alfa alıyordum direkten döndüm de 2. pejomu aldım.. bundan sonra yine almak isterim ama kalbimin sesini dinleyip bmw alıcam inşallah![]()
.
bakımlı 2.0 156 da 11 lt civarında tüketiyor şehir içinde, uzun yolda ise 6,5-7 lt civarlarında orta tempolu kullanımda diye bahsi geçiyordu bizim abideki araç için Ahmet
156'da 2.0 mantıklı seçim olur, ama km ve bakımların düzenli olmasına dikkat. zaten varyatör sıkıntısı olup olmadığını anlarsın, soğukken çalıştırıldığında dizel gibi ses yapıp ısınınca kesiliyorsa varyatör ömrünü doldurmaya başlamıştır. ısınınca da dizel gibi ses geliyorsa varyatör yenilenme vakti gelmiştir![]()
amcamın oglunda 2,0 Selespeed vardı LPG lı aracın gıdısı falan cok guzeldı ama Komple motor getirtik ve motor toplanırken bıze 3500 Devirden asagıda aracı tutmayın bu motorların kullanım sekli boyle diye bir uyarıda bulundular ne kadar dogru ne kadar yanlıs bilmiyorum ama bana ilginc geldı...
eski bir alfisti olarak diyebilirimki manuel istiyorsan bir cok buuyuk sorunun otomatik olarak ortadan kalkiyor. varyator sorunu kronikdir ama ben hic yasamadim. kronik diye hep basina gelecek demek degil. Range'lardaki indirme kaldirma korukleride kronik gibi degil yani buradaki bahsettigim![]()
onun disinda 1.6 kesinlikle bakma ayni paralari yakarsiniz performansi tatmin etmez ayrica istedigini bulamazsin. 2 litreleri basarilidir. cok daha keyiflidir. sana acacagi masraf olarak sadece yillik vergisidir geri kalan masrafin tamamen aynidir. bu nedenle ben gidip 1.6 almazdim. lpg montaji va markasi ile alakali olarak cok guzel sonuclar alan arkadaslarim var. motor sesi ve yol tutusu inanilmaz eglenceli bir aractir.
aklina yatan guzel bir 156 2.0 bulursan hic kacirma yapistir derim bana sorarsan. puntoymus palioymus koyver gitsin....
156 candır...çok eğlencelidir kalitelidir lpg ile uyumsuzluğu yoktur tecrübe ile sabittir.yanlız illa bakımında çok zorlanmayım dersen ( ki neden böyle bişey denir anlamam hepimiz sanayiyi bilen adamlarız) marea 2.0 hlx benzer tatlar verir,ucuzdur...
Bu 11 ş.içi 6.5 ş.dışı benzin tüketimi mi ?
Benim bu litre hesabına kafam basmıyor , lpg de kaç kuruş yaktığını çıkarabilmek için bu benzin tüketimi litre hesabını kuruşa çevirip lpg içinde takribi yarısıdır diye ikiye mi bölmek gerekiyor?
Lpg işini hiç bilmiyorum , benzindeki tüketimin krş civarı yarısır diyrbilirmiyiz?
ilginçmiş , almadan önce aynı dilden konuşacağımız sağlam bi usta bulup hem bunu danışmak , hemde karar verirsek niyetlendiğimiz aracı götürüp ilerdede devam etmek lazım,
Selespeed i düşünmekle riskin en azından herkes tarafından bilinen büyük kısmını ortadan kaldırdığını düşünüyorum aynen, emin olmamakla beraber robotik şanzumanlı ilk araçlardan biri , ondan 5 6 sene sonra çıkan c2 vtr ımda bile sorun yaşanıyorsa hem robotik hem beyin değiştirmeme sebep olduysa , çokta verimli bi sistem değil.Hem sıkıntısız bir sistem olsa dahi zorladığı sürüş stili bana göre değil.Geri kaçma olayı , vites geçişlerindeki ayılıp bayılma falan sıkıntılı yani işin özeti.
Bende torklu araba basmazsan az yakar düşüncesini savunanlardanım ama alfadada bu geçerlimi bilmediğim için alfa kullanıcılarına danışmak istedim.
V6 lar ne alemdedir acaba
Abi sende 156 varmıydı?1.6 2.0 ??
1 sene civarı v6 sını kullanmıştım Lpg olarak da prins vardı üzerinde. hiçbir zaman sorun yaşamadım.
şunu unutmayalım arç benzinde kaç litre yakıyorsa tüpte de öle yakar fakat gazın litre başına düşen fiyatı benzine göre az olduğu için benzine göre daha az yaktığı düşünülür. ama alaksı yok.
neyse alfa 2.0 ve v6 lar sesiyle gidişiyle çok güzeldir ama tek sıkıntısı 2. el piyasasıdır.
Rs Racing Garage
MK2 Ford Focus Silver Bullet
BSİ Tercüme ve Danışmanlık Hizmetleri
Fiat servisinde caliştim bir yıl ne zaman bi alfa gelse hep sıkıntı olurdu serviste işciliğini her ustaya yaptirmiyorlar alfa konusunda belgesi olan ustalar bakardi parcalari cok pahaliydi ve hiç pazarlik yapmadan aracini birakani görmedim genelde 156 geliyordu karar sizin tabiki alfa ayri bi zevktir ama madem uzun yol ve az yakmasini istiyorsunuz o zaman mjet alin ganimet gibi parcasi ucuz bunlari göze alinda punto secilebilir
Aynen lpg dw aslınsa fazla yakıyor ama birim fiyatı daha ucuz olduğu için kuruş cinsinden daha az yakıyor..
Peki teoride lpg tüketimi benzin tüketiminin yarısımıdır kuruş cinsinden?
v6 nın lpg tüketimini hatırlıyormusunuz?
Evet kafa karıştırıyor bu durum...alfa tamamen aklıma yatarsa alfa kullanıcılarının tavsiye edeceği bi özel servis , usta ile önceden iletişime geçmek isterim.
lpg de aynı yanma enerjisini alabilmek için yaklaşık %20 daha fazla yakarsın serdarcım..
lpg de prins en iyisi ama brc de nedense sıkıntı yasayanlar duydum alfa için. lovato veya zavoli de durum ne bilemem.
10 litre benzin yakan bir arac yaklasık 12 litre lpg tuketir ahmet. lpg bulundugun yerde ne kadar ise onunla carp iste. 2 tl olsa 24 kurus yakar ornek olarak.
bir arkadasım 1.6 motor 147 almıstı ama benzin yetiştiremiyor.
eger hakkaten bu km deyse hıc kacırma derim
Alfa Romeo 156 2.0 TS 16V Selespeed 2003 Model 22.750 TL Sahibinden satılık ikinci el Gri renk
bu fiyatlarda bu donanımdada baska arac bulursan oda guzel olur sureklı uzun yol gideceksen seni yormayacak baska araclarda baka bilirsin...
yanlis anlasilma olmasin diye onceden belirtme geregi duydum. bende range rover baktigimdan cok fazla karsilastigim bir durumu aciklama geregi duydum.
alfada 156 satis grafigi cok yuksek olan bir arac. ve fiat servislerinde alfa geldiginde 156nin cok olmasi aracda bir sorun oldugunun gostergesi degildir bence. ben mitsubishi kullaniyorum servise her gittigimde bende pazarlik ediyorum. benimle beraber her gelende servisde hatta usta olan diger arkadaslarimin dukkanina gelenlerde pazarlik ediyor. bu pazarlik olayi artik en alisilagelmis bir durum bence![]()
bizde pazarlık sunnetir demisler servis fiyatlarımız standart desede yaparız yaparız birsey diye diye yaptırırız) mercedes servisleri bile full cekiyor arada randevu alınıyor vs...bence cok normal
![]()
italyan yakışır kankabi tur isterim
![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)