol kol kol şeklinde alıyorlar zaten gerisinde tamamen haksız gümrük bence.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Ahmet Bby - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Oruçluyken okuyamıyorum iftardan sonra bakıcam
    SKODA SIMPLY CLEVER

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    O zaman bu durumda ailede 3 araba veya atıyorum 5 araba var. Bende hepsinin paypal ve kredi kartı var , gidip kendimiz teslim alabiliyor muyuz yoksa siparişi veren kişi dediği ruhsat sahibi mi olmak zorunda , gidip sadece kendi mi alabiliyor nedir buradaki durum biraz karışık geldi bana..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Jehuty Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O zaman bu durumda ailede 3 araba veya atıyorum 5 araba var. Bende hepsinin paypal ve kredi kartı var , gidip kendimiz teslim alabiliyor muyuz yoksa siparişi veren kişi dediği ruhsat sahibi mi olmak zorunda , gidip sadece kendi mi alabiliyor nedir buradaki durum biraz karışık geldi bana..
    Şöyle ki;

1. Ahmet kendi adına olan kredi kartından, hesabından veya göndericisi olarak geçtiği Western Union'dan parasını yatırır/öder.
    2. Ahmet sipariş ettiği malların faturasını kendi adına kestirir.
    3. Ahmet kendi adına olan araç ruhsatı, banka dekontu/PayPal dekontu ve KK ekstresi ile gider.
    4. Xanax alır en kral gülümsemesiyle gümrüğe gider...

***Hatırlatma; Her ruhsat sahibi kendi ürününü teslim alabilir. Yoksa annenin, babanın veya akrabanın adına gelen bir şey yukarıdaki durumları sağlasa bile sen teslim alacaksan vekaletle iş görebilirsin.

Bir de göz korkutmak gibi olmasın ama detaylı bir şekilde daha önce anlattım.

http://www.techturkey.com/forum/2295491-post63.html

bluesti
    Misafir
    Peki beyler CE belgesi olmasi gerekiyor mu mal gumruge takildiginda geri alabilmek icin?
    İkincisi mesela gosterge seti siparis edersek 900$lik, koli buyuk olmayacak fakat gumruge takilirsa geri alabilir miyim ve odiyecegim miktar tahminen ne kadar olur?
    Tesekkurler

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vallahi ben bugün ürünlerimi aldım. Rakamı yazmayacağım fakat. Örnek olarak 100Lira harcadığım şeye 300Lira para ödedim diyeyim. Bilseydim 3 parça ürünü Amerika'da bir adreste biriktirir oradan toplanınca göndertirdim. Şimdi 3 parça mal için bu kadar aracı ücreti falan ödemek koydu yani. Bilmediğim bir şey değildi ama yine de ümit etmiştim gümrüğe girmez diye.

Siz hesap edin. Beni oradakiler tanıyorlar ona rağmen yapacak bir şey yok dediler. Gümrük memurunun kurduğu cümleyi harfiyen yazıyorum; "Yukarıdan gelen bir baskı bu, ithalatı zorlaştıracağız. İthalat zor olacak bundan böyle. Şahsi eşyalar falan umrumuzda değil. Alacak adam gümrüğünü vermek yerine gitsin mağazasından alsın". Hadi hayırlı traşlar...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Kingpin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Biraz önce Posta Gümrük'teydim vermeyeceklerini bile bile gittim, bakmak istedim oradaki duruma. Getirdiğim malzemeler; 1 adet karter contası, 1 adet egzantirik zinciri, 2 set kapı klipsi. Malzemelerimi vermediler. Ruhsatım benim üstüme olması gerekiyormuş. Biraz sinirlendirdim oradakileri. Muayene sonrası yaşanan diyalog ayne şöyle;

Gümrük memuru; Mustafa bey PayPal çıktısını, ruhsatınızı ve Kredi kartı ekstrenizi alayım.
    Ben; Tabi buyrun.
    G.M; Mustafa bey KK'ınızın ekstresinde isminizi göremedim.
    Ben; Ben kart kullanmıyorum, o annemin kartı.
    G.M; Peki burada annenizin ismi de görünmüyor.
    Ben; Gözükmez çünkü o bir e-ekstre.
    G.M; Neyse buna sonra döneceğiz. PayPal tamam, gönderilen listeyle bu tutuyor. Ruhsatta farklı bir isim yazıyor.
    Ben; Evet.
    G.M; Siparişi veren kişi ruhsat sahibi olması gerekiyordu.
    Ben; Aaaaaa öyle mi???? Tüh o zaman ben bir koşu notere gideyim de ruhsatı üzerime alayım.
    G.M; Mustafa bey ben size prosedürü anlatayım blalalablalgblaklbalkalblalkblkblallabblablablavbl alblablalblalblalballblalblalblallblalblalblallbls a...
    Ben; Heee tamam.
    G.M; .........................
    Ben; Eee yani?
    G.M; Yani bunları alamazsınız!
    Ben; Peki ben gümrükçümü göndereyim (Puhahah şeklinde çıkış...)
    G.M;

Size tavisyem hiç uğraşmayın. Sadece gıcıklık olsun diye yapılan, insanlara yardım etmek değilde ticaretin önüne geçmek amaçlı yapılan bir prosedür uygulanıyor. Haklılar mı? Haklılar. Öküz gibi davranıyorlar mı? EVET! Bu prosedür değişikliği ilk çıktığında gerçekten bir şeyler değişir sanmıştım ama hiç bir şey değişmemiş. Buradan ticari amaçlı olmayan fakat bu işleri bilmeyen arkadaşlara SABIRlar diliyorum...

Esenkalın .

(Not: Gümrükçüme malı teslim alırken beni aramasını söyledim ki odadan çıkarkenki pişmiş kelle halimi yeniden görebilsin diye GM. )
    aynısını bana yaptılar bır takım stop getırttım arabama kız arkadasımın account unu kullanmıstım anun adına geldı gıttık ruhsat ıstedı benı cıleden cıkardı sonra cıktık gumrukcuye verdım 150 mılyon ruswertı yedı o cocukları mallarıda verdıler hemde hıcgır belgesız kımlıksız ... sıkayet edıcektım gumrukcuye ayıp olur dıye yapmadım ....
    NE MUTLU TÜRKÜM DIYENE
    http://www.youtube.com/watch?v=iV7Fs...eature=related
    SEYTAN SIKILINCA COCUGUNU OPERMİŞ BUNLARDA SIKILDIKCA HALKI OPUYOR !!!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Kingpin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Vallahi ben bugün ürünlerimi aldım. Rakamı yazmayacağım fakat. Örnek olarak 100Lira harcadığım şeye 300Lira para ödedim diyeyim. Bilseydim 3 parça ürünü Amerika'da bir adreste biriktirir oradan toplanınca göndertirdim. Şimdi 3 parça mal için bu kadar aracı ücreti falan ödemek koydu yani. Bilmediğim bir şey değildi ama yine de ümit etmiştim gümrüğe girmez diye.

Siz hesap edin. Beni oradakiler tanıyorlar ona rağmen yapacak bir şey yok dediler. Gümrük memurunun kurduğu cümleyi harfiyen yazıyorum; "Yukarıdan gelen bir baskı bu, ithalatı zorlaştıracağız. İthalat zor olacak bundan böyle. Şahsi eşyalar falan umrumuzda değil. Alacak adam gümrüğünü vermek yerine gitsin mağazasından alsın". Hadi hayırlı traşlar...
    serefsızler 150 tl rusvetı alınca kolaylastırıyorlar ıthalatı ama !!! kalıtesız serefsızler
    NE MUTLU TÜRKÜM DIYENE

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bluesti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Peki beyler CE belgesi olmasi gerekiyor mu mal gumruge takildiginda geri alabilmek icin?
    İkincisi mesela gosterge seti siparis edersek 900$lik, koli buyuk olmayacak fakat gumruge takilirsa geri alabilir miyim ve odiyecegim miktar tahminen ne kadar olur?
    Tesekkurler
    usa dan gelırse %20 gumruk wergısı avrupa bırlıgı ulkelerınden gelırse %18 gumruk alıyorlar
    NE MUTLU TÜRKÜM DIYENE

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)