maşallah akvaryum çok güzel
olculeri nedir ? aslında bende büyütmek istiyorum tam kafamdaki ebatlar gibi duruyor![]()
maşallah akvaryum çok güzel
olculeri nedir ? aslında bende büyütmek istiyorum tam kafamdaki ebatlar gibi duruyor![]()
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
Sadece gynas kaya yada agac fosili ile dekor saglansa daha güzel olur kanaatindeyim. Ortasi bilerek kesilmis ve tam yuvarlak taslar bana cekici gelmiyor.
Arguslar ne kadarlik? ne kadar süredir o akvaryumda bakiyorsunuz.
iyi Arabalar Sizi "A" Noktasindan "B" Noktasina Ulastirir.Harika Arabalar ise ,Onlar Sadece Basinizi Belaya Sokar.
saol tesekkur ederım onur
180 x 60 x 60.. normalde ıstedgım olculer 200x 80 x 60 tı ama evin zemınınden dolayı malesef kucultmek durumunda kaldık.
faceden eklemek ıstersen yapım asamasından ıtıbaren resımler war. engin_RF@hotmail.com adresim.(RF den once alt cızgı war)
* A.L.i hocam tam olarak arguslar ne kadarlık bılmıyorum acıkcası ama şöyle söyliyeblırım.akvaryumda en hızlı büyüyen balıklarım suanda arguslar.
1,5 aydır akvaryumdalar.aldıgımda 5-6cm cıvarındaydı sanırsam suanda da 11cm cıvarında wardır tahmınen.boydan ziyade genişlik olarakta acayıp şişıyolar gıbı geldı bana
gorsellık oalrak acıkcası kaya vs. anlamında tam olarak oturtamadım daha![]()
umarim çok bağlanmazsın arguslarınaacisu baliklari oldugu yasama süreleri kısıtlı. Tabiki yasatanlar var en uzun 8 ay yasattim bendekiler. Cok nadirde olsa toplandigi yerlerde tatlisuda yasanlarda var insallah sendekiler oyledir.
iyi Arabalar Sizi "A" Noktasindan "B" Noktasina Ulastirir.Harika Arabalar ise ,Onlar Sadece Basinizi Belaya Sokar.
akvaryum aydınlatması konusunda acil yardıma ihtiyacım var
en uygun ışık tonu hangisidir, hangi florasanları kullanmalıyım sizce?
ben birkaç deneme yaptım eğer kırmızıya kaçarsa yosunlanma yapıyor ondan eminim![]()
şuan komple akvaryumu revize ettiğim için tavsiyelere ihtiyacım var duzgun birşey olsun istiyorum![]()
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
Şuan evden cıkma durumu var lepisteslerle takılıorum ufak bişeyde İlerki projem Tropik ramirezi vs karma yapıcam 200-300 Lt arası bi litrede o zaman kadar ara veriyorum![]()
Uygun fiyatlı olsun dersen osram flora kullanabilirsin akvaryum için üretilmiş bahause pratiker vs yerlerde bulunabiliyor. Yada bulabilirsen Silviana nın aqua star ve grolux ü de iyidir Karışım yapmak istersen bu yukarıdakilerden birinin yanına beyaz ve mavi florasan ekleyerek (hepsininden 1 er adet olucak toplamda 3 adet ) kafana göre ayrı ayrı bağlayıp yakabilirsin. Ama ben olsam kapak su görmüyorsa led yapardım 2 sıra beyaz 1 sıra mavi 1 sıra kırmızı hepsi beraber yanınca renk gayet hoş oluyor. Elektirik tüketimi yönünden ışık çok yanıyorsa baya faydası olur. Yanlız su ile temas ederse nemden suya dayanıklı olanı bile bozuluyor arasında cam olması lazım kapak ile (Tatlı su akvaryumunuz olduğunu varsayarak yazdım tuzlu su ise işler değişir)
kuzenimin..
![]()
dark maşallah frontozaların harika gözüküyor. bende de var yaklaşık 1,5 senedir bakıyorum henüz yavru alamadım. inşallah seneye üremeye başlarlar.
ozaman benden akvaryumculara bir fıkra gelsin
Temel bir yarışmaya katılır ve kazanır. Kendisine bir kitap hediye edilir. Kitabın adı da 'düz mantık' tır. Temel hediyeyi alırken sorar;
-Bu kitapta ne yazıyor?
-Okuyunca öğrenirsin...
-Ben onunla uğraşamam, anlat bakayım sen bana.
-Ok bak şimdi; senin evinde akvaryum var mı mesela?
-Evet var...
-O zaman içinde su da vardır?
-Evet var...
-İçinde su varsa balık da vardır....
-Evet var...
-Balık varsa hayvanları da seviyorsundur sen?
-Evet....
-Hayvanları seviyorsan insanları da seversin her halde?
-Evet...
-O zaman senin sevgilin de vardır?
-Evet var.
-Yaşlı görünüyorsun o zaman sen evlisindir?
-Evet.
-E karın olduğuna göre de, homoseksüel değilsindir?
-Evet.
-Bak gördün mü?...
Temel çok etkilenir. Kitabı alır koltuğunun altına eve doğru giderken Dursun'u görür.
Dursun sorar;
-Temel o ne?
-Düz mantık kitabı!
-Nasıl bir şey anlat bakiiim.
-Bak şimdi; sizin evde akvaryum var mı?
-Yook!
-O zaman sen ibnesin....
bu konu sürekli güncel olsun ilk sayfadan sonuna kadar okudum inanılmaz zevk aldım bi akvaryum ne zmaan kurarım bilemem ama o kadar heveslendimki anlatamam![]()
küçükken yaramazsın diyolardı artık büyüdüm yarabiliyorum
#360fıkraya cok iyiymişş
))
onur, üzeri silikonlu ledlerden alırsan daha iyi.bide ledlerın uzerı acık olan war onlar zamanla buhardan filan oksıtlenme yapabılır 2-3 ay ıcerısınde tkrr degıstrmk durumunda kalırsın.
dedıgım gıbı uzerı silikonlu daha iyi olur
senın akvaryum kac cm bılmıyorum ama, mesela benım kı 180cm ıcersınde 2 x 150cm lık şerit led war. 1 sıra daha eklıycem. ona gore bı kıyaslama yapabılırsın.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)