Arkadaslar matba acmak için neler gereklidir aramızda matbacı olan yada eşi dostu tanıdıgı olanlar net bir bilgi alabilicegim birisi varmıdır aramızda..
mesela 300m2 yer 2 tane baskı makınası hangı belgelerın alınması gereklıdır.?
Arkadaslar matba acmak için neler gereklidir aramızda matbacı olan yada eşi dostu tanıdıgı olanlar net bir bilgi alabilicegim birisi varmıdır aramızda..
mesela 300m2 yer 2 tane baskı makınası hangı belgelerın alınması gereklıdır.?
Matbaa parkuru kurarken cok iyi dusunun su andaki poz. Buyuk matbaalar is yaparken kucuklerde malesef hem ödemede hemde iste skntilar var ustlaligin önemimi sölemeye gerek duymuyorum ben matbaacilik yapmiyorum fakat matbaa öncesi bobin kesiyorum.cok cok iyi arastirin kolayliklarindan cok mutlaka skntili tarafini arastirin.hayirlisi olsun
Girme sonu hüsran olur 2005 den beri sektördeyim, bazı büyükler haricinde adam gibi para kazanıp tahsilatını yapabilen görmedim,batan batana.
maliyet hesabı çok önemlidir ve piyasa çok kötü bir piyasadır.
hiçbir belge gerekli değil sadece açılış yapıcaksın.bende içindeyim fakat girmeni tavsiye etmem matbaalar çoğaldı ayak uyduramadığın takdirde sonu kötü oluyo. geçen sene birçok matbaa kapatan tanıdıklarım var. eğer açıcam diyosanda maddiyat varsa tam takım matbaa açıcan baskısından tut kesim selefon vs.. Allah kolaylık versin
cevaplar icin teşekkürler sadece matbayı acmak icin gereken evraklar lazım batma gibi bir lüxü olmaz olamaz matba kendimize calısıcak cünki dısarı iş yapılmıyacak filan karısık biraz durumlar acılması icin kesin gerekli olan evraklar şartlar nelerdir acep ?
Kardeşim o zaman ne tür işler yapacaksınız bi yazarmısın bana mücellit bölümü kuracakmısınız? Dispersiyonmu basacaksınız Uv ünite gerektiren baskı işleriniz varmı?
türmatsan girdi matbaacılık bitti
"HAYALLE YAŞAYANINDA YAŞAMAYANINDA ... "NAMIK KEMAL
bende matbaacıyım..
kendi işimizi yapıcaz derken matbaa makina parkuru çook geniştir..reklamve fantazi iş üzerinemi düşünüyorsunuz yoksa kitap sektörü üzerinemi.....mesela sadece katolg ve fantazi çalişicam derseniz..kısaca bir liste size 4 renk komori 200000 euro+bir usta1600tl+bir kalfa1000tl daha saymadığim bir çok eksik var.. tamamlamıyorum listeyi kaba taslak......baskı sonrası parkur içinde orta yoolu bir polar gyotin 18ooo euro+ mesela bir robot dikiş 40000 euro vs.vs.vs.vs bu işin sonu yoktur..çalişacağin sektör önemlidir..büyük paralarla küçük kazançlar sağlarsın......
yok o kadar büyük degil tek sayfa a4 boyutunda kagıtlardan basıcaz hastahane icinde kullanılıcak kagıtlar sadece evraklar lazım arkadaslar yanı ben yarın matba acıcam desem kım benden hangı evrakları ısteyecek ?
YOok abi para kazanmak icin degil zaten yani benden sadece matba acmak icin hangi evrakların olması gerekli diye sordular nette genel bir bilgi yok matbacılık yapan bir arkadasımıız ben matba acarken bu evrakları istedileri bunlar gerekiydi dese sorunum hallolcak![]()
öncelikle neyi imal edeceğine karar vermelisin, bizde de matbaa var ama biz oyun kağıdı yapıyoruz diğer matbaalarla hiç alakası yok makine parkururunun ofset dışında tabiki. Alacağın belgelerde yine ne basacağına göre değişir. Gıda ambalajı basanların bazı hijyen vs. belgeleri alması gerekiyordu diye biliyorum. Matbaa müdürümüze bir sorup buraya tekrar yazarım ama dediğim gibi ne üzerine matbaa açıcaksın önce onu söylemen gerek.
[I]CORVETTE C7 Z51 STINGRAYBMW X3 SDRIVE
Bıtane konıka renklı cıktımakınası al ısını coz cok matbaa acmak ıstıyosan gel senı ortak alıyım komple mucellıt 2 tane 2 renk 1 tane 5 renk70x 100 makınamız var ama bence ısını baska yerde matbaalarda coz bosuna bulasma ustası dert malzemesı dert herseyı dert yaslanırsın bı anda benden soylemesı
Hıc bı evraka ıhtıyacın yok yeterkı fatura ırsalıye basma onu basman ıcın malıyeyle anlasma yapman lazım onuda anlasmalımatbaalardan ogrenebılırsın
güncel arkadaslar matba acmak icin suanda hiçbirşey gerekmiyor galiba matbacı bir abimiz cep numarasını pmlese bana nasıl olur![]()
abicim fatura irsaliye basmıyacaksan hiçbir sıkıntısı yok hiçbir şey gerekmiyor. bu arada bende 2 yıl falan gestetner 311 de çalıştım tek renk. 4 renk trigromi baskıya girceğimiz zaman bırakıp kaçasım geliyordu. sen heralde antetli kağıt basıcaksın ve bu kağıtlar 4 nusha olucak 1 i hastada 1 i hemşire de 1 i doktorda 1 ide kayıtta kalıcak. bu tür baskılarda harman işi vardır onunda makinasını alman lazım. ayrıyetten seri no basıcaksın üstlerine maşalı lazım. giyotin lazım. lazım oğlu lazım![]()
öncelikle şirket kurmanız lazım. şahıs şirketi, limited şirket veya anonim şirket kurabilirsiniz. kurulum masrafları pahalıdan ucuza olacak şekilde yazdım. noterde şirket sözleşmesini onaylatacaksınız. sonrasında ticaret odasına, vergi dairesine kayıt yaptıracaksınız. devamında da belediyeye başvurup küşat, ruhsat vs işlerini halledeceksiniz. bunlar için bir mali müşaviriniz olması gerekiyor. gerekli başvuruları o halleder, siz sadece imzaya gidersiniz. bir de matbaa açacağınız dükkanın kira kontratı olması gerekiyor.
HONDA TECH / / Ankara
Honda Service & Tuning Garage
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)