valla beykent'in oraya girerken yolu hafif bi kazık bırakmışlar çapraz geçtim mecbur herkes korna b*kmu var bu kornada bende bunu anlamıyorum ,sabahta bitane kadın aynı şekilde açtım kapıyı söve söve bi hal oldum
Printable View
valla beykent'in oraya girerken yolu hafif bi kazık bırakmışlar çapraz geçtim mecbur herkes korna b*kmu var bu kornada bende bunu anlamıyorum ,sabahta bitane kadın aynı şekilde açtım kapıyı söve söve bi hal oldum
bu istanbul trafiğinde kimseyle didişmeye gerek yok bence..kimin ne oldugu ne yapacagı belli olmaz...ben cekiyorum sağa "git Allahından bul"diyorum....trafikte 2 ayaklı hayvan cok...
geçen günde bana oldu solda birinden yol istedim vermedi kızdım bende işim aceleydi yapştırdm sağlı sollu ilerde arkamdan biri sellektor atıyo çektm sağa tornavidamı aldım elime:) bi baktım kadın isyan ediyo nası araba kullanıosun die dedim sizde yapışmayın zamk gibi sola falan yakarım seni falan dedi bide :D yanında kızı vardı bide oda bakp bakıp gülüodu :D baktım çirkef bişe tmm abla kusura bakma dedim önüme bi aldm kadını polis şapkasını atmş arabann arkasına :) bazen böleleride çıkıyo dikkat etmek lazım
Bazen sakin sakin giderken arabam turbo olsa 500 hp civarı diyorum.. Böyle sağda giderken arkadan selektör atanlar oluyor ya, önüne geçirteceksin.. Egzozum ve wastegate im kaputta olacak.. Arkasından bi sıkacaksın çatara patara korkudan sıçacak önünde napacağını şaşıracak :D
O kızın yanında dallamalıgı düşünmüyosa senmı düşüncen abi salla.
Geçmiş olsun abi , aynı şeyler benim de başıma geliyor.Birde genç görüyolar direksiyonda iyice arsızlaşıyor insanlar. :) Soldan 60 km ile gidiyo adam doğal olarak selektör atıyorum.Yol vermiyor , dörtlü yakıyo aynadan el kol hareketleri felan sonra sağ şeride geçiyor.Sonra gelip arkana yapışıp selektör felan atıyo adam.Ben hep aynı şeyi düşünerek kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum.Bu adam 5 dk sonra aklıma bile gelmiyecek kendimi üzmemin , sinirlenmenin manası yok diyip alttan alıyorum.
Ortalık cahil insan kaynıyo yaa..Hangi biriyle ugrascan ki.İnip laf anlatsan bi dert agzına burnuna dalıp dövsen yada dayak yesen ayrı bi dert..
Bende hergün yasıyorum bu tarz seyler..En yakını gecen hafta:D Önümde era gidiyo tın tın sağ bomboş selektör attım geçmedi bekledim biraz,bidaha attım yine geçmedi sonra sagından gidip önüne geçtim ama asla sıkıstırmadım zor durumda bırakmadım..Öküz baska yere bakıyodu sanırım o an..önünde beni bir gördü bi panik bi telaş basladı kornaya selektöre girdi dibime..Dibime girildiği an cıldırırım bende..hafif frene dokundum aptal oldu sonra geldi yanıma el kol hareketleri falan.Yanımda kız arkadsım var onunda yanında bayan var.hal böyle olunca sustum kafamı cevirdim gülüyom.ona uysam gözüm döndü zaten sokucam bariyerlere arbayı falan düşünmüyom:) Sonra geçti önüme frene basmalar yavaslamalar saga geciom önüme kırıyo falan fişman..kız arkadasım korkttu baya sesimi cıkarmadım...Ama böyle adamları karısının anasının cocugunun yanında dövüceksin ki biraz ders alsın.
Valla hergün ayrı bir hikaye.manyak,cahil insan dolu istanbul.. anlatmaya başlasam hangi birini anlatıcam o kadar çok ki.. daha bugün eski model dizel bir mercedes i geçtim diye adam kendini öldürüyordu üstelik eşşek kadar herif 40 yaşlarında..:) eskiden bende bağırıp çağırırdım,inip kavga bile ettim ama bitmiyor kimsede bitirimez .. artık umrumda değil açıyorum son ses müzik egzoz vs de var zaten aynayıda yukarı kaldırıyorum öyle devam.. baktım yapıştı sülüğün biri ne hızımı azaltıyorum ne arttırıyorum kendi kendilerine cebelleşip duruyorlar arkada..:D tepki filan vermeyince adam yerine koyulmadıklarını anlıyorlar sanırım daha da bi deliriyorlar :)
memleketin her köşesinde trafikte salça çok :D
geçen hafta konya yolunda gidiyoruz cgty ile akşam trafiği tam sabancı kız yurdunun hizasındayız 3 şeritli yol, bir abla accent era crdi ile tın tın gidiyor orta şeritte bende arkasındayım ablam sol şeride doğru yanaştı bende ortadan akayım gideyim dedim gaza hafif dokundum yanından geçerken camı açıkmış ablam surge sesinden korktu heralde :hehe: :hehe: arkamdan kornaya selektöre asılarak gelmeye başladı yavaşladım yanıma geldi camdan saydırmaya başladı napıyor bu liseli gibi baktım kaale almadım :D ablam salça olmaya devam etti taa kepekli rampasına kadar arkamdan kornaya basarak geldi :hehe:
Benzer bir olay benimde basima geldi.
Annemin arabasiylaydim yanimda nakayama(turgay) var, gece 4 gibi sol seritten clionun birisi 40-50 gidiyor ben adamin 2 serit sagindan 140'la falan gectim. Biraz ilerledim arkadan birisi geliyor sellektor korna vs yavasladim yanima geldi bi baktim 3tane ayi gibi adam ellerinde kelebek sallama sopa camlardan sarkiyorlar seni dogricaz gibi hareketler vs. Suren adam ustume kirdi o anda frene bastim kaldirima cikiyodu ama zor kurtardi. Neyse kacmaya basladik yapcak bisey yok; cevre yolundaki 3-4 tane buyuk kavsakta kirmizida gectim pesimden oda gecti hepsinde, ilerde buyuk bi kavsak daha vardi onda gecmem imkansiz trafik akiyor, bende saga dondum 100m. gittim saga yanasip durdum bu sirada herifler tam istedigim gibi gelip onume kirdilar ve ellerinde kelebek sallama levye sopalar vs ne ararsaniz savasa gider gibi geliyolar. Ben o sirada vsa kapali geri viteste bekliyodum, adamlar arabaya yaklasir yaklasmaz dip gaz geri geri kavsaga kadar gittim el frenini cekip tam donucem arabanin ustune 2 tane demir sopa attilar, sopalardan kacmak icin ters yone dondum sonra yola tam cikacakken itlerden birisi arabanin onune atladi ustune surdum yanindan gecerken OÇ. Maganda ayagindaki kundura ile arka sag kapiya bir tekme atti kapi baya bir iceri goctu boyasi kalkti.
Sonra tapagaz eve gittik.
Orda inseydik muhtemelen turgayida benide oldururlerdi.
Hayir anlamadigim olay adamlar savasa gider gibi hazirlikliydi. Surekli boyle dolu gezen magandalar oldugu surece isimiz cok zor
Böyle olayları herkes, çok kere, sık sık yaşıyordur. Ama unutulmaması gereken husus İstanbul'da kim ayı, kim dayı belli değil. Bunun için biraz sakin olmak faydalı.
bence en güzeli bulaşmamak ne halt ediyorsa etsinler;)
valla bende hep haliç köprüye inerken bana salça olan dallamalardan bıktım:d
arkadan koltukları gören çıldırıyor:D
Şu İstanbul trafiğinde 3 şeyden nefret ediyorum
1. Şerit değiştirirken sinyal verdiğimde, sinyali görünce gaza basıp şeride geçmemin engellenmeye çalışılmasından
2. Gündüz, gece hele bir de yağmurda o ARKA SİSLERİNİ yakıp, arkadaki sürücünün gözünün feriştahına kadar alan "dangalaklardan"
3. yanında hatun alıp, trafikte maganda modunda gezenlerden...
neyin kafasını yaşıyorlar anlamıyorum ama,
ARKA SİS yakanlara hele ki yağmurda, bir de Sinyal verince yolu kapatanlara özel olarak gıcık kapıyorum.
sis farı olayına bende çok uyuz oluyorum.Adam gecenin zifirisi parkları yakmış altındada sisler yanıyo dangalak kısa farlarını hiç çalıştırmıyo bile.Yawww arkadaş sis farı adı üstünde sisli hawada yakılır görüş mesafesinin 1-2m. olduğu zaman yakılırki gelen giden etraftaki araçların farketmesi için ama sen ayılık yapıp tertemiz hawada gece sis yakarsan adamın gözünü aldığın için ana awrat küfür yersin.
Geçenlerde kawşaktayım bana sağa dönüş için yeşil yandı fakat benle beraber karşımdan bana doğru karşıya geçecek olan yaya yada yeşil yanıyo we EŞŞEK kadar yazıyo sağa dönüşte yaya ya yol wer diye.Yol weriyosun arkadaki mandaoğlumanda korna yapıyo yürüseneeeeeee diye
İnecen aşaaa werecen sümsüğü wercen sümsüğü ama olmuyo işte
Eğitim şart...
1. sine kesinlikle katılıyorum hergün kesinlikle 3 4 kez karşılaşıyorum ankarada farklı değil ki istanbuldan daha beter diye düşünüyorum. Ankarada yol veren nerdeyse 1 Allahın kulu yok orta şeritten sakince gidiyorum adam sol şeritte yavaş yavaş ilerliyor 70 mobesesi var önümüzde hızlar 50 - 60 arası sola sinyal verdim 70 e kadar çıkıp gidecektim 50 le giden adam öyle bir gazladıki vurmasına nerdeyse bir parmak kadar boşluk kaldı selektör atmaktan kolu kıracak korna zaten basılı bırakmıyor bende radarı geçince orta şeride tekrar yanaştım adam geldi indirdim camı baktım yaşlı bir amca dedim amca ne olduda ben sola sinyal verince gaza bastın die sordum önüme kırıyosun dedi küfür etti bende söyledim direk yaşına göre hızlı gidiyosun dikkat et trafikte pert olma yaşına verip susuyorum yolun açık olsun dedim kapattım konusunu.
2. side düz yolda giderken önü boşken bir anda frene basanlar
24/05/2011 tarihinde işe giderken tahli yoldan dönüş yaptım ana yola çıkarken öndeki brodwayci düzgünce ilerliyordu yol falanda boş sola baktım araç geliomu diye tabi bu arada ince ince gidiyorum 10km - 15km hız falan max. kafamı çevirdiğimle vurmam bir oldu adama stop falan kırıldı plakalığın altı çöktü bende birşey yok indim aşağıya gene bir amca bakınıyor arabasına afyonum patladı tabi bağırmaya başladım dedim düz yolda araba bile yokken piyasada niye ilerlemiyorsun fren yapıyorsun sizi bana sayıylamı veriyorlar gel dedim ankara üniversitesinde çalışıyorum orda tutanak tutalım tabi o arada amca korktu neyse geçtik yazdım tutanağı verdim eline dedim ne istiyorsan yaz ben arkadan çarptığımı hatalı oldugumu belirttim gerisi sana kalmış dedim gönderdim :(((
destan yazdım biliyorum ama bende çok doldum artık ... trafikte bunlardan hat safada var Allah herkese bol sabır versin :)
bu ara benimde başıma benzer olaylar geliyor herkeste bi sıkıntı var sanırım
benim özel şoförlerim var bir akbil karşılığı istediğim yere stressiz götürüyorlar
geçmiş olsun bu arada istanbulda trafik başa bela
Geçmiş olsun ucuz atlatmışsın. Bu tarz bir olay benimde başıma gelmişti 2008 senesiydi sanırm senin yaşlardaydım bende.
Caddebostanda eski kasa bi accordu sollamıştım yine aynı muhabbet soldan kapatmış 50 ile gidiyo yol vermiyo sellektörden sonra sağından geçmiştim. Adamlar peşime takılmış farkında değilim, suadiyede dar bi sokak vardır caddeye çıkan, oraya girdim ışıklarda durdum. bunlar peşimden gelmiş dikizden baktım arabadan 2 tane eleman indi. ondan sonra 2 de arka kapıdan indi. bende tek başımayım arabada. elemanların 3üde baya iri yarıydı benden irilerdi ki ben 1.85 85 kilo bi insanım artık düşünün :) Ama kesin ya alkollüydüler ya haplıydılar kapılara saldırdılar allahtan kitliydi yumrukluylar vuruyolar küfür ederek önümdeki araç gördü kırımızıda geçti kaçıym diye. Bende arkasından basıp gittim.
Zaten bunlar adam olsa erkek olsa kalkıp 1 adama 3-4 kişi saldırmazlar kardeşim. sayı 3-4 oldumu bunlar bitane adam ediyolar. Köpek gibi saldırıyolar. Tek başına olsalar süt kuzusu kesilirler abi bile çekerler emin ol. O yüzden erkeklik gururu yapıp bu köpeklerle uğraşmaya deymez. Çok büyük bir şehirde yaşıyoruz her çeşit insan var. dikkat etmek lazım herzaman.
Askeri Ambulans'a bile yol vermeyip bu tarz olayları yapanlar varki deli oluyordum amublansı kullanırken. Arkada acil hasta ne kadar ışık varsa hepsi yanıyor (araç land amblulans zaten uzay aracı gibi :) )ama halen öküzler yol vermeyipte üstüne kırıyorlardı :D Yer Afyon :D
Mesela burada ışıklar kırmızıdan sarıya döndüğünde arkadan datt datt kornalar hemen basılır. Yolda hızlı giderken genelde solda giden hemen sağa çekilip yol verir o konuda iyiler :) ama trafikte öküz,maganda çok :D Helede dolmuş falan saymıyorum bile :D
Usta bizim bu beykentin taksicileri bile gazci...eralar megane ler park sis yapip geceleri kovaliolar yaa fenalardaa:))))
En güzeli ve temizi biber gazı bu durumda..Arabadan indiklerinde asılcan suratlarına spreyi..Sonra kıvranırken dalcan hepsine:D
En iyisi geçtiğin arabanın yakalayamaycağı kadar hızlı devam etmek arkada tırmalasın dursun :D:D
ben trafikteki insanların hal ve hareketlerine bakmıyorum artık ... geç kardeşim diyip yol veriyorum ... inatlaşmak , yarışmak gereksiz.keyfimdeyim hiç sinir stres yapmıyorum mesela ... olay aslında kafada bitiyor...saygılar ve sevgiler...
valla kardeşim hemen hemen araç kullanan herkez'in başına geliyodur bu mevzu bi anlık sinirle yanındakilere dikkat edemiyosun haliyle direk şöföre odaklandığğın için ama bazılarıda trafikte bildiğin kanı abicim tıkıyo yolu gelde sağlama ve ya tampon takip yapma ama can sıkıcak bi mesele yok sonuçta bayanı fark etmiş ve yol almışın ..
Yanında zaten kız arkadaşın sevgilin eşin dostun varsa oda sakat bi duruma giriyor.. göz ile taciz ve ne oldugu belirsiz lavuklar canını cok sıkıyorlar benimde başımdan geçen bi olay ; anadolu yakasında sakin sakin gidiyorum orta şeritte bi anda arkama bi arac yaklaştı sellektör yapıyor solum sagım boş neyse yol verdim geçti geçerkende el kol yaptı yanımda kız arkadasım oldugu icin sesimi cıkarmadım tabi sonraki ısıklarda yanımda idi sonra tekrardan arkama geçti yine sellektör yaptı indirdim camı geldı '' neyin kafasını yaşıyorsun '' dedim orta yaşlardada bi adam dönüp dedigi lafta yanında '' kız arkadasın var dua et'' diyince gözüm döndü birden.. ceksene sen bi saga die bagırdım basıp gitti..
gercekten bi anlam veremıyorum bu insanlara bi garipler :)
Bu hareketler ne kadar yanlış olsada cidden insanın sabrını bazen gerçekten zorluyolar , özellikle yanımda ailem kız kardeşim veya kız arkadaşım varken arabayla gezmek bana ölüm gibi geliyo , jayvtec ' in dediği gibi siz orta şeritinizden sakin sakin giderken , yanınıza gelip
göz göze geldiğiniz zaman , hele arabasında 1 - 2 tanede çakal arkadaşıda varsa sağınızdan girip solunuzdan çıkmalar gereksiz makas atma çabaları yanınıza gelip aragazı fln vermeler , arabanın içinde şekilden şekilde girmeler , değişik değişik tripler fln yani saymakla bitmez
Böyle olaylardan sonra , bu katil olanlara hapse düşenlere hak vermiyo değilim çünkü adamı çığrından çıkartacak hareketler yapıyolar , benim yaşım 21 bu saydıklarımı yapmadım değil ehliyetimin olmadığı yeni araba sürmeye başladığım dönemlerde bende yaptım ama kimsenin karısı kızı yanında iken yapmadım ve hatamın çok erken farkına varıp büyük pişmanlık duydum !
bu dediklerimi yapan kişilerin % 80 ' i de ego tatmini problemi olan , bişeyleri kanıtlama çabasında olan kişiliği bozuk genç tipler !!!
Trafikde seyir halindeyken , bu anlatmaya çalıştığım tiplere elimden geldiği kadar uymamaya çalışarak devam ediyorum ;)
@HaKO , arabanın arka camına '' Dalaşma Baba Yorgun '' yazdırmanın zamanı gelmiş senin :D :D
Valla abi kimsede deneme sansım olmadı kız arkadasımda var bitane cok merak ediyodum ama denemek için biraz yemedi :D:D:D Bigün gözümün önünde polis adama sıktı,adam yanık yanık kaldırımdan kaldırıma kosuyodu:D:D:D
Av malzemesi saten yerlerde falan bulunabiliyor..Kız arkadasımdaki resimdekinin aynısı..Babasının bi polis arkadası vermiş :):)
http://i52.tinypic.com/2e1u9zc.jpg
Yani adamın elinde tas sopa bıcak olsada hertürlü etkisiz hale getiriyor diyosun öylemi :):)
Geçen sene İstanbula gittiğim zamanlardan birisinde (sanırım Hazirandı :) )
2 erkek kardeşim vede büyük kardeşimin kız arkadaşı ile (onu evine bırakacağız Sarıyer Bahçeköyden Beykoza) yola çıktık. Araba ise avatardaki kardeşimin Dışında fazla oynamaları olan Palio :) Maslaktan yakıt aldık Opetten. KApılarda LSD. Sonra yola çıktım direksiyonda ben varım. ORta şeritten ( harp akademileri ve 3. kolordu önünden TEM in üzerine köprüye çıkarken) gidiyorum ama yolda tek araç yok geç saatlerdi. Arkadan bir accentti galibabir araç geldi ve koca yolda tam arkama gelerek sellektör vede sisleri yakıyor. Dedim ne oluyor. Kardeşim diyor hiç bulaşma :D Ben dedim dur. Hafif kenara çekildim geçdi arkasına yapıştım vede sisleri yaktım (sislerde 8 bin k lik xenon ve Toros farı var :D Birde yukarı doğru bakıyor) birden sapıttı gözlerini aldı farlar. kaçtı Önümde. Sonra ben köprü yoluna saptım arkamdan geliyor.Uzattım yetişemedi. Köprü çıkışına kadar hafif oynadım. Sonra ani hareketle kavacık çıkışına girdim ve gelemedi öküzler. İçindede tamda böyle 4-5 kişi insan kılığına girmiş mahlukat vardı.