İyi günler arkadaşlar bende +25CM erkek FlowerHorn ve +20 CM dişi papağan var eş tuttular akvaryum da 2 balık yumurta dizsin diye bir tabak var başkada birşey yok birde dış filtre bağlı.Dişi 8-10 güne bir yumurta diziyor erkek döllüyor dişi yumurta koruma moduna geçtiği anda ben erkeği cam ile ayırıyorum ama yumurtalar 2-3 gün sonra üst tüycük şeklinde oluyor ve yok oluyorlar daha 1 yavru bile alamadım belki bugüne kadar 400 yumurta dizdi ne yapmam doğru olur.
yeni bir akvaryum almak yada ufak akvaryumunu büyütmek isteyenler
http://www.techturkey.com/forum/off-...ml#post7906231
Masallah cok güzel
2 sene önce bnmde evde 1 tonluk akvrym vardı hatun zorla sattırdı ama şimdi tekrar dusunyrm.
Hastalık resmen bu iş'te.)
Deniz akvaryumuna gecmek istedigim icin tropheus ilangi yellow tankimi satmak istiyorum.
17 tane cogu jumbo boy ve bir tane copcu vatos mevcut.
Buyuk isitici, dalga motoru, iki adet tetratec 1200 dis filtre, almanyadan getirilmis arka dogal kaya gorunumlu arka fon, aragonit kum.130x50x50 ebatlarindadir.
Baliklarin jumbo olarak tanesi 150 lira bandinda normalde. Komple set olarak pazarliksiz 1000 tl istiyorum. Kisacasi bedava.
Tarım Türk diye kanalda an itibari ile akvaryum hakkında herşey diye bir program yayınlanıyor
IMPOSSIBLE IS NOTHING
Hanıma hediye olsun diye 60 litrelik bir akvaryum aldım, melek - penguen - silver shark ve temizleyiciler koydum.. son 1 haftada 2 penguen 1 silver shark dışarı atlayarak intihar etti. Evde büyük kriz çıktı
üzerine cam kestirmeyi düşünüyorum şimdi..
neden atlar bu balıklar dışarı? bir sebebi var mıdır
Ani, ışık değişiklikleri ve titreşime bağlı olarak yüksek tepkiler veriyor abi iki cinste. Üstüne cam kestir, hatta akvaryum içinde girip sıkışacağı şeyler varsada çıkar, daha önce başıma geldi.
Cam kestirdim ama şelale filtre kullandığımdan arkada, filtrenin sağında solunda biraz boşluk olacak haliyle,
Orayı da şeffaf strecth filmle kapatıcam herhalde
Hanım deliriyor yerde ölü balıkları görünce![]()
Cam kestirerek balıkların atlama derdini çözdüm..
Ancak son 1 haftadır başka bir sıkıntım var. 3 balık akvaryum içinde öldü.. 1 tanesi geçen hafta, 1 tanesi dün ve 1 tanesi de bugün.
Ölenlerden 1 tanesi penguen cinsiydi, 1 hafta kadar neredeyse sabit durdu. Sonrasında öldü
Diğeri Tetrazon'du. Hareketsiz bir yaşantısı vardı epeydir, o da dün öldü.
Sonuncusu ise penguene benzeyen ama kuyruğunda sarı çizgisi olan, kırmızı kafalı adını hatırlamadığım bir türdü. Dün zeminde geziniyor, geri geri ve yan yan savruluyordu, bu sabah o da öldü
Sebepler hakkında yorum yapabilecek olan var mı?
* Su ısısı sabit. 25-26 derece
* Haftanın 6 günü akşamları yem veriyorum, 1 gün vermiyorum
* akvaryum yaklaşık 1 aylık
* dekor olarak 2 canlı bitki, 1 yapay bitki mevcut. ayrıca 2 küçük 1 büyük de kaya var
Beslediğin cinsler ph değerlerine hassas cinsler, mesela kaya dedin, her türlü taş + ph demek..
yapay bitki ve taşları çıkarıp yerine mango kökü koymanı tavsiye ederim, hem daha doğal olur hem düşük ph yakalarsın..
Fotoğraf akşam eklerim tabi
Kaya konusu doğru olabilir. En son 2 hafta önce büyük, ağır ( 3kg ) bir kaya koydum. Akvaryum içi ölümler de bundan sonra başladı aslında.. Öncesinde hiç akvaryum içi ölümüm yoktu. Mango köküne de bakayım nedir ne değildir
PH ölçen bir sistemim yok, onu da almak lazım sanırım
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)