Jem89 kopardın beni kardeşim yaa:hehe::hehe:
Printable View
Jem89 kopardın beni kardeşim yaa:hehe::hehe:
tamam guzel yazmissin yazin dogru fakat , boyle buyuk sirketlerde calisan kisiler kesinlikle basit insan degiller benim sana anlatmak istedigim o :)
"ferrari ya porsche ya sanki bunlar iki modelle tamam ha.
bu pazarı piyasayı ne sandılar bunlar acaba?
daima araştıracaksın, geliştireceksin.
yoksa bu hallere düşersin "
şimdi saab ar-ge'sinin, muhendislerinin bu yazdiklarini bilememe gibi bi cahilliklerinin olabilme ihtimali var mi sence :) ? Adamlar pazarıda piyasayıda biliyor tabiki.Herkesin bir hedef kitlesi ulasmak istedigi hedefler ona gore gelistirdigi sirket yonetimleri var.E tabi su da var , mukemmel olmadiklari icin bu durumdalar , ama elinde olan imkanlarla buraya kadar gelebilmis olabilmeleride var.
he vullaha, itneler :Deli:
çok çeşit model çıkartmanın çok arge yapmak ile doğrudan bir bağlantısı yok. ürün gamını genişletmenin o kadar kolay olmadığını şöyle açıklayayım;
Yeni üretim bandından tut, yedek parça üretimi depolaması, banttan çıkan araçların depolanması, hatta araçların tekerlek iz aralığının kapladığı metrekare hesabından devletlerin firmalara dünya üzerinde otomobilin kapladığı alan için ekstra vergi dilimi eklemesine kadar incik boncuk çok detay var.
belki bunları karşılayamadıkları için model çıkarmamışlardır :D
Saabın yaşadığı kriz, zaten çok satan bir model değil bunun yanı sıra pahalı avrupa işçiliği ve hammedesi ile başedemedi. Uçakları güzel uçaktan devam etsinler.
benim ferrari yada porsche bunlar dediğimden kastım şu.
şimdi porsche ferrari gibi yüksek spor markalar için gamda 2 bilemedik 3 model olur.
saabda diyorum sanki bunlar gibi model gamını 2-3 modelden ibaret sanıyo diyorum.
saab bir spor otomobil markası değil.
premium bir geniş kitle otomobil üreticisi.
birçok model sunmalı ve o modeller çağa ayak uydurmalı...
elbette onların ar-gecisi bizden bin kat daha iyi bilir işi piyasayı ama durum ortada.
elbette sadece model gamı değil sebep ama milyonlarca kitleye premium bi üretici olarak iki modelle sunum yapmakda doğru bir strateji değil.
ha yeni model üretmek kolay değil para istiyo güç istiyo derseniz o zamanda saab kusura bakmasın.
parayla oluyo bu işler.
çekilsin o zaman...
ee merttosan bu sebepten dolayı butun markalar hem fıkır olup aracın kasasını degıstırıp motorlarını aynı tuttular :)
Sımdı bı ınceledıkmı opelde corsadan astraya astradan ınsıgnıaya aynı motorları gormek mumkun.
ben hep soylerım Saab GM gomlegını ıyı kullanamadı
bu arada evet atalar dıyerek mubala yapmıustım ama ısvıcrede bır özdeyistir bu soyledıgım.
Dogan gorunumlu sahını hangı atamız soylemısse onuda onların o atası soylemıs.