User Tag List

Sayfa 6/9 İlkİlk ... 45678 ... SonSon
158 sonuçtan 96 ile 114 arası

Konu: k.maraş hayalet şehir (kıbrıs)

Hakan Burak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok etkileyici bir bölge ama adanın kaderinide bu bölge belirliyor desek yeridir. Potansiyeli çok yüksek bir turizm merkezi. Ancak sadece Rumlarla Bizim aramızda olan birşey olsaydı şimdiye kadar bu turizm merkezini faaliyete geçirirdik ancak İngilizler yine burnunu sokunca olay hala çözülemiyor. Bana kalırsa bu kıbrıs sorunuda asla çözülmeyeceğe benziyor. Çünkü iki tarafında birbirlerine yaptırım istekleri var. İngilterede keyfine düşkün olarak Rum yanlısı bir tutumla ara bulmaya çalışıyor ancak hala olduğu yerde talihsiz bir şekilde bölgenin hiç bir işlevi yok. Aslında bizimkiler gerekli kuralları bulsa diplomasi ile çözülür. Katı kurallar gerekli.

ENGean - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mertk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Babam kibris harekatindaydi simdi yanimda degil annemin anlattigina gore harekat bittikten sonra 4 gunde butun heryer yagmalanmis, babamin subay arkadaslari postallarinin icinde altin kolyeler yuzukler vs. Toplamislar yani subaylarin zengin oldugu pekte yalan degildir bolgeye 150000 asker 3000 e yakin tank girmis keske butun kibrisi alsaymisiz alabilirmisizde babanem anlatirdi 50000 yunanli geri cekildi ahhh ahhh diye o sira sanirsam usa geri cekil emri vermis galiba , babam geldiginde anilari var ise mutlaka kendi agzindan konua yazmasini isticem
    benım babamda 74 te kıbrıs harekatındaydı, acaba bırbırlerını tanırlarmı
    babamın anlattıklarıyla sımdı bu resımlerı gorunce bu tuhaf oldum gercekten.
    keske gıdıp yakındn gorebılsek.

ama emınmkı babam veya kıbrıs harekatına katılmıs bırısını şuan oraya gotursek, ne duygular cıkar ortaya. 35-40yıl once savastıgı yerlerı gorucek, o anları yasıycak.sımdı ıse normal yasantı ıcersınde coluk cocuga karısmıs durumdalar.

hıc akıllarına gelırmıydı acaba o an, sımdıkı durumda olucakları..

!KO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ENGean Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benım babamda 74 te kıbrıs harekatındaydı, acaba bırbırlerını tanırlarmı
    babamın anlattıklarıyla sımdı bu resımlerı gorunce bu tuhaf oldum gercekten.
    keske gıdıp yakındn gorebılsek.

ama emınmkı babam veya kıbrıs harekatına katılmıs bırısını şuan oraya gotursek, ne duygular cıkar ortaya. 35-40yıl once savastıgı yerlerı gorucek, o anları yasıycak.sımdı ıse normal yasantı ıcersınde coluk cocuga karısmıs durumdalar.

hıc akıllarına gelırmıydı acaba o an, sımdıkı durumda olucakları..
    benım babamda harektat değilde 3 4 sene sonra burda askerlık yapmıs otel sanırım ordununmus askerler orda kalıyormus turkıyenın heryerını gezmıstır dediği tek sey ben k.marastan daha guzel biyer gormedım

İlker G.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    way be benimde dikkatimi sonradan cekti mükemmel bi yermiş resmen miami gibi

recepserkan43 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    askeri ordu evi ve kız yurdu özel bir yöntemle korunuyor keskin nişancı falan değil arkadaşlar farelerden koruyorlar kapalı maraşta kimse zaten askerlerin olduğu bölgenin dışına gidemiyor heryer fare. Bu bölge için çok yere teklif vermek istedik türk-yunan üniversiteleri dostuk kampı diye ancak boşverin orası paylaşılamayan yer denildi. süper bir ortam var ama faydalı değil. Küçük bir ayrıntı da benden şuan da subay ordu evi olarak kullanılan otelin sahibinin kızı harekattan bir gün önce otelde evlenmiş ve tören sahilde olmuş, orada adetmiş havaya renkli küçük taşlar atılırmış. bugun bile hala plajda o renkli taşları gören bulanlar oluyormuş,
    su akar yolunu bulur...
    Alıntı KMR2-GT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kolon kanserıymıs heralde.hadı hucreler sıze guvenıyorum

PaSHa-brk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    büyüleyici bi yermiş,çok etkilendim..
    BMP

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı recepserkan43 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    askeri ordu evi ve kız yurdu özel bir yöntemle korunuyor keskin nişancı falan değil arkadaşlar farelerden koruyorlar kapalı maraşta kimse zaten askerlerin olduğu bölgenin dışına gidemiyor heryer fare. Bu bölge için çok yere teklif vermek istedik türk-yunan üniversiteleri dostuk kampı diye ancak boşverin orası paylaşılamayan yer denildi. süper bir ortam var ama faydalı değil. Küçük bir ayrıntı da benden şuan da subay ordu evi olarak kullanılan otelin sahibinin kızı harekattan bir gün önce otelde evlenmiş ve tören sahilde olmuş, orada adetmiş havaya renkli küçük taşlar atılırmış. bugun bile hala plajda o renkli taşları gören bulanlar oluyormuş,
    orduevi yapılan otelin hikayesi öyle değil. otel talidat geçirior yenilenior acılıp gala gecesi yapılıyor. ve ertesi gün Türkler gelior. otelin girişinde çıta var doldurulmuş ve fil dişi var adam sadece bunları istemiş ama vermemişler adamda intihar etmis otelde. 1ay tatil yaptım taş falan duymadım hiç
    otelin üst katında generallerin yemek salonu falan var şansıma oraları gezdim 3 boyutlu resimlerden tutun elmas gözlü heykele açılamayan dolaplardan gümüş kakmalı masaya (dünyada 2 adet varmıs.)
    keskin nişancılar falan hikaye maraşın içi bomboş un cular bile nadiren kontrol ediyor.
    maraşı merak edenlere gezebilcekleri tek yer girişteki kiliseymiş onu öğrendim.
    ve rumlar maraşın aynısını kendi bölgelerine yapmışlar girişteki kilisenin aynısını orayada yapmışlar.
    maraşın acılması konusundada tek engel araziyi paylaştıramamaları yoksa orduevinde acıoruz deyip açmışlar herhangi bi sözleşme anlasma yok

TigeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bir şekilde girilse cezası ne acaba?
    vur emri filan saçma o kadar kolay değildir ama çok gizemli güzel bir yer keşke gezme şansımız olsa yada macera arayıp amerikan filmleri gibi oraya kaçak girsek eğlence amaçlı :P

63owen63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TigeR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    vur emri filan saçma o kadar kolay değildir ama çok gizemli güzel bir yer keşke gezme şansımız olsa yada macera arayıp amerikan filmleri gibi oraya kaçak girsek eğlence amaçlı :P
    maraş ccok zor ama başka hayalet şehirler var google da taratırsan,

volume81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TigeR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    denemek istermisin askeriyede vur emri varsa polis gibi dur ihtarı felan çekmez ne olduğunu anlamadan yersin kurşunu

Kahraman castle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    paylaşım içi çok saol.konuyu okudukça dahada heyecan verici bi hal alıyor.tüylerim diken gibi oldu
    BAŞTAŞ PERFORMANCE

kellepaca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öyle kolay kolay vuramazlar da askeri bölge olduğu için gelip yakalarlar. Ama ben bizzat tellerdeki delikten içeri gören bir amca görmüştüm. Sonuçta çok büyük bir bölge ve her tarafını kontrol edemiyorlar. Bir de askeri personel olsanız bile sadece orduevine kadar olan yoldan gidip gelebiliyorsunuz, diğer kısımlara geçmek yasak. Mesela fotoğraflarda havaalanı var ama ben hem içten hem dıştan gezmeme rağmen hiç görmedim havaalanını.
    Four wheels move the body, two wheels move the soul.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Paylaşım için çok tesekkürler gezip göremesekde az çok bilgi sahibi olduk fotoğrafları paylaşan arkadaslarada ayrıca tesekkürler...
    ☻/
    /▌
    / \

Emre Akçay
    Misafir
    Dışardan fotoğraf çekmesi bile yasak olan biyerdi.İngilizce uyarmıştı beni. Daha sonra çektim tabiki dışardan. Denizden dalarak geçersiniz ben tek o şekilde geçiş düşünüyorum

Ae86 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Toyotalardan bir kaçını almak isterdim

ramo35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kellepaca Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öyle kolay kolay vuramazlar da askeri bölge olduğu için gelip yakalarlar. Ama ben bizzat tellerdeki delikten içeri gören bir amca görmüştüm. Sonuçta çok büyük bir bölge ve her tarafını kontrol edemiyorlar. Bir de askeri personel olsanız bile sadece orduevine kadar olan yoldan gidip gelebiliyorsunuz, diğer kısımlara geçmek yasak. Mesela fotoğraflarda havaalanı var ama ben hem içten hem dıştan gezmeme rağmen hiç görmedim havaalanını.
    Photojournale | Photo documentary and Photo stories from around the world
    şöyle bir link buldum siz havaalanı deyince hakkaten fena bir merak uyandı

individual - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çok ürkütücü bir şehir valla garip.tam film çekilmelik
    Seat IBIZA FR

C U P R A L E O N

B.Koçer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne güzel yermiş yav arkadaş gidip gezmek istiyorum keşke bir yolu olsa .

Y.Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kellepaca Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sanırım benim koyduğum resimlerden gördünüz.
    havaalanı resimlerini yanlış koymuşum..
    kapalı maraş bölgesinde değilmiş sanırım google maps'den bakınca..

Alıntı ramo35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Photojournale | Photo documentary and Photo stories from around the world
    şöyle bir link buldum siz havaalanı deyince hakkaten fena bir merak uyandı
    benimde resimlerini ekledıgım yer kıbrısta kapatılmış havaalanı sınıra yakın ama kapalı maraş bölgesıne uzak

resimlerdeki uçagın tam google maps koordinatı: 35.161819,33.273522
    arama yerine yapıstırırsanız çıkar..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)