ben dayanamadım söktürüp geri taktırdım yine gitmedi.
ben dayanamadım söktürüp geri taktırdım yine gitmedi.
ben gıcırdayan yerlerin içine dogru azar azar wd 40 sıkıyorummesela kapı tarafındanmı geliyor diyelim, arası acık olan gıcırdamaya musait aksamların arasına ufak ufak pıstlatıyorum.. gıcırtı olmuyor
edit : söyleyim ama baştan, wd 40 sıcakta daha beter kokuyor
Tıkırtı ve gıcırtı sesler konusunda takıntılı biri olarak şöyle birşey önerebilirim, aracı bi başkası sürsün sende yanına otur ve gelen seslerin nerden geldiğini bulmaya çalış. tespit ettiğin yerler plastik ise muhtemelen sıcaktan gevşediğinden dolayıdır. özelliklede araba bütün gün güneşte duruyosa.sökme şansın varsa bu parçaları söküp bez bantlarla ve oturduğu yerlerdeki yuvalara yapışkanlı sünger, köpük veya lastik tarzı şeylerle güzelce sabitlemeyi dene. aynı şekilde kapı döşemelerindende ses geliyodur muhtemelen. onlar içinde sökme imkanın varsa şöküp içte klipslerin dayandığı yerlere ve saca deydiği köşe yerlere gözükmeyecek şekilde süngerli veya lastikli bantlardan yapıştır. muhtemelen sesi büyük oranda azaltıcaktır. passatlarda genelde bu tarz sesler torpido yada döşeme aksamı söküldükten sonra gelebiliyor. öyle bi durum varsa seslerinde normal oldugunu söyleyebilirim.
bütün vidaları sık, kapılardaki özellikle, ön göğüsde de ses varsa onu da sık
Built to fall....
abi sen gel bizim 20 yıllık bmw'ye bin sonra git passatı sat
abi önce sesin hangi köşelerden geldiğini bulmaya çalış yani tam olarak nerelerden ??
bölgedeki bütün vida,kilpsleri kontrol et sonra hala varsa önerilen çeşitli spreylerle bu işi çözebilirsin sanırım
wd 40 yerine wurthun bi spreyi var bu iş için onu kullandım zaten sıktım tüm ses gelen yerlere birazına faydası oldu ama hala sesin çoğu duruyor.
aynen dediğin gibi plastik gevşediği için geliyo sesin hepsi göğüsten bez bant vesair bişi ile sıkıştıracağım mesafe yok aralarında birbirine dayanıyor.
ne kadar vida varsa hepsini sıktım ama ne fayda.
çoğu klipsi değiştirdim vidaları tamamen sıktım ama hala göğüsten geliyo mümkün olsa aralarına bez bant veya o tarz sünger vesair bişi ile doldurcam ama parçalar birbirine dayanıyo ne yapacağımı şaşırdım.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)