ne güzel yermiş aslında
Printable View
ne güzel yermiş aslında
sadece filmlerde olur diyodum ,,harbi gercekte varmış hemde burnumuzun dibinde,,,bi hayaleti eksik ama iyi film cekilir hazır dekor tozlu tozlu..
konuyu okuyamadım ama neden giriş çıkış yasak ve bu kadar ciddi şekilde korunuyor burası
70lerde insanlar bugünün şartlarından çok çok daha iyi yaşıyormuş.. mimariler eşyalar..
kaldırımlarda ozamandan kalma yazılar var sevgililer isimlerini kazımış falan
Belki konu değişecek ama Kıbrıs denilince aklıma Solomos Solomu (Yani Magosa sınırında Türk Bayrağını indirmeye çalışan Rum Elemanının Çıkarttığı olayın ismi.) aklıma gelir. İndirmeye çalışan eleman Uyuşturucu kullanmış. Zaten ayık kafayla onu yapamaz. Sonu hüsran olmuş ama..
Ken block'u bı salcan buraya tatatatata Gezıcek hıhıhı
fotograflar muazzam, fakat bilgim olmadıgı icin soruyorum; herkes durumunu anlatmıs da neden boyle bir anlasma yapılmıs?
Askerliğimi kıbrısta yaptım ama hiç duymamıştım burayı.. Neler var daha kimbilir bilmediğimiz..
Çok ilginç geldi.. Kıbrıs'a sık sık giderim..Bir dahaki gidişimde fırsat yaratıp yaklaşmak isterim buraya.. Tüylerim diken diken oldu valla..
Bu arada..Vur emri şöyledir arkadaşlar..Önce 3 kere dur çekilir eğer yasak bölgedeyseniz..Durmayıp devam ederseniz havaya ateş edilir..Hala devam edilirse ayağa ateş edilir..Öyle direk vur emri vardır çat hs atalım yok :)
Dip Not : Tabii bu söylediğim normal şartlar altında.. Doğu bölgesinde durum farklıdır yüksek ihtimal..Ama bizim için böyleydi..Vur emrinin amacı karşındakini öldürmek değil durmasını engellemektir.. Şimdi kendi şehrinizdeki bi tabura yürüyerek çitlerden atlayın..Kimse vurmaz sizi.. :)
Edit : google ört'den gezmek için koordinatları 35 05 45.46 n 33 57 51.90 e
http://www.inhostage.com/html.html adresinden hakkında fazlası okunabilir.
Edit 2 : http://www.facebook.com/video/video....55278147825092
Geceden Beri Hiç Uyumadım sabah sabah bu konuya denk geldim tüm konuyu her yorumu okudum hemen hemen her resmi inceledim insanın şaşırmaması ilgilenmemesi elinde değil sabah sabah çok ilgimi çekti. Benim görüşüm şu anda istenilse her ne koşulda olursa olsun burası bizim tarafımızdan alınabilir tamamen rumlar ingilizler vs... sonuçta biz TÜRK üz TÜRK insanının hayal edip inanıp yapacağım deyipde yapamadığı hiç bişey görmedim ben şahsen tabiki şu anda daha önemli gündem konuları terör olayları var ama bana göre istenildiği takdirde burayı biz türkler olarak her şekilde alabiliriz gibide geliyo....Bence..
Bence Vur emri ciddi bir olay. Yapıyorlarda. Hemde Türk Askeri yapıyor en başta.
Bknz: Solomos Solomu - Vikipedi
vur emri olan bölge'de zaten tüm bölgenin girişinde girişin yasak olduğunu belirten çeşitli dillerde tabelalar vardır
solomos olayındaki gibi direk vururlar hiç affetmezler ha asker vicdanen biraz merhametli ise ayağına sıkar koluna bacağına sıkar ama solomos olayındaki gibi direk kafadan 3-4 el ateş etme haklarıda vardır
evet lefkoşaya yakın sınırada yakın :D
google earth kullanmayıp maptan bakmak isteyenler içinde google maps koordinatları: 35.106253,33.955564 => kapalı maraş (varoşha) merkezi diye gösterilen yer. yanlış hatırlamıyosam o noktanın yanındakı yol yasak bölgenin sınırı gibi görünüyodu resimlerde
Vay arkadaş, gercekten insan etkileniyor..
babama gösterdim şimdi fotoğrafları duygulandı askerliğini bu bölgede yapmış oda :)
ozamanlar ilk gittiğinde askere yatıcak yer yokmuş komutanların emriyle buraya girmişler evlerden kapı pencere demir vs. sökmüşler.kamyonlar dolusu evlerden malzeme almışlar.ford servisi renault alfa romeo bayileri varmış hatta alfa romeonun fotoğrafını görünce azmı geçtik buralardan dedi :D ozamanlarda aynı böyleymiş heryer fena sekilde yağmalanmış talan edilmiş ve kumsalının güzelliğinden bahsetti ... (1983 dönemleri)
keşke imkanımız olsada turistik amaçlı gezip dolaşsak
içeri izinsiz girerseniz kimse sizi vurmaz hatta kimsenin ruhu bile duymayabilir çünkü öle tahmin ettiğiniz gibi bir koruma yok. yakalanırsanızda geceyi un karakolunda geçirirsiniz en fazla uluslar arası sorun cıkar :D