adınıda yazarsan sana yardımcı olmalarını sağlayabilirm
normal kedi alıp beyaza boyasak lens taksak yer mi hocu![]()
buna da katılmadan edemicem. en azından şöyle diyim, benim kedimin cinsi belli değil mesela kırma yazıyo karnesinde, sokak kedisi tarzı ama tüyleri vs çok uzun. üstelik ben evde bakılan bir kedinin yavrularından aldım. o şekilde de ücretsiz veriyorlar zaten. çokta güzel bana göre. ve insan aklının almayacağı kadar akıllı bir hayvan. kız arkadaşınıza alacağınız için değer vermemiş gibi olmak istemiyosunuzdur eminim ama emin olun çok güzel ve bakıma ihtiyacı olan bir kedi bulabilirsiniz. üstelik arkadaşlarımda gördüğüm kadarıyla cins kedilerin çoğu büyüdüklerinde inanılmaz kilo alıp, yerlerinden kımıldamıyorlar. benim kedim 3yaşında nerdeyse, kısırlaştırdığımız halde inanılmaz hareketli bir kedi. birazda belki karakter ve yetiştirme tarzına bağlıdır ama düşünün derim.
Petshop'tan kedi tavsiye etmem. Internette sahiplenmeyi bekleyen yüzlerce yavru kedi var. Onları tavsiye ederim. Zeka, oyunculuk, sevimlilik...vb açıdan cins kedi sokak kedisi ayrımı diye bir şey yok. Bence sahipsiz kedilerden al hem de bir kediyi ölümden kurtarmış olursun. Tek tavsiyem yetişkin yerine yavru bir kedi alman olur (ama sütten kesilmiş olsun)
eyvallah hocam, çok teşekkürler.
bizim kedimiz "bızdık" da böyle bir kediydi. o öldükten sonra başka kedi almadık ama o yaşarken bir çok kedi sahibi arkadaşımız vardı. ve o zamanlar cins kedilerde fark ettiğimiz şey bahsettiğiniz gibi obezlik ve bunun haricinde bir narinlik. oysa sokak kedisi öyle değil. koşar, hoplar, zıplar. ne yerse yesin dokunmaz. hadi oldu diyelim, misal karnı ağrısa çıkıp dışarı biraz ot yer, geçer![]()
bunları yazarken bızdık aklıma geldi de hüzünlendim valla![]()
HONDA TECH / / Ankara
Honda Service & Tuning Garage
van kedisini tavsiye ederim ..
BG GARAGE
34 KOR 81 RX8
106GTİ 34 ZN 8402
E21 34 SRT 17
30 Binde Boyasız 96 SLX 34 SBG 70
Arkadaşlar tabiki herkesin kendi bileceği iş bazı arkadaşlar demiş bende katılmadan edemeyeceğim.
Bende kedimi sokaktan buldum ve bulduğumda acınacak haldeydi. Veterinere götürdüm 350 gr civarıydı avcum kadardı.Veteriner uyutalım yaşamaz dedi,ağzı ve poposu yaralıydı doğal olarak ne yemek yiyebiliyor nede dışkısını yapabiliyordu. İnat ettik, veterinerlikte okuyan bir arkadaştan tavsiye üzerine bir karışım hazırlattık eczaneden. Her gün 2 kere yaralı bölgesine (ağzına) sürdük pamukla tuvaletini yaptırdım. Damlalık ile sıcak süt verdim vs. Allahıma şükürler olsunki hayata döndürdük ve şu anda sağlıklı evimizin bir ferdi oldu 2 yaşında
Şunu söyleyebilirimki cins vs. bunlar göreceli şeyler. Bir pet shopta inanın kırma bir yavru kedi bile görseniz dünya tatlısı gelir alırsınız. Büyüyüncede ırklarının özelliklerini taşıyor kediler. Ama iran kedisi gerçekten tüy problemi olan ve özellikle basık burnundan dolayı ciddi bakım istiyen bir hayvandır. Yani hergün çapaklarını kışın burnunu falan temizlemeniz lazımdır çünkü burunları basık oldugundan bu tarz sıkıntılar yaşanıyor. İyi bakmayan birinde heba olur gider hayvan haberiniz olsun.
Bence siz bilirsiniz ama en büyük sevap sokaktan yada bakıma muhtaç bir hayvanı alıp ona yuvanızı açmak. Herşeyden önce bir sevap işlersiniz.
Bende çok şirin var birşey.Sokak kedisi.Bana göre şirinlilik birazda baktığınız gözle alaklıdır.Biraz bakım,karnını doyurmak o hayvanı çok güzelleştirir.Veterinerdede yıkatırsanız.Alın pofidik pofidik oynayınİsterseniz gelin mahalleme en az 25 tane kedi vardır.Seçin beğenin alın birini.Hepsine ben bakıyorum.Yazın her sokak başında sularını 2 günde 1 yeniliyorum.Mamalarını 3-5 günde 1 yenliyorum.Kışın uygun yerlere(balkon altı kuytu köşelere) karton kutular koyuyorum içinde yatıyorlar.
Safkan sokak kedileri bence daha tatlı oluyorlar
Ne para nede çıkar ilişkisi seni karşılıksız seviyorlar
Evet bu doğru.Çünkü,
petshop kedisi siz onu evinize alsanızda almasanızda sıcak ortamda yağmur görmüyor etrafında onu kovalamaya çalışan insanlar ezmeye çalışan arabalar yok.Yediği önünde yemediği ardında.
Ama sokak kedisi onu kovalayan insanlar, ezmeye çalışan araçlar,diğer kediler köpekler açlık uykusuzluk susuzluk gibi etkenlerle başbaşa.Siz onu o durumdan kurtarıp sıcacık evinize alıyorsunuz ve oda bunun kıymetini biliyor sizi karşılıksız seviyor.
Bazı şeylerin kıymetini bilmek için onları kaybetmek gerekir.
Sokak kedileri hayata kayıplarla başlıyorlar.Onlar lüks görmedikleri için lüksün kıymetini anlıyorlar.Bana petshoptan hayvanı ancak silah zoruyla aldırırlar.
bizim evdeki iran yeni yavruladı bi tek kalmış olması gerekli izmirde elden alırsan verebilirim
Recent Project: ''Sharky'' E36 323TI Turbo
Daily Drive: Mini Countryman Diesel
arkadaşlar sağolun yorumlar için, azcık kendimden utanır gibi oldum ama geçti![]()
orhan sağolsun yardımcı oldu, cumartesi veterinerin verdiklerine gidip bakacağız,
olumsuz sonuç olursa yine sizlere danışacağım..
Grow up! this is just a car
adını BAL koyduk, 2aylık kızımız oyuncak gibi
Grow up! this is just a car
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)