evet youtube da videolari var ben tirnagimla acmiyorum.
Baligi suyun icinde avucunuzun icine yatirin baligin agzini suyun icinde kalicak sekilde 45 derece yatay pozisyonda tutup agzinin yanlarindan hafifce bastirip yavrulari yada yumurtalari birakmasini sagliyoruz.
iyi Arabalar Sizi "A" Noktasindan "B" Noktasina Ulastirir.Harika Arabalar ise ,Onlar Sadece Basinizi Belaya Sokar.
yapay kuluçka yöntemi daha mantıklı hem balık yorulmuyor hemde yorulmadığı için daha çok yumurta verebiliyorherşeyin doğal olanı iyi ama daha çok yavru alma hırsı işte
![]()
cikletler ilk yavrularını genelde yutuyorlar onun için kusturma yönetimi var.
Ama bu balıklar doğal ortamında da ilk bir-iki dönem yavrularını yuttuktan sonra artık kendileri tükürmeyi öğreniyor. Bence doğal ortamında nasıl doğuruyorsa, akvaryumda da öğle yapsın.
ciklet beslemeyi bıraktım şimdi lepistes besliyorum. Onlarda böğle sıkıntı yok.
balıkları hiç sevmem, gereksiz bulurum genelde ama şu sayfanın en başındaki fotolarsa sapsarı olanlar çok hoşuma gitti. küçükken aldığımız kavuniçi renkli balık gibi hemen ölmüyolarsa alabilirim aslında, hem mismiste izler eğlence olur ona. küçük fanus camlarda yaşarlarmı acaba
balıkları fanusa koymak sizi kömürlükte yaşatmaya benzer hiç beslemeyin daha iyi.
Yaklaşık 4-5 yıldır akvaryumum var. Ciklet besliyorum. Eskiden yunus portakal prenses ahli ...vs beslemiştim. Sonradan sadece sarı prenses beslemeye ve üretmeye başladım (eşe dosta hediye diyorum) Resimde görünen balıklardan yaklaşık 60-70 yavru aldım. Şu anda o balıkların muhtemelen torunlarının torunlarına bakıyorum iş yerimde =)
![]()
![]()
![]()
![]()
X-Trail 2014 1.6 DCI SkyPack
Vw Golf 7 2014 1.4 TSI DSG ComfortLine
Renault Symbol 2014 1.5DCI Joy
Renault Symbol 2012 1.2 Authentique Edition
Fiat Linea 2013 1.3 Multijet Active Plus
MagicPerformance
MegaSquirt Engine Management Systems Technician
Ne kingler gördük güle güle öldük...
ya fanus derken, küçükken hiç kavuniçi renkli balığınız olmadımı, öyle anımsıyorum yani böyle büyük bi akvaryum değilde küçük dairesel bişeydi. ben büyük akvaryumları sevmiyorum evimde herhangi bi yere de koymam, öyle bişeyde yaşıyolarsa bi tane belki iki tane alabilirdim diye sordum. zaten yaşayamıyolarsa canimiyim ben,, ama hatırlıyorum çok büyük olmayan küçük içinde çakıl taşları felan olan bi akvaryumdu.
gereksiz derken kendim için hani çoğu kişinin evinde var ben hiç besleme gereği duymadım, iletişim kurulabilen canlılar olmadıkları için. sözüm biraz yanlış anlaşıldı galiba, kabul edinki çoğu yerde de süs için kullanıyolar yani ben süs olarak hoş bulmuyorum da bunu belirttim sadece. yoksa her canlının mutlaka bi yaratılma sebebi vardır, ama kabul edelim ki hepsinede sempati duyamayız
merve o tarz ufak akvaryumlar balıklar için biraz eziyet oluyor
cam fanus*3 falan büyüklüğunde yer kaplamayan çok ufak olmayan bir akvaryum ve 1-2 balık bakabilirsin
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
MagicPerformance
MegaSquirt Engine Management Systems Technician
Ne kingler gördük güle güle öldük...
Akvaryumun da Sump Sistemi ni kullanan varmı aramızda.Dış filtreden Sump Sistemine geçiş yapıcam iyimi olur kötümü olur.
1 metrelik tankı verip 1.5 metre alıcagım için Sump Sistemi düşünüyorum.
Bye Bye Gti This is Vti
Bahçeye köpek aldık, eve hırsız girmesin diye köpeği çaldılar =)
Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)