User Tag List

Sayfa 6/6 İlkİlk ... 456
105 sonuçtan 96 ile 105 arası

Konu: SM Mali Müşavirlik sınavları hakkında..

gökh@n_gr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben İstanbul ilahiyat fakültesinde giriyorum.Atatütrk havaalanndan en basit nasıl gidebilirim bir yol tarifi yapsanız çok sevinirim

nitrO_Oxide - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tolga_kaan_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    evet arkadaşlar sınav yaklaştı, hazırlıklar ne durum da ? 19 unda Cağaloğlunda İStanbul lisesinde sınava gireceğim var sa aynı okulda benimle sınava girecek kimse tanışmak isterim.
    Valla elimden geleni yaptım bakalım hayırlısı olsun inş Ben cerrahpasa tıp fakultesindeyim basarılar dilerim

Alıntı gökh@n_gr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben İstanbul ilahiyat fakültesinde giriyorum.Atatütrk havaalanndan en basit nasıl gidebilirim bir yol tarifi yapsanız çok sevinirim
    Beyazıttaki kampus sanırım

Havaalanından metroya biniyorsun ordan son durak aksarayda iniyorsun.Ordanda kabatas metroya aktarma yapıyorsun.Önünden geciyor durak var zaten sorarsın ordan

Basarılar
    Bazen Diyorum Kendime,Ne Çok Değer Vermişim Değersizlere...

Diyadin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    33 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar konu olarak aramalarda bunu buldum hort çekeyim dedim

27 Şubat 2016 staj başlatma sınavına hazırlanan var mı?

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sınava girecek arkadaşlara başarı kazandıktan sonra da sabır diliyorum

Bilmeyenler için SMMM yani Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olmak için aşağıdaki adımlardan geçmek gerekiyor

1-) Staj sınavını kazanmak ( ben 4 defa girdim)
    2-) Staj yeri bulmak ( iş öğretiyoruz diye sizi sömürürler, üç otuz paraya çalıştırırlar)
    3-) Ara dönem sınavlarını vermek. (online sınavlar çok zorlanmadan geçiliyor, Google sağ olsun.)
    4-) 3 yıllık staj süresinde boşluk vermeden bir SMMM gözetiminde stajı tamamlamak. ( Yük. Lis. Yapanlar için 2 yıl, oda da kurs görenler için 2.5 yıl)
    5-) 8 dersten yazılı sınava girip başarılı olmak. ( yüzdesi %10 lar seviyesinde, sanırım TUS sonrası en zor sınavlardan)

Çok şükür ben 7 sınav olan sistemde 7/7 yaparak tek seferde hallettim.

Sınavlar hakkında bilgi de vereyim, Örneğin maliyet muhasebesi başarı yüzdesi en düşük derstir. Soru kağıdı genelde 1 yaprak olur (önlü arkalıd )

cevabı da nispeten 2 sayfa kadar sürer.

Mali analiz dersinde de aynı şekilde 1 yapraklık bir soru kağıdı alırsınız. Ben 5 sayfa yorum yazdım 60 aldım geçtim

Şimdi bir de SPK getirdiler (01.01.2016 sonrası staj başlatanlar için) Allah kolaylık versin.

Bunları da yaptıktan sonra 3 ila 4 bin TL karşılığında ruhsatınızı alırsınız. İsminizin önüne SMMM ünvanı gelir.

Ama gel gelelim güzel ülkem de 4 yıllık hukuk bitirmiş bir avukat 1 yıllık staj süresi sonrası sizden daha kıymetli hale gelir.

Hatta staj süreci boyunca alacağı asgari ücretin bir standartı vardır, bizim stajyerlerde ise staj devam etsin diye sigortasını cepten ödeyenler olur

Süreç zor ama seven adam için geleceği parlak bir meslek. Konuyla ilgili merak edilen bir şey var ise elimden geldiğince yardımcı olurum.

delta0o - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tolga_kaan_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sınava girecek arkadaşlara başarı kazandıktan sonra da sabır diliyorum

Bilmeyenler için SMMM yani Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olmak için aşağıdaki adımlardan geçmek gerekiyor

1-) Staj sınavını kazanmak ( ben 4 defa girdim)
    2-) Staj yeri bulmak ( iş öğretiyoruz diye sizi sömürürler, üç otuz paraya çalıştırırlar)
    3-) Ara dönem sınavlarını vermek. (online sınavlar çok zorlanmadan geçiliyor, Google sağ olsun.)
    4-) 3 yıllık staj süresinde boşluk vermeden bir SMMM gözetiminde stajı tamamlamak. ( Yük. Lis. Yapanlar için 2 yıl, oda da kurs görenler için 2.5 yıl)
    5-) 8 dersten yazılı sınava girip başarılı olmak. ( yüzdesi %10 lar seviyesinde, sanırım TUS sonrası en zor sınavlardan)

Çok şükür ben 7 sınav olan sistemde 7/7 yaparak tek seferde hallettim.

Sınavlar hakkında bilgi de vereyim, Örneğin maliyet muhasebesi başarı yüzdesi en düşük derstir. Soru kağıdı genelde 1 yaprak olur (önlü arkalıd )

cevabı da nispeten 2 sayfa kadar sürer.

Mali analiz dersinde de aynı şekilde 1 yapraklık bir soru kağıdı alırsınız. Ben 5 sayfa yorum yazdım 60 aldım geçtim

Şimdi bir de SPK getirdiler (01.01.2016 sonrası staj başlatanlar için) Allah kolaylık versin.

Bunları da yaptıktan sonra 3 ila 4 bin TL karşılığında ruhsatınızı alırsınız. İsminizin önüne SMMM ünvanı gelir.

Ama gel gelelim güzel ülkem de 4 yıllık hukuk bitirmiş bir avukat 1 yıllık staj süresi sonrası sizden daha kıymetli hale gelir.

Hatta staj süreci boyunca alacağı asgari ücretin bir standartı vardır, bizim stajyerlerde ise staj devam etsin diye sigortasını cepten ödeyenler olur

Süreç zor ama seven adam için geleceği parlak bir meslek. Konuyla ilgili merak edilen bir şey var ise elimden geldiğince yardımcı olurum.
    çok güzel anlatmışsın tebrik ediyorum herşeye katılıyorum bende stajımın 3.yılındayım bitirmeyi kara kara dusunuyorum.zor ve maliyetli bir süreç Allah herkese sabır versin..
    TeKS@S

Anıl E. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    O kadar çekilecek çileye maddi manevi kaybınıza değecek bir meslek değil . Babam mali müşavir yıllardır işin içindeyim ofisimiz var ben de dosya açtırdım 4 kere sınava girdim yeni sisteme göre . Keşke anadolu üniversitesinin yaptığı zaman ki sınavlara girebilseydim.

Çok zor bir sınav bunu kazandın diyelim sonrası daha büyük sıkıntı tek tek yazılı sınavlar bu en azından test . Kaç yaşına geliyorsun bu süreç sonunda hala ders çalışacaksın falan filan derken bir şekilde belgeyi aldın diyelim.

Çoğu beş para etmez mükelleflerden aylık belki minimum 100 lira almak için arkasında dolanıyorsunuz . Mesleğin hiçbir kıymeti yok ben vazgeçtim .
    imzasız..

Diyadin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    33 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @tolga_kaan teşekkür ederim açıklamalar için

@anıl E ben özel sektörde üretim yapan bir firmada maliyet muhasebesi yapıyorum, ofis açma gibi niyetim yok denetim firmasında mesleğe başladım zaten,

Belgeyı alınca gel sana 10 melyar maaş diyen olmayacak ama referans gibi düşünüyorum olayı bir sürü ehliyeti belgesi olan havalı uzun yol şöförleri gibi kullanmasam bile var derim

Alamazsam kasmaya gerek yok

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    128 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Anıl E. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O kadar çekilecek çileye maddi manevi kaybınıza değecek bir meslek değil . Babam mali müşavir yıllardır işin içindeyim ofisimiz var ben de dosya açtırdım 4 kere sınava girdim yeni sisteme göre . Keşke anadolu üniversitesinin yaptığı zaman ki sınavlara girebilseydim.

Çok zor bir sınav bunu kazandın diyelim sonrası daha büyük sıkıntı tek tek yazılı sınavlar bu en azından test . Kaç yaşına geliyorsun bu süreç sonunda hala ders çalışacaksın falan filan derken bir şekilde belgeyi aldın diyelim.

Çoğu beş para etmez mükelleflerden aylık belki minimum 100 lira almak için arkasında dolanıyorsunuz . Mesleğin hiçbir kıymeti yok ben vazgeçtim .
    Büro işi aynen bahsettiğin gibi. Selam vermeyeceğin adam 100 TL muhasebe ücreti ödeyeceğim diye telefonuna bakmaz.

Diğeri neden bu kadar vergi çıktı diye hesap sorar. Ben bu ve benzeri sebeplerden dolayı büro da ne çalıştım ne de çalışmak isterim.

Hedef kurumsal bir firma /fabrika da muh. müd. vs ise o zaman meslek kıymetli.

Son yaşanan gelişmelerden sonra biraz daha denetim / mali tablo analizi / danışmanlık hali almaya başladı. İlerisi için daha iyi olacağını düşünüyorum.

Yurt dışında CPA ( TR'nin SMMM'i) geldimi millet hizaya geçer, biz de adam arar müşvarini "karıyı boşuyorum" dilekçe yaz der.

Şahsi kanaatim maalesef mesleğin değerini yine meslek mensupları düşürüyor.

SMMM yanında Bağımsız denetçiliği de almak lazım. Zor sürekli gelişim isteyen bir meslek. 4 yıllık müh. fak. bitirip girip bir fabrikaya mba master'ı yapan adam maalesef bizim ülkemizde her zaman bir adım önde olacaktır.

Bu işin kurtuluru 10 yıl sonunda YMM olabilmek. O zaman "şimdi onlar düşünsün" moduna geçebiliriz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dediklerin de haklısın 20 30 liraya bile defter tutan karaktersiz mali Müşavirler vardı yeni yetmeler. Né zaman onlar mesleğe girdi kalite giderek azaldı . Adam avukat kalkmış bana 50 liraya defter tutan muhasebeci varmış siz niye 50 den tutmuyorsunuz diyor . Çok kalitesiz yanları var mesleğin o yüzden dedim çektiğin çileye değmiyor.

Ama söylediklerin de haklısın ofis değil de kurumsal firma olursa mantıklı . Benim sınav konusunda kurs à gitmem lazım kendime is alanı bulamazsam yazın istanbul à gelip kurs à yazılacağım.
    imzasız..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Beyler selamlar İstanbul Kartal DEHA şubesi hakkında bilgisi olan var mı ya da daha önceden o şubeye giden ?
    imzasız..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)